Zbraň a otázka "Na co to máš?"
- Urdo von Fuj
- Urdo von Fuj
Příspěvek#32 » pát 1. lis 2013, 14:24
jernom píše:... Byl jsem ale nedávno u matky mé přítelkyně, když u mě zahlédla teleskop ptala se na co ho mám. Vypadala, že chápe ...
... Přes toto všechno, když jsem odjel prý vykládala jaký jsem ozbrojený magor ...
zřejmě bezva tchýně - zřejmě zanedlouho zjistíš, že ti přestaly vtipy o tchýních připadat vtipné

- ZdenekK
- Matt007
Příspěvek#34 » sob 2. lis 2013, 10:07
Na co to máš?
-Na ochranu své rodiny a domova
-V dnešní době, při všech věcech co se dějí je rozumné být ozbrojený
-Protože jsem si udělal ZP, tedy můžu a je to můj koníček
S vyloženě negativní reakcí ve smyslu ,,Ty jsi blázen jsem se nesetkal" Většinu lidí v mém okolí to zajímá, byli se mnou na střelnici a líbilo se.
-Na ochranu své rodiny a domova
-V dnešní době, při všech věcech co se dějí je rozumné být ozbrojený
-Protože jsem si udělal ZP, tedy můžu a je to můj koníček
S vyloženě negativní reakcí ve smyslu ,,Ty jsi blázen jsem se nesetkal" Většinu lidí v mém okolí to zajímá, byli se mnou na střelnici a líbilo se.
- ryucz
- PaF
Příspěvek#36 » pon 4. lis 2013, 21:19
jernom píše:Já se zatím setkával s rozumnýma lidima. Byl jsem ale nedávno u matky mé přítelkyně, když u mě zahlédla teleskop ptala se na co ho mám. Vypadala, že chápe proč ho nosím. O týden před tím, když jsem jel taky od nich se do mě naváželi 3 romové v náladě a jeden měl enormní chuť mi boxerem upravit úsměv ale sám se bál. Ostatní se zdráhali, prý jsou v podmínce. Zdrhl jsem a pak jim jel autobus tak byl klid.
Přes toto všechno, když jsem odjel prý vykládala jaký jsem ozbrojený magor a zbraně doma nechce... To ani neví, že mám ZP. Už předtím vypadala jako magor, tohle to potvrdilo:D Ještě, že je přítelkyně po tatínkovi...
Pozor, pozor....
JAKA MATKA, TAKA KATKA. S rostoucim vekem je to stále zretelnejsi

-
bustymafia - Příspěvky: 20
- bustymafia
Příspěvek#37 » úte 5. lis 2013, 04:46
Našim jsem svůj záměr se zbrojním průkazem oznámil jako hotovou věc. Bylo mi řečeno, že všechno jde finančně na můj vrub ale že mi nic zakazovat nebudou (narozdíl od hada kterýho sem vždycky chtěl :/
). A když se doma objevilo USP, tak ze zvědavosti okoukli, potěžkali ale nikdy se nevyslovili proti. A budoucí přítelkyně si holt bude muset zvyknout. 

- tomas fuk
Příspěvek#38 » stř 13. lis 2013, 17:33
Tak doma vubec nikdo z rodiny neprotestoval. Blizke okoli spis projevilo zvedavost a zajem jit se mnou na strelnici. Dokonce mam pocit, ze matka je rada, ze je v baraku pistol. Zajimave je, ze otazky tohoto typu jsem se dockal od tech, co sami maji zbrojni prukaz. A vsichni jsou pytlaci, pardon myslivci. Odpovedel jsem jim stejnou otazkou a bylo po debate.
- jack-3d
Příspěvek#39 » stř 13. lis 2013, 23:11
Mám to zejména na sportovní a rekreační střelbu sám či s rodinou a přáteli. Samozřejmě s příchodem dítěte přišla i zbraň pro osobní respektive ochranu rodiny, protože nikdy nevíte, co se v dnešním světě může přihodit.
Ke zbraním mě přivedla přítelkyně, takže doma je naprosto klídek. To samé bylo u rodičů, z obou stran pochopení a od otcovy byla dokonce pochvala. Snad jen pár kamarádů z práce se to trochu dotklo a naopak někteří kolegové kamarádi se mnou již byli několikrát opakovaně na střelnici a líbilo se.
Ke zbraním mě přivedla přítelkyně, takže doma je naprosto klídek. To samé bylo u rodičů, z obou stran pochopení a od otcovy byla dokonce pochvala. Snad jen pár kamarádů z práce se to trochu dotklo a naopak někteří kolegové kamarádi se mnou již byli několikrát opakovaně na střelnici a líbilo se.
- Imdrunk
Příspěvek#41 » pon 20. čer 2016, 11:46
Je to zajímavá myšlenka, určitě se toho dá využít v náš prospěch a krapet pozměnit myšlení lidí v okolí na zbraně jako takové. Bohužel, v dnešní době je to rizikovější, když už nám můžou na základě "podezření" nakráčet do baráku a nebo nás vyzvat k odevzdání zbraně, protože jedna bába povídala že ty jsi zlobivý chlapeček a neměl by jsi mít bambitku.
Já osobně se snažím lidi přesvědčit, že je to super relax/sport, s každou kulkou do černýho (v terči) se mi líp dejchá. Takhle to prezentuju, a na otázku proč nosím odpovídám prozaicky jak říká Rab hlášku s kondomem, ta funguje
Když se ptají ženský, tak jednoduše abych je mohl chránit až je budu doprovázet domů. Prostě krapet na city to zahrát.
A největší prudiče se snažím dotáhnout na střelnici ať si to zkusí, nesnášim lidi co něco hned odsoudí a ani to nevyzkouší. Většinou o tom večer ještě básní, jak se jim pořád klepou ruce adrenalinem a jak to musíme zopáknout
Já osobně se snažím lidi přesvědčit, že je to super relax/sport, s každou kulkou do černýho (v terči) se mi líp dejchá. Takhle to prezentuju, a na otázku proč nosím odpovídám prozaicky jak říká Rab hlášku s kondomem, ta funguje

Když se ptají ženský, tak jednoduše abych je mohl chránit až je budu doprovázet domů. Prostě krapet na city to zahrát.
A největší prudiče se snažím dotáhnout na střelnici ať si to zkusí, nesnášim lidi co něco hned odsoudí a ani to nevyzkouší. Většinou o tom večer ještě básní, jak se jim pořád klepou ruce adrenalinem a jak to musíme zopáknout

- kk
Příspěvek#43 » pon 20. čer 2016, 11:54
Imdrunk: jo, odreagovani to je dobry, sice se mi obcas stane, ze proste na strelnici necham 2 zasobniky rychle po sobe v terci a uz jsem slysel i vtipky, ze strilim davkama a jestli jsem si to nespletl s kulometem, ale cloveku se fakt ulevi, kdyz je stred terce jak reseto.
A hlavne jak se clovek zacne nasirat, tak to ze ma 30 ostrych za pasem ho tak nejak uklidnuje v tom smyslu, ze si rekne neblbni, nenasirej se, nestoji to za pruser ...
Kam tim mirim:
otazka: na co to mas?
odpoved: Pro klid duse
A hlavne jak se clovek zacne nasirat, tak to ze ma 30 ostrych za pasem ho tak nejak uklidnuje v tom smyslu, ze si rekne neblbni, nenasirej se, nestoji to za pruser ...
Kam tim mirim:
otazka: na co to mas?
odpoved: Pro klid duse

- Patton
Příspěvek#45 » pon 20. čer 2016, 14:03
tifik: Tady si přispívej co chceš, my tady víme že si děláš pr-el, ale mimo toto fórum bych to nikde neříkal , kdo tě nemá rád, tak podle letošního nového zdokonaleného zákona o zbraních v ČR, bys mohl očekávat doma návštěvu na 100% nechtěnou a odemkli by si sami.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí