Nákupní povolení

franta599

Příspěvek#331 » úte 12. srp 2014, 09:43

Biermann píše:No že se u A, B, E zkouška řídí Ečkem. Není úplně pravda. Resp. platí to jen pro teorii. Na praxi je pak potřeba kvůli B umět i dlouhé, což u samotného E není potřeba. Nicméně souhlasím, že nejlepší si udělat najednou A,B,E.

pokud človeka neštve každych 5let davat zdravotni tak je podle me lepsi udelat si vše nikdy človek nevi kdy se mu to bude hodit kort když na C neni potreba listek a na D stači každych 5 let a ne 30 mesicu

david54321

Příspěvek#332 » úte 12. srp 2014, 09:52

No jo, ale to je až teď.. prostě fajn by bylo, kdyby pro rozšíření ZP do budoucna stačil již jen dokup skupin, zvlášť když je E-čko... hotové. Dokup třeba sběratele A. Pro ty, kdo se při konání zkoušky nerozhodli pro všechny skupiny, vždyť o nic nejde :) a bylo by to pro všechny jednodušší, když už ty změny...

jonyy

Příspěvek#333 » úte 12. srp 2014, 18:37

Zdravim,

chci se zeptat, mám ZP s. E a chci na sebe přepsat asi dvě brokovnice po dědovi. Je potřeba nějaký povolení, nebo NP? NP mám na pistoli, ale to ještě počká.

Díky.

Carloss

Příspěvek#334 » úte 12. srp 2014, 18:47

Myslím, že jde o kat.C. Tedy NP netřeba, jen přihlášení. Nakoukni do zákona.

Biermann

Příspěvek#335 » stř 13. srp 2014, 14:40

Asi by to chtělo upřesnit jaké to jsou brokovnice. Ale jelikož předpokládám, že je to po dědovi myslivci, tak bych to taky viděl na C a stačilo by ohlášení. Případy kdy by ti to spadlo do B a potřeboval bys i NP vyjmenovává zákon, u tebe asi leda že by to byly samonabíječky, opakovačky s velkým počtem nábojů nebo by měly příliš malou délku ať už celkovou nebo délku hlavně.

jonyy

Příspěvek#336 » stř 13. srp 2014, 16:23

jj, mělo by to být Cčko, díky.

Shras

Příspěvek#337 » stř 13. srp 2014, 18:41

nehodou nekdo netusi.
pokud dam nekomu plnou moc(matka, otec) muze mi vyzvednout prukaz zbrane?
jesten ekdo tu rikal neco o datove schrance. posilase datovkou jen zadost nebo je tam i zasilani povoleni,
jsem z prahy takze nakup zbrane mam na mesic a sefova nas nechce ani poustet na obed, natoz...

wladoo

Příspěvek#338 » stř 13. srp 2014, 19:41

Dnes jsem vyzvedával známému průkaz zbraně na plnou moc a ZP po mě nechtěli, tak je možné, že to jde i bez ZP. Ale nevím, jak je to v Praze. V ČB jsou na zbraních opravdu ochotní. Lepší zavolat.

sided
moderátor

Příspěvek#339 » stř 13. srp 2014, 22:44

Dneska jsem byl v Praze Na Sdružení, přede mnou byl pán a řešil vyzvednutí PZ pro invalidního kamaráda který seděl v autě někde na ulici (přístup je tam fakt strašnej), vyřešila to plná moc psaná rukou na kusu papíru. Ale nevím nakolik to byla rutina a nakolik osobní iniciativa paní za přepážkou (jedna z těch hodně ochotných, bez ironie).

Shras

Příspěvek#340 » pon 25. srp 2014, 09:49

tak jsme byl dnes ka podat zadost v soukalce... jak moc naivni je tam v stredu rano zavolat jesi neni hotovy?

Warri

Příspěvek#341 » pát 29. srp 2014, 17:30

Tak jsem dnes byl ve Střeleckém servisu pro svoji první zbraň.Samozřejmě jsem byl pořádně natěšen :)
Pán mi normalně vyndal domluvené PPQ vše v pořádku..

Pak mě ale upozornili že měli poslední dobou parkrat problem s nakupkama, respektive problém byl na straně PČR, která nebyla schopna zaevidovat nákupku do toho novýho systému.(asi počítaj že si lidi nic kupovat nebudou)

Takže při mé smůle to padlo i na mě.... Samozřejmě jsem byl naštvaný, ale co nadělám. Snadžil jsem se jim několikrat dovolat (vím že mají jen v Po a St), samozřejmě marně... Takže doufám že v pondělí bude stačit zavolat a vyřidit to po telefonu a pak rovnou zpátky nakupovat :/

Měl někdo podobny problem?

DanielX

Příspěvek#342 » pát 29. srp 2014, 17:44

Sakra nestraš..

Int1m1thy

Příspěvek#343 » pát 29. srp 2014, 18:14

tak kcemu pak mas papir od nakupky kdyz ti to neproda pokud to neni elektronicky ? :D

Shras

Příspěvek#344 » pát 29. srp 2014, 20:15

"Takze jesi to dobre chapu" ty des do obchodu z papirem .. a oni nekde v pocitaci vidi nejakou el. nakupku na tvoje jmeno? a pokud nemas tu el. tak ti to neprodaji.

fixfokus

Příspěvek#345 » pát 29. srp 2014, 20:20

Tak ono to má svou logiku. Takových nákupek vyrobím ve wordu za hodinu deset, i s razítkem. Takhle si obchodník ověří, že je NP platné, když není, neprodá.
Blbý je, že to zatím nefunguje na 100%, no :?

Zpět na