Sebevražda na střelnici
- CzechJoker
- CzechJoker
Příspěvek#91 » sob 11. led 2025, 12:27
Data jsou odtud: https://sebevrazdy.cz/wp-content/upload ... ednani.pdf
- CzechJoker
- CzechJoker
Příspěvek#93 » sob 11. led 2025, 17:54
Nevím, jestli se to až tak detailně eviduje na úrovni státní statistiky, ale policie by to vědět měla a na na výzvu by to měla sdělit. Když už, zajímavé by mohlo být:
- kolik sebevražd je provedeno nelegálně drženou zbraní (včetně zbraní odcizených a zneužitých)
- kolik sebevražd spadá na policisty
- kolik sebevražd je provedeno na střelnicích
- jaký je poměr dlouhých a krátkých zbraní
Osobně si myslím, že většina spadá na legální držitele a policisty, sebevraždy na střelnicích budou tvořit minimum. Akorát teď se o tom víc píše, protože policie to pouští ven a po Heřmánkovi se to stalo populárním.
- kolik sebevražd je provedeno nelegálně drženou zbraní (včetně zbraní odcizených a zneužitých)
- kolik sebevražd spadá na policisty
- kolik sebevražd je provedeno na střelnicích
- jaký je poměr dlouhých a krátkých zbraní
Osobně si myslím, že většina spadá na legální držitele a policisty, sebevraždy na střelnicích budou tvořit minimum. Akorát teď se o tom víc píše, protože policie to pouští ven a po Heřmánkovi se to stalo populárním.
- DVII
Příspěvek#94 » sob 11. led 2025, 18:50
Policie by měla vědět... K diplomce jsem dostal doplňující otázky oponenta, abych si připravil k obhajobě, taky jsem si říkal že by měla vědět, požadal jsem podle par. 106. Data měli, jenže to vyžadovalo trochu sofistikovanější dotaz do databáze než standardní a pracnost vyčíslili na 120 litrů, takže jsem na odpovědi netrval a otázku zodpověděl tou jejich kalkulací a úvahou
- dan
Příspěvek#95 » sob 11. led 2025, 19:13
Na policejni statistiky bych nesazel. V zasade nejsou schopni odpovedet na nic nad ramec statisticke metodiky. Naprilklad se neda zjistit v kolika pripadech byl pri trestne cinnosti se strelnou zbrani pouzit tlumic, protoze takova statisticka kategorie neni. Policejni statistika neumi odpovedet ani na daleko jednodussi otazku - u kolika trestnych cinu pachatel strelnou zbran pouzil. Metodika sice sleduje pocet trestnych cinu se zbrani, ale na to staci aby ji pachatel u sebe mel, zda ji skutecne pouzil se nesleduje. Takze o schopnosti policie poskytnout statisticke detaily sebevrazd, ktere ani trestnym cinem nejsou, mam vazne pochybnosti.
- MojeTikka
- MojeTikka
- CzechJoker
- CzechJoker
Příspěvek#102 » ned 12. led 2025, 07:53
Řekněme to takhle, holce život nevrátíme, otec a instruktor to budou mít do smrti před očima, rodinu to poznamená. Příčiny se asi nedozvíme, i když mohly být z pohledu starce banální, jako je většina problémů mládí a které není potřeba vyjmenovávat. Jisté je, že jestli ji chtěl otec přivést na jiné myšlenky, tak se to úplně nepovedlo.
Moje spolužačka na ZDŠ kdysi spolykala prášky a až po letech jsme se dozvěděli, jaké peklo jí ze života dělala naše třídní soudružka učitelka. Jsem si téměř jistý, že nikdo z nás netušil, že musí chodit co dva měsíce na gynekologické vyšetření vyžádané školou, jestli je stále virgo intacta a jestli už třeba není těhotná. Po čtyřech takových vyšetřeních mezi sedmou a osmou třídou to prostě nedala a naštěstí demonstrativně spolykala prášky, odpočinula si na psychiatrii a pak se vrátila do kolektivu.
Vím o dalších případech, kde rodiče sice věděli, že má dítě nějaké deprese (kdo je dneska nemá - deprese a problém s genderovou identitou patří k mládí jako k vembloudovi hrb), ale že se pokusí o sebevraždu, to fakt netušili. Dopadlo to dobře, dítě je z toho snad venku, je medikované a našlo si jiné koníčky.
Moje spolužačka na ZDŠ kdysi spolykala prášky a až po letech jsme se dozvěděli, jaké peklo jí ze života dělala naše třídní soudružka učitelka. Jsem si téměř jistý, že nikdo z nás netušil, že musí chodit co dva měsíce na gynekologické vyšetření vyžádané školou, jestli je stále virgo intacta a jestli už třeba není těhotná. Po čtyřech takových vyšetřeních mezi sedmou a osmou třídou to prostě nedala a naštěstí demonstrativně spolykala prášky, odpočinula si na psychiatrii a pak se vrátila do kolektivu.
Vím o dalších případech, kde rodiče sice věděli, že má dítě nějaké deprese (kdo je dneska nemá - deprese a problém s genderovou identitou patří k mládí jako k vembloudovi hrb), ale že se pokusí o sebevraždu, to fakt netušili. Dopadlo to dobře, dítě je z toho snad venku, je medikované a našlo si jiné koníčky.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí