Rada při pokutování

audis

Příspěvek#16 » stř 30. pro 2020, 14:18

Já to nechtěl zde rozmazavat a radit , ale kdyby na výzvu k úhradě reagoval a řekl , že řidič byl on a že se jednalo o zastavení ve smyslu zákona 361/2000,

tak pokud první instance (magistrát?) není pi*a, která bude (což se mi stalo na magistrátu Hradec Králové a odvolání na Královéhradecký kraj) ignorovat výpověď podezřelého, domýšlet si a zduvodnovat to slovy např "nezpochybnitelne musel" bez nějakého důkazu, tak to bude vyřešený na první dobrou v první instanci a řízení bude zastaveno (a skončí to ve prospěch podezřelého pokuta a náklady správního řízení nula).

DZimmy

Příspěvek#17 » stř 30. pro 2020, 15:07

@Lynx: Handsfree mám, viz výše. A auto na fialové zóně musí projet jen jednou. Ze systému potom vytáhnou, že jsem neplatil.

@antonspelec: Formluováno je to takto: "Dne XY v XY hodin v lokalitě XY, bylo při dohledu na dodržování pravidel parkování v rámci systému zón placeného stání zadokumentováno porušení povinnosti řídit se údaji na dopravní značce IP13c (Parkoviště s parkovacím automatem) upřesněnými na dodatkových tabulkách a parkovacím automatu, kdy tuto povinnost porušil nezjištěný řidič motorového vozidla registrační značky XY a porušil tak ust. § 4 písm. c) zákona o silničním provozu, a dopustil se tak přestupku dle ust. § 125c odst. 1 písm. k) zákona o silničním provozu."

@vvitty: Přišlo to od Úřadu městské části Praha 4.

@audis: Jinými slovy hned nerozmazávat důvod?

Pro ostatní: Pravda je, že jsem to věděl, že mám zaplatit. Takže fakticky jsem prostě ten přestupek spáchal na druhou stranu už mě tahle šikana Eltodo autíčkama pěkně se*e.

Zatím jsem rozhodnutý to alespoň slušně zkusit a uvidím. Na druhou stranu se mi nechce ani do přestupkového řízení, jelikož tam hrozí až 2500Kč. Myslím si, že to dopadne tak, že se dovolám na úřad, řeknu jak to bylo a uvidíme, co řeknou.

sonor

Příspěvek#18 » stř 30. pro 2020, 15:23

hlavně neříkej, jak to bylo. Auto ti zdechlo, udělalo se ti špatně od žaludku (něco špatného jsi snědl). jen je pěkně přečůrej.

kk

Příspěvek#19 » stř 30. pro 2020, 16:43

Bud se na to vykasli, a proste to zaplat a nedelej si nervy, pokud ti to za to stoji, tak se s nima hadej a rekni ze tys tam nestal ale zastavil a dotahni to do konce, nic mezi nema smysl. A na nejake dotazy ti stejne reknou, jste nafocenej tam a hotovo.

Ale pokud to tady nekdo z uradu cte, protoze to je verejne forum, tak mas utrum.

audis

Příspěvek#20 » stř 30. pro 2020, 18:51

Dzimy:
ano. přesně tak. A nerozmazávat ani potom.

, řeknu jak to bylo a uvidíme, co řeknou

odvolat jo, ale ne říkat jak to bylo. Trvat si na svém "zastavil jsem .. popř. s dovětkem at to vypadá lisdky vykládal jsem lidi a přepravky a jsem chodil do auta a hned po vyložení jsem odjel.. Rozpor ve výpovědi v první instanci a v odvolání (druhé) nadobro pohřbí jakýkoliv možnost úspěchu.

JardaB

Příspěvek#21 » stř 30. pro 2020, 19:02

Muzou to zazdit pripadne zaznamy z kamer, kdyby to chteli jo resit. Ja bych se na to teda ... za 500 mi nestoji ani smolit nejaky dopis. A vzal si pouceni pro priste.

jezekif

Příspěvek#22 » stř 30. pro 2020, 19:23

No jak tak na to koukám a vidím kam jsme se od rána posunuli, tak nikam nevolej (ušetříš za telefon) a zaplať těch 500,- !
Protože volat výběrčímu daní a zkoušet se s ním "po dobrém" domluvit, že tentokrát se žádná dodatečná silniční daň platit nebude, je mimořádně blbej nápad! Žádná varianta mezi zaplacením a hozením vidlí do dojícího automatu není!

Caroprd111

Příspěvek#23 » pát 1. led 2021, 10:05

Idahou píše:[quote="DZimmy"]@Idahou: S tím souhlasím. Nicméně se fakt cítím, že jsem v tom nevinně.

Nějak si nemyslím, že by jsi nad případnou "reklamací" strávil podstatně míň času než je hodnota té pětistovky přepočítána na tvůj pracovní čas (tzn. pokud vyděláváš 100 kč za hodinu, je to pět hodin práce) a navíc akorát vygeneruješ další zbytečnou práci dalším lidem, což by třeba mě nebylo úplně tak jedno.[/quote]

Zapomínáte na to, že řešením nabere zkušenosti a až se stane něco vážnějšího, kde mu půjde třeba o řidičák, bude v tom umět chodit. Finančně se to v téhle fázi nevyplatí určitě, do budoucna ale ano.
Tím, že přidělá práci zbytečným existencím na úřadě jednak pomáhá ostatním a jednak už si je dávno zaplatil, takže pěkně generovat další práci je správná cesta.

A jak už bylo řečeno, řešte to na tomuto zaměřeném fóru. Tady dostanete v tomto oboru zkreslené rady jako na novinkách.

Lynx

Příspěvek#24 » pát 1. led 2021, 10:52

Caroprd111 píše:Zapomínáte na to, že řešením nabere zkušenosti a až se stane něco vážnějšího, kde mu půjde třeba o řidičák, bude v tom umět chodit. Finančně se to v téhle fázi nevyplatí určitě, do budoucna ale ano.

A není jednodušší i levnější zákony neporušovat?

Caroprd111

Příspěvek#25 » pát 1. led 2021, 11:39

Jak se to vezme. Pro mne to není levnější a ani jednodušší. A vaše odpověď je další důkaz, že se ptá na špatném fóru.
Nicméně, klidně můžete být obviněn, i když jste nic neprovedl. A zkušenosti se vám budou hodit.

Netrefil

Příspěvek#26 » pát 1. led 2021, 12:24

Lynx píše:A není jednodušší i levnější zákony neporušovat?

Rozhodně ano!
Akorát zákony a vyhlášky se stávají komplikované a nepřehledné, místo toho aby byly jednoduché a jasné. Ani právníci v tom mnohdy nemají zcela jasno. Takže se jako občan nezřídka dostáváte do situace, že něco porušujete a ani o tom nevíte a nemáte pocit, že jste se něčeho dopustil.

jezekif

Příspěvek#27 » pát 1. led 2021, 14:25

Lynx píše:A není jednodušší i levnější zákony neporušovat?

Jistě.
Formálně vzato, byli například příslušníci výsadků Anthropoid, Silver A i další odbojáři, partizáni a lidé jim poskytující pomoc teroristé.
Ono je už diskutabilní, zda tím, že zastavil, aby neporušil jedno nařízení porušil druhé, či zda se skutečně jednalo o zastavení a ne o zastavení vozidla, ale všichni víme jak je systém nastaven a k čemu slouží. Takže si nemusíme nalhávat, že je to tak správně.

DesertEagle

Příspěvek#28 » pát 1. led 2021, 14:37

DZimmy píše:Neřešil jste to někdo? Má cenu se hádat a dát k dispozici třeba výpis hovorů? Říkám si, jestli si tím ještě víc nenakakám do bot.
P.S. Aby to sem alespoň trochu pasovalo - neohrozí to nějak moji spolehlivost? (vtip)

... určitě bych se čas nečas zastavil a zdvořile bych se zeptal. Nemyslím si, že Eltodo dělá otočku za 2-3 min to není ani čas, kdy stihnu dojít k automatu na zaplacení v režimu hosta. Na Praze svého trvalého bydliště mám placeno, v ostatních zónách často parkuju a vždycky to vyjde okorát na rychlý oběd 10-15 min. Občas i vidím, že jsem "v prvním kole natočený", ale zatím díky bohu nikdy nic nepřišlo. Ano vím, že ted jsem si pěkně zavařil a moje teorie mi přestane fungovat.

cipis

Příspěvek#29 » pát 1. led 2021, 14:38

Pokud tam nebyla značka "zákaz zastavení", tak se nedopustil žádného porušení nařízení. A vzhledem k tomu, že dostal "parkování" a ne "zastavení", tak tam asi značka "zákaz zastavení" nebyla. Tedy oni tvrdí že parkoval, no a on bude tvrdit, že zastavil. Nemám tušení, jestli tam byl tři minuty nebo dvacet, jestli třeba nepřehlédl druhý průjezd šmíráka, atd.

Jinak v tomto neplatí presumpce neviny? Tedy oni nemusí dokázat, že já jsem spáchal přestupek, ale já musím dokazovat, že jsem ho nespáchal?
Proč bych jim jinak měl říkat, že jsem telefonoval, že jsem hledal v mapě, že mi zdechlo auto, že auto nahlásilo chybu, že mi přestal rychloměr ukazovat rychlost a musel jsem auto vyp/zap, že se mi začalo přehřívat, že se mi udělalo špatně, atd., atd. Tím vším si přidávám další a další věci, ve kterých se, když v tom bude někdo šťourat, něco najde. To nestačí prostě říct, že jsem neparkoval, že jsem tam jen zastavil?

DesertEagle

Příspěvek#30 » pát 1. led 2021, 15:22

... jinak v tomto neplatí presumpce neviny? Tedy oni nemusí dokázat, že já jsem spáchal přestupek, ale já musím dokazovat, že jsem ho nespáchal? ....
Řekl bych, že tento výklad je realita. Eltodo bohužel neřeší zda auto má či nemá posádku, robot fotí, automat posílá pokuty, dokonalý podnikatelský nástroj v rukou města. Navíc tohle téma je jen a jen o lidech. Občas musím chodit podávat vysvětlení na firemní auta. Pokutám se nebráním, pouze bodům. Jeden úředník řekne OK rozumín, když platíte nemám problém, jiný se hádá třeba hodinu s fanatickou snahou někomu přišít body.. Přesto si tady rozuzlení rád přečtu.
Nebudu už cintat a svištím do fitka, tedy prominte do illegal fitka :-)

Zpět na