Parlamentní volby 2017
- Sedmej
Příspěvek#76 » pon 4. zář 2017, 09:00
jhora: to co popisuješ na Svobodných právě nechápu. program nemají špatnej, ale Mach se úplně zasekl jen na kritice EU. navíc občas úplně nesmyslné viz. ta rekonstrukce školy, jak kdyby někdo z EU mohl za to, že tady nějaký architekt všeuměl vymyslí za ty peníze to co vymyslel.
jinak ono já bych neřekl, že Bartoš musel sklapnout, ohledně NATO třeba. tam spíš šlo o to, že on vystupoval ne sám za sebe, ale reprezentoval názor celé strany a tu otázku neměli prodiskutovanou. tak se tomu vyhnul a názor prezentovali později, po hlasování.
jinak ono já bych neřekl, že Bartoš musel sklapnout, ohledně NATO třeba. tam spíš šlo o to, že on vystupoval ne sám za sebe, ale reprezentoval názor celé strany a tu otázku neměli prodiskutovanou. tak se tomu vyhnul a názor prezentovali později, po hlasování.
- pavelg
Příspěvek#77 » pon 4. zář 2017, 09:03
Kubeš píše:Já se pořád nejvíc nakláním k Realistům. Ikdyž mě párkrát naštvali. .. tak trochu mám strach, aby za 4 roky už nebylo pozdě.
Čím tě naštvali? Já je taky hodlám volit, tak spíš než přesvědčování proč jo mě zajímá proč třeba ne

Taky mám intenzivní pocit, že toto jsou možná taky na dlouho poslední volby, které by mohly něco ovlivnit. A že když projedeme pár klíčových momentů, nebude cesty zpět. Že jde v zásadě o mnohem větší riziko než v roce 1946.
- Kubeš
Příspěvek#78 » pon 4. zář 2017, 09:13
pavelg: Mě fakt nejvíc s těma učitelema. Já jsme jim na profil několikrát psal, že realita je trochu jiná než se všeobecně traduje. To samé dochtoři a zubaři (chtějí západní platy a v krámech české ceny). Že by se měli taky zaměřit na ty, kdo na celou tuhle srandu vydělává a dře za pár šupů v 3 směnných provozech 7 dní v týdnu včetně svátků. Na tyhle lidi si prostě nikdo ani nevzpomene.
Jenomže i tak jsou pro mě asi nejlepší alternativa. Ale hlavně teda kvůli Robejškovi a Tomšovskému.
Jenomže i tak jsou pro mě asi nejlepší alternativa. Ale hlavně teda kvůli Robejškovi a Tomšovskému.
- gogan
Příspěvek#79 » pon 4. zář 2017, 09:24
pavelg píše:jhora píše:No právě - nasliboval a nedodržel. Měl jsem ale uvést proč mi to vadilo - ne že bych chtěl aby to doržel, ale vadilo mi, že se prezentuje jako znalec politiky a EU a pak ani neví, jak funguje orgán, kam kandiduje a slibuje nesmysly.
Přesně tak to beru i já. Jen jsem to bral jako jeho hloupost vykonanou ve vzrušení, ze které se poučil. Přes to všechno měl reálně o EP podstatně větší znalosti než ostatní. Tj. nešlo u mě o žádnou zásadní věc objektivní povahy a minule jsem Svobodné volil.
Ok chlapi, tohle mě nějak uniklo. Asi mě to splynulo s tím, že mu mnozí vyčítali jako zradu vůbec kandidaturu do EP.
Jinak toto mě nijak nevadí, je to blbej plk, ne žádné odklonění od programu.
- audis
Příspěvek#80 » pon 4. zář 2017, 09:40
O Realistech jsem před několika měsíci četl na aeronet.cz nebo pravyprostor.cz , že za nimi stojí nějaký český miliardář nebo evropský holding. Prostě instantní strana,která časem bude konat v zájmu svého chlebodarce. Z toho jsem usoudil, že se toho obávám a volit to nebudu, ostatní detaily jsem zapomněl a pamatuji si pouze nevolit.
