Inspektoráty pro zbraně

Tata

Příspěvek#466 » úte 1. črc 2014, 13:55

Doplním kompletní info o termínech v Opavě:
Na ZP jsem si počkal cca 3 týdny, nákupka, jak už jsem psal, byla na počkání, stejně tak registrace zbraně. Akorát jim včera nejely systémy kvůli toho nového registru, tak jsem si techničák hned neodnesl. Dneska mi ale psali SMS, že už si pro to můžu přijít. Za těch 5 návštěv jsem asi narazil na všechny, kdo na služebně dělají a všichni v pohodě a příjemní. Dokonce mají erární hadr, kterým si sami ochotně otřeli mého nového, festovně nakonzervovaného, makarova :)

Matt_CZE

Příspěvek#467 » stř 2. črc 2014, 09:58

Zdravím diskutující - můj dnešní zážitek z Ostravy.
Byť jsem nákupní povolení dostal obratem na počkání, tak dnes registr nefunguje a na vydání průkazu zbraně si počkám minimálně do příštího týdne, pravděpodobně ještě déle.
Co se týče ZP, tak ten byl hotový během 14ti dnů.

No, uvidíme, jak dlouho to ve skutečnosti tedy bude trvat.

Bohuliby

Příspěvek#468 » stř 2. črc 2014, 12:06

Máte někdo aktuální informace z Prahy ?

Matt_CZE

Příspěvek#469 » stř 2. črc 2014, 12:58

No, nechci mluvit za ostatní, ale když to nefunguje v Ostravě, tak bude situace v Praze asi stejná - když je to centrální :cry:

Bohuliby

Příspěvek#470 » stř 2. črc 2014, 13:34

No, na PZ čekám měsíc, ale jestli to vůbec funguje, abych třeba nečekal dva !

Patrik
moderátor

Příspěvek#471 » stř 2. črc 2014, 14:15

Podle posledních informací by to mělo už fungovat.

Majkl

Příspěvek#472 » stř 2. črc 2014, 14:50

Litoměřice - dneska jsem byl přihásit dlouhou malorážku. Raději jsem si předem zavolal, abych nejel zbytečně. Pracovník se mě zeptal, jestli je nová, nebo je to "jen" přepis. Po sdělení, že jde o koupi z druhé ruky, jsem se dozvěděl, že jo, bez problémů. Na místě mi pak PZ vydali na počkání. Ptal jsem se, proč ten dotaz jestli je nová a odpověď byla, že přihlašování nových jim ještě nefunguje ;)

Matt_CZE

Příspěvek#473 » stř 2. črc 2014, 15:29

áha, tak v tom bude ten háček. Já koupil novou. Jestli budu stejný případ, jako Bohuliby, tak díky moc. :evil: :lol:

Pupak

Příspěvek#474 » stř 2. črc 2014, 16:05

Vedlejším produktem neschopnosti tohoto státu cokoli udělat dobře může být třeba vzrůst ceny ojetin.... :roll: :roll: :roll:

Lynx

Příspěvek#475 » stř 2. črc 2014, 16:12

Praha - Soukalova: pozor, zmena, kolky se davaji pri podani zadosti. Ceka me nakup, tak jsem byl pro nove sedivaky a je to tam vyslovne napsane u noveho ceniku.
Ovsem nejsem optimista, nedoufam, ze to znamena novy pristup ke lhutam vyrizovani (nakupky a PZ na pockani nejspis stale nebudou).

Shras

Příspěvek#476 » stř 2. črc 2014, 17:59

ale budou, jen si pockas 14 dni :)

mikymoto

Příspěvek#477 » čtv 3. črc 2014, 06:54

Včera Ústí nad Orlicí
Žádost o vydání ZP a současně podané žádosti o nákupku. Lze podat vše najednou, jen u nákupek nevyplňovat datum. Prý by to musel hned zamítnout vzhledem k zatím nevydanému ZP. Takto si prý datum dopíšou sami až v den vydání ZP a bude to nachystáno potom všechno najednou.
A jak zmiňuje kolega výše - kolky chtěli rovnou k žádosti. Ještě že sem byl nachystán.
Jenom termínově mi radost neudělali - prý si mám zavolat za měsíc a půl, esli to už bude. :( Jinak chlapi velice ochotní a hnedle si chtěli povídat, co plánuju koupit.

Tata

Příspěvek#478 » čtv 3. črc 2014, 07:50

To v Opavě nákupka zároveň s žádostí o ZP podat nejde. Až při přebírání ZP (resp. před přebráním) je ještě před zatavením ZP do folie říct, že chceš i nosit a podat žádost o nákupku. Na místě nákupku pořeší a zapíšou do ZP nošení. I když teď už se vlastně nošení do ZP nepíše, tak odpadá případné vydávání nového ZP kvůli zapsání poznámky o nošení.

mikymoto

Příspěvek#479 » čtv 3. črc 2014, 08:51

Tak nevím esli to dělají takto ochotně každému - mě si pamatovali jako "ten co jezdí až z Brna". Každopádně oceňuju jeich přístup a jsem rád že místo 4x 100 km pojedu "jen" 2x100 km. Teda když nepočítám pzdější cesty z pistolkama k registraci.

Jinak v Ústí nad Orlicí je změna místa Odboru pro zbraně a bezb. materiál. Původně to bylo v na Dělnická 1188, nově (od 1.7.) je to v na Letohradská 759 (cca o 500 dále).

Matt_CZE

Příspěvek#480 » čtv 3. črc 2014, 09:09

co se týče ZP, tak jsem taky docela zvědavý. Mám ho ještě dle starého zákona (tudíž by tam měla být poznámka k nošení - není) ale PZ budu mít už dle nového zákona. Tak nevím, jestli mi budou po 3 týdnech dělat nový ZP, nebo se to prostě nebude řešit s tím, že se to tam dle nového zákona nepíše.

Zpět na