Zákazová samolepka "přeškrtnutá pistole"

Steiner
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#16 » ned 23. říj 2011, 14:53

Vaki: význam té samolepky a její vztah ke smluvním podmínkám ti vysvětlí, když tě budou vyzývat k opuštění budovy. A pak by mělo následovat to, co jsi psal výše:
Vaki píše:... pokornou omluvou a odchodem se chrání moje dobrá víra, že jsem jí špatně pochopil

A vo tom to celý je ;) .

Vaki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#17 » ned 23. říj 2011, 14:57

Tak tak, přeci nechceme dělat potíže (sobě ani kolegům nosícím).

tuareg

Příspěvek#18 » ned 23. říj 2011, 15:23

No a hlavně pokud by Tě měli skrz zbraň odněkud vykázat protože si nepřejí abys ji tam nosil, dopustil jsi se přestupku. Zbraň máš nosit skrytě a pokud ji tak opravdu nosíš nikdo na nic nepřijde, nikdo nic nevidí a odnikud tě nevykáže.

Joe

Příspěvek#19 » ned 23. říj 2011, 19:13

Vstupem do budovy (obchodního centra, nebo například na Bobycentru tuším tu samolepku mají) vstupuji ve smluvní vztah? Jakou konkrétně smlouvu uzavírám, co je jejím předmětem?

Ano, bavíme se o situaci, kdy vejdu dveřma se samolepkou, mám E a skrytě nosím, a někdo se to uvnitř dozví, například nosím v tom kufru, nebo projdu nějakým bezpečnostním rámem, nebo se mě náhodou někdo zeptá, a já mu v dobrém rozmaru odpovím. Nikomu nevyhrožuji, nic jiného neporušuji, a nosím neustále skrytě.

Self-Def-Enthusiast

Příspěvek#20 » ned 23. říj 2011, 19:59

Autor zduraznuje, ze nikoho nenabada k nize popsanemu jednani. Pripad zminen nize je jen hypoteticky a je ilustrovan z duvodu testovani pravniho vykladu v danem pripade, ktery sice neni doporucenihodny, nicmene je mozny a naprosto legalni.

Skryte noseni neznamena, ze musim nosit tak, aby nikdo nevedel, ze mam zbran. Skryte noseni znamena, ze nesmi byt PRIMO VIDET zbran ani zadna jeji cast. Muzete jit kuprikladu se stehennim pouzdrem ze strelnice a cestou si v LIDLu koupite flasku vody. Stehenni pouzdro mate s chlopni, takze neni primo videt zbran - splnujete skryte noseni ale ochranka si vsimne, ze mate asi u sebe kver.

Nemusime to ale tak tahat za vlasy. Muze bejt leto, mate zbran ve vnitrnim opaskovym pouzdre a pri ohybani se pro flasku vody se vam na chvili vyrysuje obrys zbrane pod trickem - opet pripad, kdy jsem skryte noseni neporusil ale nekdo videl, ze mam zbran.

Ja ty nalepky resim jen tak, ze vzdycky zakroutim hlavou, jak muze nekdo bejt tak kratkozrakej a takovou nalepku na dvere dat. Vejdu a hotovo - kdybych narazil na odpor, zdekuju se pryc (ochranim si tak svoji dobrou viru z hlediska obc. zak.) a uz nikdy do toho kramu neprijdu jim udelat kseft (zatim se mi to ale nikdy nestalo, nosim dusledne skryte).
Prijde mi ale uplne na hlavu padly dat takovou nalepku - jedinej, kdo se takovou nalepkou zabejva je slusnej nosic zbrane, kterej by naopak v pripade problemu spis ten obchod svoji zbrani ochranil - grazl, kterej to tam jde vykrast, si z nalepky dela akorat prd. Z toho vyplyva jedno, tato nalepka je takova stupidita, ze nestoji ani za to, abychom se takhle namahali s jejim pravnim vykladem....

Artifex

Příspěvek#21 » ned 23. říj 2011, 20:07

Myslím že nejdůležitější je § 37, bod 2.
Jak není odložiště s vyškoleným přebíratelem s potřebnými papíry pak by to neměli požadovat.
Jinak se to dá přechytračit že na samolepce je většinou beretta 82/92, tedy majitel si nepřeje mít v objektu berretty 82/92, s tím souhlasím a toho dbám, na dveřích do pracovny to mám také ale s vysvětlivkou že se opravdu jedná jen o tyto modely :D

pesi

Příspěvek#22 » pon 24. říj 2011, 07:55

No, já myslím, že už tu to bylo řečeno. Všechny ty piktogramy vyjadřují přání majitele či nájemce. Prostě nechce, aby se zobrazovaná věc používala. V bance si nebudeme hrát s pistolí, v trmvaji dlabat zmrzlinu apod. Zvláštní pozornost bych z titulu své profese věnoval jen mobilu. Ten totiž používáte, i když je v kapse. A třeba u nás ve studiu je mobil doslova zbraň hromadného ničení. Určitě jste už slyšeli co dělá, když ho položíte blízko rádia nebo televize. Asi byste neocenili DVD, kde by ve zvuku bylo neustálé drrrrrrr drrr drrr drrrrrrr... :)

MarK
moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#23 » pon 24. říj 2011, 11:28

pesi píše:Zvláštní pozornost bych z titulu své profese věnoval jen mobilu. Ten totiž používáte, i když je v kapse. A třeba u nás ve studiu je mobil doslova zbraň hromadného ničení. Určitě jste už slyšeli co dělá, když ho položíte blízko rádia nebo televize. Asi byste neocenili DVD, kde by ve zvuku bylo neustálé drrrrrrr drrr drrr drrrrrrr... :)

A to si zkus zapojit repráky na koleji, kde je pokoj vedle pokoje a furt někdo telefonuje :D

Ale k věci - kde opravdu nesmí být zbraně, tam si to zajistí detekčními rámy a pokud vám na to přijdou jinde, nenosíte dostatečně skrytě. V takovém případě samozřejmě mají právo vás ze svého pozemku vykázat, nicméně nemyslím si, že by šlo o jakýkoli přestupek.

Že bych vstupem do nějakých prostor uzavíral smlouvu si opravdu nemyslím. Něco jiného ale je třeba MHD, kde smlouvu uzavíráte koupí lístku a jeho označením, čímž souhlasíte s přepravním řádem.

Steiner
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#24 » pon 24. říj 2011, 15:23

MarK: a když si lístek nekoupím, ale do prostředku hromadné dopravy nastoupím - tak je to co? ;)

tuareg

Příspěvek#25 » pon 24. říj 2011, 15:52

Černá jízda :mrgreen: :lol:

smety
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#26 » pon 24. říj 2011, 17:08

OT k MHD: Johnny dneska neplatí
viewtopic.php?f=50&t=20&p=14265&hilit=dneska+neplat%C3%AD#p14265

Abych nebyl mimo tak záleží na okolnostech a hlavně jak popisují ostatní "o skrytém nošení" Nedávno jsem byl svědkem toho, kde do NC Olympia v Plzni, konkrétně do trafiky přišel nějaký bezpečák s kufříkem připnutým k ruce pouty a s bouchačkou viditelně na prsou. Mimo jiné, že jí nesmí nosit viditelně je na dveřích obrázek s přeškrtnutou pistolí a nikoho to netrápilo..

Vaki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#27 » pon 24. říj 2011, 17:23

No bezpečák v tu chvíli byl ten klaďas :)

Steiner
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#28 » pon 24. říj 2011, 18:16

IMHO pokud to byl bezpečák, tak můžou mít povolení majitele a v NC Olympia nenosí, alébž drží ;)

tuareg

Příspěvek#29 » pon 24. říj 2011, 18:19

Já myslím že pokud má nabito tak nosí a jak vidno z příspěvku neskrytě :geek: A olympie je místo veřejnosti přístupné :?: :idea:

Steiner
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#30 » pon 24. říj 2011, 19:04

tuareg: když má souhlas majitele, tak drží bez ohledu na to, jestli má nabito nebo ne, nebo jestli má zbraň viditelně nebo skrytě. Přečti si znovu §2 odst 2) a) 1.

"Nabito = nosí" platilo ve strém zbrojním zákoně 288/1995. V současném 119/2002 jsou pojmy držení a nošení definovány úplně jinak.

Zpět na