Jak jsem psal, rozhoduji se mezi Okamura, případně referendum.Cz
Jak jsem psal, rozhoduji se mezi Okamura, případně referendum.Cz
- Kubeš
- jhora
Příspěvek#82 » pon 4. zář 2017, 09:48
pavelg: Právě proto se zapojuju i osobně - jednak mě politika a makroekonomie dost baví, ale hlavně se můžu osobně přesvědčit, jestli to není navrch huj a vespod fuj. Vybírám si vždycky důkladně a dlouho a dost mě zkraje štvalo, když se pak ukázalo, že do sněmovny si sedli lidi, kterým je program šumák a já jeho čtením trávil zbytečně čas. Ohledně kandidáta - myslím Jakla a právě mi přijde stejná figurka jako třeba Dienstbier nebo Samková. Takovej rebel se zvláštními názory, kterýho bude volit pár procent lidí. Svobodní podle mě měli na to představit kandidáta, který by měl širší podporu a přitom reprezentoval jejich program. Viz třeba Realisté a Hynek. Někoho takovýho jsem od nich čekal, tehdy na to ještě měli.
Kubeš: Jak tu prezentuješ svoje priority, tak se mi zdají pro tebe ideální. Ale je pravda, že jsem nezkoumal jejich osobnosti mimo Robejška a Hynka - takže by to chtělo zapátrat, abys nakonec nelitoval
Sedmej: jj, přesně tak jsem to myslel, jen jsem měl za to, že to normálně probíral v TV - trochu se mi to míchá, tohle je už relativně dlouho, co jsem to zachytil
Kubeš: Jak tu prezentuješ svoje priority, tak se mi zdají pro tebe ideální. Ale je pravda, že jsem nezkoumal jejich osobnosti mimo Robejška a Hynka - takže by to chtělo zapátrat, abys nakonec nelitoval

Sedmej: jj, přesně tak jsem to myslel, jen jsem měl za to, že to normálně probíral v TV - trochu se mi to míchá, tohle je už relativně dlouho, co jsem to zachytil
- maciz
- jhora
Příspěvek#86 » pon 4. zář 2017, 10:09
Kubeš:Chce to projít program. Podívat se na to co tam mají celkem a pak ještě co definují jako hlavní priority (takový ten půlstránkový souhrn). Nikdy nebudeš mít ideální volbu, takže musíš se podívat co ti vyhovuje, co ti vadí a rozmyslet si, jak moc ti vadí ta negativa. Stejně tak probrat ostatní strany - tak jak jsem to třeba sepsal já. Nakonec tam zůstane jedna nebo dvě, kde ti sice něco vadí, ale jsi ochotný to upozadit kvůli tomu, co je na nich dobré. Mrkni třeba i na ten program pirátů. Sice se ti nezamlouvají, ale program mají napsaný tak, že se na něm taková "minianalýza" dělá dobře, mají ho přehledně členěný.
Myslím že u tebe by z toho mohli vypadnout nakonec Realisti a nebo STAN (ti jsou silní co se týká osobností s historií). Upřímně doporučuju tvé pozornosti i ty Piráty - z mé zkušenosti je často lidi zavrhují, protože je mají zaškatulkované z doby, kdy to byla ještě parta huličů, internetových pirátů a skorozelených. Ušli ale kus cesty a hodně ta strana dospěla za posledních pár let.
Myslím že u tebe by z toho mohli vypadnout nakonec Realisti a nebo STAN (ti jsou silní co se týká osobností s historií). Upřímně doporučuju tvé pozornosti i ty Piráty - z mé zkušenosti je často lidi zavrhují, protože je mají zaškatulkované z doby, kdy to byla ještě parta huličů, internetových pirátů a skorozelených. Ušli ale kus cesty a hodně ta strana dospěla za posledních pár let.
- jhora
Příspěvek#90 » pon 4. zář 2017, 10:24
Taky doporučuju všem, aby zašli na nějakou akci, kde je jejich oblíbená strana a dali řeč s těmi, co jsou na volitelných místech. Osobně si třeba myslím, že krátký rozhovor s Okamurou odradí většinu svých racionálních voličů (tím myslím ty, kterým se líbí skutečně program a nejsou to jen uctívači).
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí