Odpůrci zbraní

Gorgon

Příspěvek#1 » čtv 22. říj 2015, 13:51

Přátelé, často čtu o "odpůrcích zbraní", a hrozně rád bych se někoho informovanějšího než jsem já zeptal, jaké organizace, případně hodně hlasití jedinci takto vystupují. Je mi naprosto jasné že jich je mnoho, ovšem zatím jsem na žádné hlasitější tendence tohoto typu tady u nás v ČR nenarazil. Něco jako opak našeho LEXu.

Ideálně bych prosil o nějaká jména, případně odkazy.

Díky.

johnnyjak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#2 » čtv 22. říj 2015, 13:58

http://www.amnesty.cz/zbrane/
Není to ale přímo namířené proti soukromým majitelům zbraní.

Gorgon

Příspěvek#3 » čtv 22. říj 2015, 14:02

Díky, o těchle jsem věděl... Jsou to taky blázni ale ne zrovna ti, o které mi teď jde. Každopádně i přesto díky.

Gorgon

Příspěvek#4 » čtv 22. říj 2015, 14:15

PS.: kdo chce zvednout tlak a ještě to nezná (je to z února letošního roku) tak si přečtěte toto:

http://www.parlamentnilisty.cz/arena/na ... ani-364078

PPS.: jejich petice má od února až do dneška 147 podpisů:D

fixfokus

Příspěvek#5 » čtv 22. říj 2015, 14:46

Já osobně jsem na žádného "zapáleného" odpůrce nenarazil. Občas někdo zakroutí hlavou, že jemu osobně se zbraně nelíbí, že zbraň by doma mít nechtěl, že ho střelba nezajímá, nebo se žertem zeptá, koho chci zastřelit... Ale někoho tak radikálního, aby vykřikoval, že už teď jsem napůl vrah, že by se zbraně měly zakázat, nebo něco v tom smyslu, jsem ještě nepotkal.

Asi jich ve skutečnosti bude podstatně míň, než jsme my sami ochotni připustit :mrgreen:

Serz

Příspěvek#6 » čtv 22. říj 2015, 15:14

Pri zdravotni prohlidce sestricka objevila, ze mam zp, tak placla neco ve stylu, ze obcas si nekdo zaslouzi zastrelit. Na to jsem ji s vaznym vyrazem odpovedel, ze slusni drzitele nemaji zbrane na strileni lidi. Rekla, ze to myslela ze srandy a ja ji dal mensi prednasku o realite. Doted nevim, jestli to od ni byl, nebo nebyl test :)

marinakus

Příspěvek#7 » čtv 22. říj 2015, 15:18

určitě nebyl, koni, na takové úrovni naše zdravotnictví není ani nikdy nebylo.... a teď nevím jestli bohužel nebo bohudík ;)

franta599

Příspěvek#8 » čtv 22. říj 2015, 18:47

Zapálený odpurce ?? ty mám doma v kruhu rodinném naštestí už bydlím par let sám do té doby jsem si zbrani ani pořidit nesmel se slovy domu s tím nesmíš :lol:

kiv61

Příspěvek#9 » čtv 22. říj 2015, 22:01

Ono všeho do času ...

Manželka mé zbraně léta nemusela avšak nezbývalo jí než se sebezapřením je tolerovat.

To vše do doby nedávno minulé, kdy jednou večer zazvonila sousedka, že se jí svítí ve sklepě a někdo tam prý je.
Se slovy "ten tvůj má přece ty pištole " prosila abych šel s ní "vyčistit ten sklep". Samozřejmě ve sklepě byly možná jen myši a sousedka nejspíš zapomněla ráno zhasnout .. :-)

No prostě, najednou jsem oběma vyjukaným "babám" byl dobrej..

No a co se následně nestalo - po čase drahá polovice projevila zájem nejen si nechat předvést co se že v tom trezoru doma vůbec nachází ale i zajít se mnou na střelnici.
Začali jsme logicky nejdříve s malorážkou, pak 6,35 a nyní jsme zatím na levelu 9mm Br.
Pravda, ke kose, brokně a .45ACP je ještě cesta dlouhá ale i toto je vcelku slušný pokrok, ne? :-)

Bohuliby

Příspěvek#10 » čtv 22. říj 2015, 22:34

Já jsem vzal na poslední sraz do Čekanic kamarádku, společně s manželkou.
Kamarádka byla strašně překvapená, co že to tam bylo za lidi.
Čekala ozbrojená individua, kteří jsou schopni čehokoliv ? Naopak osazenstvo bylo naprosto mírumilovné a všichni byli podle ní klidní a pohodoví.
Vysvětlil jsem jí, že být majitelem ZP znamená mít dost velkou zodpovědnost a naopak konflikty nevyhledávat, fakt byla překvapená a silně začala uvažovat o ZP.
Jinak mám okolo sebe dost lidí, kteří mně říkají, že zbraň jakákoliv jim domů nesmí !
Asi je potřeba okolo sebe vytvářet osvětu, v případě kamarádky v Čekanicích se mně to víc než dobře podařilo.
Moje dobrá zkušenost !

Blacky

Příspěvek#11 » pát 23. říj 2015, 07:01

Tak je to velice často. O čem lidi nic neví, toho se bojí a dokážou plameně hovořit. Když to poznají, tak to buď není jejich "šálek čaje" a nechají to být, nebo zjistí, že je vše jinak a začnou se o to víc, nebo míň zajímat. Skutečných odpůrců, kteří věří, že to je utlra zlo je minimum, ale dokážou zmanipulovat ty masy nevědoucích. :(

DanielX

Příspěvek#12 » pát 23. říj 2015, 07:18

Nad tím jsem se taky před časem zamyslel....
http://www.dfens-cz.com/view.php?cisloclanku=2015041205

Serz

Příspěvek#13 » pát 23. říj 2015, 07:40

Pekny clanek, diky za sdileni. U me je situace podobna, nejdriv doma bylo, ze zadna zbran ani naboje pres prah nesmi a znicehonic mi rodice poslou fotky ze strelnice, jak to tam sypali ze vseho mozneho. Stejne tak v okoli, nejdriv poznamky typu "na co s sebou taha tu pistoli? Jeste nekoho zastreli", ted uz mi spise znami (vcetne holek) volaji, ze az pujdu na strelnici, ze by taky sli si to vyzkouset...

janpolasek

Příspěvek#14 » pát 23. říj 2015, 08:21

manželka byla taky proti, ale prostě jsem jednou přinesl domů pistoli a bylo :-) zvykla si na to, a teď je ještě ráda, že zbraně doma máme, i na střelnici se mnou občas zajde. sice to pořád není její šálek čaje, ale chápe, že se to může jednou hodit.

david33

Příspěvek#15 » ned 25. říj 2015, 17:26

Ja to měl jednoduchý přítelkyně mezi zbraněmi vyrůstala tak v tom jen pokračuje že zbraně v rodině jsou :lol:

Zpět na