Omezení nákupu Americké zboží
- DVII
- Hankye
Příspěvek#92 » ned 23. bře 2025, 15:43
expres píše:Starlink má samozřejmě náhradu v Evropě...
PS: vyhrožovat někomu na střeleckém fóru je spíš vtip neSe otoč do toho russka a praskej..
Zdvořile prosím o 2 věci. Ta první je název náhrady Starlinku - kvalitou pokrytí, velikostí a konektivitou -
IRIS2 je na papíře
a ta druhá citace, kdo kde kdy komu vyhrožoval (předem předesílám, že si nemyslím, že to bylo na mě). Nenech cloumat svým majestátem
- pH13
Příspěvek#93 » ned 23. bře 2025, 16:34
Je vidět, že střelecká komunita vcelku dobře odráží celou populaci, máme tu plné spektrum od desolátů po pologramotné jedince, kteří se vyjadřují k mezinárodní politice a ani neví, jak se píšou klíčové státy
.
Mám k debatě technickou: Argument, že pokud by se pojistka k F-35 oficiálně proflákla, tak to ohrozí obchody, mi nepřijde příliš přesvědčivý. My dědci pamatujeme, jak na jistý mezinárodní software gigant v devadesátkách prasklo, že jejich operační systém podobné pojistky měl: Odmítal spustit určité konkurenční programy, třeba kancelářský balík, který se provinil tím, že fungoval lépe. Nějak mu to neublížilo a dnes nás má jisté.
Takže zpět k té F-35. Osobně bych tam nějakou pojistku čekal, ale také si myslím, že i kdyby nebyla, tak to s volnou využitelností tak snadné jako s F-14 či F-16 nebude. Podívám-li se na to, v čem má spočívat hlavní výhoda oproti řekněme Grippenu, tak to určitě není v letových vlastnostech nebo spolehlivosti, nemluvě o hospodárnosti (ostatně proč asi USAF nedávno rozhodlo o prodloužení života F-16, která podle jejich analýzy za zlomek nákladů dokáže splnit naprostou většinu úkolů F-35). Kromě stealth charakteristik, se kterými si podle jistých náznaků za těch deset let dost možná stejně poradí pokrok, má být výhodou F-35 hlavně letadlo coby součást informačního bojového systému. Funkční informační systém v moderních podmínkách znamená satelitní spojení a to může USA vypnout komukoliv se jim zachce, aniž by museli něco dávat do podejní smlouvy na nové hračky.
Jinak strávil jsem v Severní Americe většinu devadesátek a coby fanda historie jsem významně využil tamních archívů a historických knihoven. Netrvalo dlouho zjistit, že velká část oficiálních příběhů, kterými jsou krmeni jak amíci, tak lidé u nás, jsou pohádky snadno vyvratitelné dobovými dokumenty. Hypotéza, že se USA snažily ve světě o šíření demokracie a dobra, je v jednoznačném rozporu se známými fakty. Jsou to prostě prolhaní parchanti, kteří vždycky mysleli hlavně na sebe a také v tom uměli velmi dobře chodit (až na poslední cca dvě dekády, po generační obměně se k moci dostali diletanti a debilové, což ostatně velmi dobře známe). Ale nezačal jsem je kvůli tomu nenávidět, prostě jsem to vzal na vědomí jako důležitou informaci pro každého, kdo se chce orientovat v historii a současnosti. Stejně se totiž chová úplně každý, kdo si to může dovolit, alespoň jsem zatím nenašel výjimku. A dokonce bych řekl, že by nám neškodilo být v tomhle víc jako oni (v mezích toho, co si můžeme dovolit
).

Mám k debatě technickou: Argument, že pokud by se pojistka k F-35 oficiálně proflákla, tak to ohrozí obchody, mi nepřijde příliš přesvědčivý. My dědci pamatujeme, jak na jistý mezinárodní software gigant v devadesátkách prasklo, že jejich operační systém podobné pojistky měl: Odmítal spustit určité konkurenční programy, třeba kancelářský balík, který se provinil tím, že fungoval lépe. Nějak mu to neublížilo a dnes nás má jisté.
Takže zpět k té F-35. Osobně bych tam nějakou pojistku čekal, ale také si myslím, že i kdyby nebyla, tak to s volnou využitelností tak snadné jako s F-14 či F-16 nebude. Podívám-li se na to, v čem má spočívat hlavní výhoda oproti řekněme Grippenu, tak to určitě není v letových vlastnostech nebo spolehlivosti, nemluvě o hospodárnosti (ostatně proč asi USAF nedávno rozhodlo o prodloužení života F-16, která podle jejich analýzy za zlomek nákladů dokáže splnit naprostou většinu úkolů F-35). Kromě stealth charakteristik, se kterými si podle jistých náznaků za těch deset let dost možná stejně poradí pokrok, má být výhodou F-35 hlavně letadlo coby součást informačního bojového systému. Funkční informační systém v moderních podmínkách znamená satelitní spojení a to může USA vypnout komukoliv se jim zachce, aniž by museli něco dávat do podejní smlouvy na nové hračky.
Jinak strávil jsem v Severní Americe většinu devadesátek a coby fanda historie jsem významně využil tamních archívů a historických knihoven. Netrvalo dlouho zjistit, že velká část oficiálních příběhů, kterými jsou krmeni jak amíci, tak lidé u nás, jsou pohádky snadno vyvratitelné dobovými dokumenty. Hypotéza, že se USA snažily ve světě o šíření demokracie a dobra, je v jednoznačném rozporu se známými fakty. Jsou to prostě prolhaní parchanti, kteří vždycky mysleli hlavně na sebe a také v tom uměli velmi dobře chodit (až na poslední cca dvě dekády, po generační obměně se k moci dostali diletanti a debilové, což ostatně velmi dobře známe). Ale nezačal jsem je kvůli tomu nenávidět, prostě jsem to vzal na vědomí jako důležitou informaci pro každého, kdo se chce orientovat v historii a současnosti. Stejně se totiž chová úplně každý, kdo si to může dovolit, alespoň jsem zatím nenašel výjimku. A dokonce bych řekl, že by nám neškodilo být v tomhle víc jako oni (v mezích toho, co si můžeme dovolit

- zelenac
Příspěvek#97 » ned 23. bře 2025, 18:25
zelenac píše:zelenac píše:Tiez som sa v 90kach tulal po juesej a kanade a aj ked mi ten ich sposob zivota nesedel,nevidim dovod ich nenavidiet. Ved obycajni ludia nemozu za svinstva,co robi ich vrchnost a jej babkovodici.
Najvecsi problem je,ze vymyvanie mozgov dospelo do takeho stadia,ze sa zacali nenavidiet obycajni ludia,ktori nic velmi zmenit nemozu. Ze rusov nenavidia niektori ukrajinci sa da pochopit,rovnako,ako rusi nenavidia ukrajincov co maju na svedomi odesu, vznik aleje anjelov a dalsie svinstva,ktore robili od 2014,ci este skor . Ale,ze rusko budu nenavidiet niektori nasi ovcania aj ked nas nenapadlo.....
A teraz zacinaju nenavidiet usa len preto,ze ich demokraticky zvoleny prezident sa snazi splnit aspon cast toho,co slubil. To je v nasich koncinach nepredstavitelne. Nasi volici si zvykli,ze politik po uspesnom zvoleni otoci o 180 stupnov. A tak by ''sankcionovali'' amika bojkotom nakupov v hodnote tisiciny promile jeho obratu. Ako to on pociti? Skor to pocitia oni,ako svoje ''sankcie'' proti rusku citi unia. Teda,skor jej obycajni obcania.
Ale ti su (cast z nich) paradne vystraseni a tak prikyvnu panom z bruselu na kazdu hovadinu,ktora im zasa ukroji cast slobody a majetku. Az o tu slobodu a majetok docista pridu,ako o tom sniva ''elita''.A votogou!
- Hankye
Příspěvek#99 » ned 23. bře 2025, 19:18
pH13 píše:
Hele jako je to všechno otázka smlouvy. Protože třeba frezky HAAS maj v sobe geolokaci a pokud nesplnis licencni podminky (vyrabis dily pro zbran prumysl bez povoleni, nachazis se v zemi na blacklistu atp. ) tak ráno přijdeš do háku a NCčko bude bez softu nebo se spálenou kartou
We received the attached service requests.
These machine needs to be registered with Haas for Export Compliance.
To register the machine, please click here to complete the registration form. This is a protected document. We advise you register all of your Haas machines on one form (per location) as we will courtesy one visit to geolocate them all. You can list multiple serial numbers and upload all of the serial plate photos. Additional geolocation visits will incur a fee.
An on-site visit is required to Geolocate this machine due to Federal Export Regulations. We can complete these while on-site for service. Please note service and/or part orders will not be processed until the geolocation is complete.
These items are controlled by the U.S. Government and authorized for export only to the country of ultimate destination for use by the ultimate consignee or (end-users) herein identified. They may not be resold, transferred, or otherwise disposed of, to any other country or to any person other than the authorized ultimate consignee or (end-users), either in their original form or after being incorporated into other items, without first obtaining approval from the U.S. government or as otherwise authorized by U.S. law and regulations.
Pokud někdo myslí, že to řešej u cnc a ne u utočnejch letadel, tak by měl myslet lépe ... Mimochodem spousta do příruskejch oblastí dodanejch mašin po reexportu na to do týdne dojela.
-
Sarkafarka.Loupeznik - Příspěvky: 565
- Sarkafarka.Loupeznik
Příspěvek#100 » ned 23. bře 2025, 20:05
DVII píše:Piggy píše:Technická: je to naopak.DVII píše:populismus a demokracie, jedno z řečtiny a druhé z latiny
Máš recht, ještě že jsem tam nezamotal jiný národ, když jsem to pomotal
No a to ještě když by ses dozvěděl, jak ta demokracie vypadala v tom starověkém Řecku. Že o chodu státu de facto rozhodovala jen bohatá a vzdělaná elita, které tak nějak z vysoka kašlala na chudé venkovany, ženy, o otrocích ani nemluvím. To by ses možná dnešním politikům za ten svůj koment ještě omluvil.

- DVII
- DVII
- JirkaCV
Příspěvek#105 » pon 24. bře 2025, 07:38
Ale to už tu bylo. Říkalo se tomu Demokracie a vymysleli to Platón s Aristotélem před více jak 2000 lety. Volební právo mají pouze ti, co státu přináší užitek. Platící daně, vojáci, úředníci. Ostatní mají smolíka.
To, co máme my tady nazývali Polyteia. Volební právo mají všichni, včetně plebsu. Moc pochvalně to nekomentovali. Nevýhody vidíme všichni. Naposled jsme na to dojeli v roce 1948.
To, co máme my tady nazývali Polyteia. Volební právo mají všichni, včetně plebsu. Moc pochvalně to nekomentovali. Nevýhody vidíme všichni. Naposled jsme na to dojeli v roce 1948.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí