Anketa o czexitu
- graver
Příspěvek#106 » čtv 23. čer 2016, 12:16
Sedmej píše:Petzold: možná by spíš ostatní měli tolerovat, že jsou lidi s jiným názorem. a použití té škatulky sluníčkář, mě v poslední době nepřestává bavit.
Tolerovat znamená, že s jinonázorníky nemáme polemizovat či jim odporovat? Pozor na záměnu tolerance a akceptace.
Jestli se jedná pouze o "jiný názor", když někdo dává USA za vzor multikulti společnosti, už nechám na vás.
- honzek86
Příspěvek#107 » čtv 23. čer 2016, 12:22
graver píše:Dávat USA jako příklad fungující multikulturní společnosti je snad vtip roku.
Amen. Přesně toto jsem chtěl napsat, než jsem si všiml, že to napsal graver

Abych nebyl OT ... já bych tedy mazal z EU tak rychle, že za sebou ani nestihneme zhasnout.
- graver
Příspěvek#108 » čtv 23. čer 2016, 12:24
beda píše:amerika byla dlouhou dobu dost rasistická. někdy v 2. polovině minulého století se to změnilo díky chování bílé většiny. bohužel dnes má amerika opět rasistické zákony
Ono je to složitější. Amerika je rasistická pořád (a nemyslím teď ten "rasismus naruby"). Jsou lokality, kde to kvasí pořád hodně. Proti tomuhle mentálnímu setupu stojí všechny ty antidiskriminační a prointegrační udělátka. To jsou antagonismy, ne integrace. Multikulti společnost není prostě každá taková, kde vedle sebe žijí jiné kultury - to je o něčem jiném.
Ale abychom nebyli OT: srovnejte výsledky ankety o czexitu na iDnes a v Reflexu:
http://zpravy.idnes.cz/podrobne-vysledk ... _domaci_jw
http://www.reflex.cz/clanek/zpravy/7184 ... cisto.html
- graver
- pavelg
Příspěvek#111 » čtv 23. čer 2016, 13:44
Mně se moc líbí, jak vždycky tak hezky didakticky vysvětlují, že špatně volí vžycky lidi nad XX roků, z obcí pod XX obyvatel a s nižším vzděláním.
A tady to vyvolalo reakce typu "zaprdění důchodci z Horní Dolní nám to kazí". Přitom šlo o věkovou skupinu 40+, která měla nejvyšší procento pro leave.
Jooo důchod, ve 40 má člověk ještě jednou tolik před sebou, ale pro mladé eurokomsomolce už je důchodce.
A tady to vyvolalo reakce typu "zaprdění důchodci z Horní Dolní nám to kazí". Přitom šlo o věkovou skupinu 40+, která měla nejvyšší procento pro leave.
Jooo důchod, ve 40 má člověk ještě jednou tolik před sebou, ale pro mladé eurokomsomolce už je důchodce.
- graver
Příspěvek#112 » čtv 23. čer 2016, 13:44
honzek86 píše:já bych tedy mazal z EU tak rychle, že za sebou ani nestihneme zhasnout.
Já bych ještě chvíli zůstal. Alternativním řešením pro obě strany je přesun do destinací, které jim víc konvenují. Já osobně si myslím, že česká kotlinka je báječné místo pro život i se všemi těmi svrabíky, které tu máme.
Ostatně mám takový nutkavý pocit, že i kdybychom v Unii nebyli, přivře nám věrchuška kyslík, ledva bude mít pocit, že by zbraňová problematika mohla být volebním tématem.
- RomanB74
Příspěvek#114 » čtv 23. čer 2016, 13:52
Já osobně jsem €uroskeptik "jako prase", až by se dalo říci "homofobně-ultrapravicovej" (to jsou ty dnešní moderní sociální nadávky...). Strana Svobodných s myšlenkou "czexitu" koketuje již dlouho a myslím, že mají vcelku neprůstřelné důkazy/argumenty vysvětlující zbytečnost instituce, jakou je EU. Výborné video k dnešnímu dění na YT zde: https://www.youtube.com/watch?v=1ZUVH2ouaCY Má to hodinu a čtvrt, ale stojí to za to.
- Sedmej
Příspěvek#115 » čtv 23. čer 2016, 13:55
je hezký, jak přesně víte, která z těch anket byla zmanipulovaná.
to je asi tak k té toleranci o které jsem psal. místo aby se řeklo, že teda asi čtenáři iDnesu to vidí jinak, hned musíte ten názor zpochybnit, zesměšnit.
mimochodem já tam hlasoval pro odchod, asi málo.

mimochodem já tam hlasoval pro odchod, asi málo.

- pavelg
Příspěvek#116 » čtv 23. čer 2016, 14:00
Tyhle ankety jsou zmanipulovaTELNÉ prakticky všehcny. iDnes ji už jako manipulativní postavilo právě těmi otázkami typu, jestli vidíme jako přínos EU to, že pravidelně vychází Slunce. Takže není divu, že se v ČR objeví vtip odkazující na nedávné zázračně zachráněné rakouské volby.
Já si myslím, že to nijak masivně nefalšovala ani jedna redakce, prostě jiný vzorek lidí, nebo se jinak hackovalo zvenčí.
Já si myslím, že to nijak masivně nefalšovala ani jedna redakce, prostě jiný vzorek lidí, nebo se jinak hackovalo zvenčí.
- graver
Příspěvek#117 » čtv 23. čer 2016, 14:06
Sedmej: z čeho usuzuješ, že to přesně víme? Z toho, že jsme něco zpochybnili nebo zesměšnili? Nejsi ty tak trochu netolerantní k cizím názorům? 
RomanB74: Svobodní mají neprůstřelné důkazy i na existenci čupakabry. Macha do EP zřejmě implementovali jako rozkladný element, ale zatím se mu tam docela líbí.
Jinak jak píše pavelg - zmanipulovat se dá cokoliv, i když už to chce něco víc, než klikat. Jiná věc jsou rozdílné výsledky z důvodu rozdílné struktury respondentů, ale pokud jde o Reflex, tak se k tomu vyjádřit nemůžu a pokud jde o iDnes, tak nechci.

RomanB74: Svobodní mají neprůstřelné důkazy i na existenci čupakabry. Macha do EP zřejmě implementovali jako rozkladný element, ale zatím se mu tam docela líbí.
Jinak jak píše pavelg - zmanipulovat se dá cokoliv, i když už to chce něco víc, než klikat. Jiná věc jsou rozdílné výsledky z důvodu rozdílné struktury respondentů, ale pokud jde o Reflex, tak se k tomu vyjádřit nemůžu a pokud jde o iDnes, tak nechci.
- Patton
Příspěvek#118 » čtv 23. čer 2016, 14:12
Těžko na někoho udělat dlouhej nos, když vám několik let dává víc peněz než mu vracíte. Tahle vláda se bije do hrudi jak největší opičák že jsou za ní vidět výsledky pro běžného občana. Ty prokazatelně viditelné počiny jsou díky EU dotací a za to lichváři v Bruselu očekávají poslušnost. Napřed nás musí odzbrojit, aby ovce z východu nebyli nebezpečné. Jestli nezdrhneme co nejdřív, tak ze satelitu, kterým momentálně jsme se staneme kolonií bez jakýhkoliv práv pouze s právem vše jen odsouhlasit.
- beda
Příspěvek#119 » čtv 23. čer 2016, 14:47
když odmyslím dotace na výzkum emočního života kuňky žlutobřiché a na podporu specifik národnostní mešiny a když uvážím sqvělé pravidla pro čerpání dotací, díky kterým se věci dělají blbě a draho, tak jsem přesvědčen, že to co odvádíme do brusele by stačilo na vše potřebné. (ale zase by nebylo tolik na rozdělování kamarádům a na projekty nějaké odnože holdingu)
běžný občan vidí např chodník ve své obci, ale nevidí, že to je vlastně cyklosteska, proto byla 2x dražší než chodník a obec naní bude 10-20% ze svého rozpočtu doplácet
běžný občan vidí např chodník ve své obci, ale nevidí, že to je vlastně cyklosteska, proto byla 2x dražší než chodník a obec naní bude 10-20% ze svého rozpočtu doplácet
- wigum
Příspěvek#120 » čtv 23. čer 2016, 18:32
V odchod anglánů z EU by byl dobrej kopanec do zadnice Bruselu a byl by potřeba aby se snad tamní polobohové probudily.
Ovšem sázím basu piva, že se žádný odchod bohužel konat nebude. A zírověň se obávám, že po jejich setrvání budou bruselští ještě více přesvědčeni o své nadřazenosti a bude hůř.
Ovšem sázím basu piva, že se žádný odchod bohužel konat nebude. A zírověň se obávám, že po jejich setrvání budou bruselští ještě více přesvědčeni o své nadřazenosti a bude hůř.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí