Branná povinost -odmítnutí

Blacky

Příspěvek#121 » úte 28. dub 2015, 07:28

Asi tak. To leda, až nás napadnou Arachnidé, pak nás asi vláda povolá .)

marinakus

Příspěvek#122 » úte 28. dub 2015, 07:54

Ukrajina je aktuální téma (a pro Evropu přímo hrozící konflikt) ale tohle se přece týká závazků napořád a kamkoliv kam NATO pískne. A kdo v NATO šéfuje je asi dost jednoznačné, ne?

Int1m1thy

Příspěvek#123 » úte 28. dub 2015, 08:51

Blacky: tohle je uz davno v reseni protoze v AZ jsou a muzou byt nejaci lidi s urcitou specializaci, tak aby si je vzali na misi nekam ;)

Luky: A ze na ukrajine to probiha rychle ze ? :D

Blacky

Příspěvek#124 » úte 28. dub 2015, 08:53

Kolik myslíš, že vojáků tak bude potřeba? Kolik je profesionálních a aktivních záloh ve stavu členů NATO? A až pak by se povolávali záložníci. Takže se vsadim o soudek skotské, že ty nepůjdeš.

Luky22

Příspěvek#125 » úte 28. dub 2015, 10:27

Int1m1thy: Ukrajina je drobná epizodka. Není to první válečná liga. Dnešní Ukrajinu by hravě porazila i tehdejší Rudá armáda s dobovými zbraněmi. Já mluvím o případné válce s Ruskem. To by byl jinší šrumec.

Tyrfing

Příspěvek#126 » úte 28. dub 2015, 14:10

Marcurba píše:P.s. Pokud nekdo chce zminivat exilovou vladu, tak jenom diky ni a snaze Benese dneska mame zemi v puvodnich hranicich jako za 1.republiky - to bylo politicke rozhodnuti, ne vojenske!

Jen mala poznamka, Ceskoslovensko se po 1945 nikdy neobnovilo v puvodnich hranicich 1. republiky. Ceska cast, ktera dnes tvori CR, ano.

Grasel

Příspěvek#127 » sob 2. kvě 2015, 13:30

Blacky píše:Asi tak. To leda, až nás napadnou Arachnidé, pak nás asi vláda povolá .)

No přál bych si, aby jsi měl pravdu... Nerad bych na toto téma s Tebou diskutoval někde v Libii nebo Afgánu...
Ale pokud by to byla jak říkáš ,,bouře ve sklenici vody" proč by něco takového chtěli/potřebovali uzákonit? To nedává smysl,ne? Mám za to, že to není ,,jen tak". :?

Blacky

Příspěvek#128 » ned 3. kvě 2015, 20:33

Mnoo jelikož jsme v rámci implementace EU smernic velice casto "papežštější, než papež", tak si myslí, že to je proste jen unifikace zákonů. A nebo možná, neci paranoidni strach, ze valka bude.

Luky22

Příspěvek#129 » ned 3. kvě 2015, 20:49

Já si také myslím, že s tím branným zákonem to není "jen tak". Ono nic na světě není "jen tak". Zvlášť, když naši představitelé v poslední době jezdí do USA na konzultace. O počasí ve střední Evropě se tam asi nebaví.

robokop

Příspěvek#130 » ned 3. kvě 2015, 23:35

Nebo za tím bude prostý důvod. Armáda ČR je v ....... Nemá lidi, nikdo tam nechce, malý rozpočet a to málo peněz, co tam přijde, pak vyšumí ve výběrových řízeních tu na Gripeny, tu na Casy, tu na Pandury, ..... no, nevzpomněl jsem si na žádné VŘ, které by neskončilo podezřením z úplatkářství.
A v tomhle marasmu si nějaký (bez urážky) poctivec v armádě řekl, že posílí armádu nováčky, z kterých možná něco někdy může být.
A nebo je to fakt nějaká velká konspirace?? :-)

Int1m1thy

Příspěvek#131 » pon 4. kvě 2015, 08:10

Muzem si vzit priklad ze Slovaku, kdyz ted koupily BlackHawky od Amiku pres program FMS za jejich nakupku...

http://www.ta3.com/clanok/1060889/slove ... iardy.html

dave-cz

Příspěvek#132 » pon 4. kvě 2015, 08:57

Grasel píše:pokud by to byla jak říkáš ,,bouře ve sklenici vody" proč by něco takového chtěli/potřebovali uzákonit? To nedává smysl,ne? Mám za to, že to není ,,jen tak". :?

Podle mě se jedná o využití situace vojenskými byrokraty ke zvýšení jejich moci.

To sousloví "operační nasazení" se mi vůbec nelíbí, pod to se schová naprosto cokoliv.

marinakus

Příspěvek#133 » pon 4. kvě 2015, 09:15

Jestli to nebude tak trochu a slibovaných závazcích NATU, potažmo USA o možnostech nasazení jednotek v zahraničí a nápadům jak toho dostát eventuálně nejlevněji. Nechci malovat bububu na zeď ale zas bychom měli další zasloužilé hrdiny in memoriam. Budiž jim eventuálně země lehká.... hodně je jich tam zcela dobrovolně... teda zatím.

Luky22

Příspěvek#134 » pon 4. kvě 2015, 10:20

Jde o to, že nasazení branci by tam rozhodně nebyli dobrovolně a bylo by jich mnohem víc. Za kapesné. Osmnáctiletý kluk by dostal povolávačák a po několikaměsíčním základním výcviku by byl "odvelen" na Donbas. Odmítnutí = vojenský prokurátor.

marinakus

Příspěvek#135 » pon 4. kvě 2015, 10:40

Luky: teď třeba na Donbas, příště kamkoliv jinam. Proč pořád musíme lézt někomu do řiti? Já tu nechci ani Rusáky ani Amíky, S tím rozdílem, že ty první se sem necpou. Ikdyž si o tom můžu číst ve sdělovacích prostředcích skoro všude. Je něco shnilého nejen v této zemi.

Zpět na