Správný postup sborky
- Rough boy
Příspěvek#31 » pát 23. zář 2016, 12:40
Jo, já věřím, jen si tak nějak vybavuju, že jsem to zkoušel s cz75 která se pak objevila na zkouškách při manipulaci a vsadil bych boty, že to na ní nešlo. Není možné že to u těch prvních verzí nešlo? Tohle byl těžce ojetej klumpr s kulatým lučíkem. Rozpadala se už při špatném pohledu, měli jí tam jen pro potřeby zkoušek a používala se jen pro manipulaci a rozborku/sborku, střílelo se pak jinou.
EDIT: zkusil jsem najít nějaký manuál a tam se píše:
Tím "napnutým kohoutkem" je tedy myšleno i když je kohout jen na ozubu?
EDIT: zkusil jsem najít nějaký manuál a tam se píše:
pojistka.JPG
Tím "napnutým kohoutkem" je tedy myšleno i když je kohout jen na ozubu?
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- ptarmigan
Příspěvek#32 » pát 23. zář 2016, 14:57
Rough boy píše:cmd: chybí ti tam vypáskování školáků ze zásobníku po jeho vyjmutí, většinou tam jsou nastražené. Při této činnosti neodkládat zbraň a za stálého míření do bezpečného prostoru vypáskovat klasicky jednoruč palcem slabé ruky.
?!? To jako zásobník mimo pistoli, byť napáskovaný, způsobí, že pistole není v bezpečném stavu?
- kolombo
- ptarmigan
- marinakus
Příspěvek#37 » sob 24. zář 2016, 20:39
Osobně neznám komisaře, který by vyhodil pouze za náboje ponechané ve vyndaném zásobníku. Pokud to chce, dovede k tomu a upozorní na vhodnost takového postupu. Je ovšem dobré si uvědomit, že vypáskování děláte sami pro sebe. Jak víte, co v zásobníku je za náboje, když jste je tam sami nedávali. Měli byste vědět, co nacpete do zbraně, když ji připravujete ke střelbě. Samozřejmě jiný kraj může být jiný mrav.
- DJ Die
Příspěvek#38 » sob 24. zář 2016, 22:29
Nám komisař za nevypáskování nic neříkal, ale by to rozumný pán, kterému šlo hlavně o bezpečnou manipulaci a nedělal moc vlny, protože spoustu věcí se člověk musí naučit praxí, která prostě většině lidí u zkoušky pochopitelně ještě nemá, a k tomu hrají roli nervy. Ale jak říkají ostatní, ptát se je nejlepší, co můžeš udělat....
Je škoda, že tyhle postupy nejsou pevně dané, a každý komisař má jiný přístup. Viz rána jistoty ano či ne....
Trochu OT ale: já osobně zásobník doma nevypáskovávám a nechám ho vedle zbraně, aby byl po ruce a na očích, kdyby bylo potřeba. Samozřejmě děti nemáme a manželka s ní taky umí zacházet, i když nemá zbroják (zatím
), ale nebere ji normálně do ruky.
Je škoda, že tyhle postupy nejsou pevně dané, a každý komisař má jiný přístup. Viz rána jistoty ano či ne....
Trochu OT ale: já osobně zásobník doma nevypáskovávám a nechám ho vedle zbraně, aby byl po ruce a na očích, kdyby bylo potřeba. Samozřejmě děti nemáme a manželka s ní taky umí zacházet, i když nemá zbroják (zatím

- Lumpy
- honzek86
Příspěvek#40 » úte 4. říj 2016, 06:33
kolombo píše:To samozřejmě nezpůsobí, ale pokud u zkoušky odložíš pistoli a vedle ní položíš napáskovaný zásobník tak způsobíš to, že od té zkoušky nejspíše vyletíš
Samozřejmě ne u přípravy na střelbu, po rozborce, sborce a manipulaci.
Když to tak čtu, tak jsem rád, že jsem dělal zkoušky tam, kde jsem je dělal

Osobě je to přesně to, na co bych se zeptal před začátkem zkoušky (pokud to opravdu někde chtějí): "Chcete po nás při rozborce vypáskovat zásobník?" Jinak je to jen další z úkonů, který mi absolutně nedává smysl.
Jen abych odůvodnil své tvrzení: všechny hlavní části zbraně mám rozebrané před sebou a náboje jsou v zásobníku, což není hlavní část zbraně. Čili jsou ve větším bezpečí, než aby se mi tam někde kutálely po stole nebo pod gaučem...
- Rough boy
Příspěvek#42 » pát 20. led 2017, 07:55
Rough boy píše:marinakus: Možná si to blbě pamatuju, ale cz75 šla zajistit jen s kohoutem vzadu ale nikoli na ozubu. Tak si to asi blbě pamatuju. Proto jsem psal "pokud si dobře pamatuju"
Tenhle týden jsem si byl s kolegou prohlédnout CZ 2075RAMI. Tato pistole nešla zajistit pojistkou, když byl kohout natažen na prvním bezpečnostním ozubu.
V tomto vlákně jsem byl opakovaně ujišťován, že na tomto ozubu lze u čezet zajist pojistkou. Já mám zkušenost, že na CZ 75 ani CZ 2075RAMI to prostě nešlo. V návodu k CZ 75 se píše doslovně:
Tímto způsobem může být pistole zajištěna jen při napnutém kohoutku a proto se používá zejména při krátkodobém přerušení střelby.
Z čehož mi logicky vyplývá, že napnutý kohout není na prvním ozubu ale skutečně naplý na druhém a při případném přerušení střelby mám kohout také na druhém ozubu, kam mi ho natáhne závěr, že....
Může mi tedy sem někdo napsat, kdo čezetu má a nebo to skutečně ví: Které čezety takto zajistit lze a které ne???
Jsem pouhý Glockař se svým SAO, děkuji.

- Rough boy
Příspěvek#44 » pát 20. led 2017, 11:06
Jasně, já jen psal o tom, že RAMI je jen další z čezet, která mi nešla zajistit na prvním ozubu. Jinak CZ75 co jsem měl na zkouškách zajistit na prvním ozubu nešla a teď jsem vyburcoval dva kolegy, z nichž jeden mi potvrdil to samé a druhý má decocker, takže neví. Ale domnívá se též, že nelze.
Jaký je rozdíl ve spoušťovém mechanismu mezi raminou a pětasedmdesátkou nevím, proto sem píšu. Čezety jsem viděl z rychlíku, tak tajně doufám, že někdo kdo ji má to už alespoň někdy zkoušel a napíše sem. Co je služební provedení také netuším?
Jaký je rozdíl ve spoušťovém mechanismu mezi raminou a pětasedmdesátkou nevím, proto sem píšu. Čezety jsem viděl z rychlíku, tak tajně doufám, že někdo kdo ji má to už alespoň někdy zkoušel a napíše sem. Co je služební provedení také netuším?

- DJ Die
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX