Sebevražda na střelnici

CzechJoker

Příspěvek#91 » sob 11. led 2025, 12:27

DVII

Příspěvek#92 » sob 11. led 2025, 16:52

Na ten dokument kouknu, dík:-)
Jak psal dan, zajímal mne právě počet sebevražd na střelnici, jestli by ho mohli brát jako argument pro jejich omezení.

CzechJoker

Příspěvek#93 » sob 11. led 2025, 17:54

Nevím, jestli se to až tak detailně eviduje na úrovni státní statistiky, ale policie by to vědět měla a na na výzvu by to měla sdělit. Když už, zajímavé by mohlo být:
- kolik sebevražd je provedeno nelegálně drženou zbraní (včetně zbraní odcizených a zneužitých)
- kolik sebevražd spadá na policisty
- kolik sebevražd je provedeno na střelnicích
- jaký je poměr dlouhých a krátkých zbraní
Osobně si myslím, že většina spadá na legální držitele a policisty, sebevraždy na střelnicích budou tvořit minimum. Akorát teď se o tom víc píše, protože policie to pouští ven a po Heřmánkovi se to stalo populárním.

DVII

Příspěvek#94 » sob 11. led 2025, 18:50

Policie by měla vědět... K diplomce jsem dostal doplňující otázky oponenta, abych si připravil k obhajobě, taky jsem si říkal že by měla vědět, požadal jsem podle par. 106. Data měli, jenže to vyžadovalo trochu sofistikovanější dotaz do databáze než standardní a pracnost vyčíslili na 120 litrů, takže jsem na odpovědi netrval a otázku zodpověděl tou jejich kalkulací a úvahou

dan

Příspěvek#95 » sob 11. led 2025, 19:13

Na policejni statistiky bych nesazel. V zasade nejsou schopni odpovedet na nic nad ramec statisticke metodiky. Naprilklad se neda zjistit v kolika pripadech byl pri trestne cinnosti se strelnou zbrani pouzit tlumic, protoze takova statisticka kategorie neni. Policejni statistika neumi odpovedet ani na daleko jednodussi otazku - u kolika trestnych cinu pachatel strelnou zbran pouzil. Metodika sice sleduje pocet trestnych cinu se zbrani, ale na to staci aby ji pachatel u sebe mel, zda ji skutecne pouzil se nesleduje. Takze o schopnosti policie poskytnout statisticke detaily sebevrazd, ktere ani trestnym cinem nejsou, mam vazne pochybnosti.

MojeTikka

Příspěvek#96 » sob 11. led 2025, 19:32

Dlouhodobej trend v Cesku je 1200-1600 sebevrazd/rok. Takze strelnice jsou v tom jak flusnuti do rybnika. Jde pouze o medialni senzaci. Asi jako pad vrtulniku, kde zemrou dva lidi. Ze ve stejny okamzik se jich vic zabije v aute, to nikoho netankuje.

CzechJoker

Příspěvek#97 » sob 11. led 2025, 20:16

Ale je to vděčné téma, správně napsaný titulek dokáže divy a klikání přináší penízky majiteli.

DesertEagle

Příspěvek#98 » sob 11. led 2025, 20:41

Dnes poslouchám radio v autě. Udajně potvzeno otec s dcerou a sebevražda s dopisem na rozloučenou. Tohle bych zažít opravdu nechtěl ...

Carloss

Příspěvek#99 » sob 11. led 2025, 21:03

Dopis na rozloučenou... to není v hnutí mysli... to je regulérně připravované a fakt to na sobě děvče dobře skrylo...

ante

Příspěvek#100 » sob 11. led 2025, 21:43

Brrrrrr.

Vzít vlastní holku na střelnici a ona to tam obrátí proti sobě.... Existuje vůbec něco horšího než přijít o dítě takovým způsobem?

MojeTikka

Příspěvek#101 » sob 11. led 2025, 22:14

Kamarad prisel o syna pri autonehode, kterou on nezavinil, nicmene ridil. Vinik je sice, na rozdil od mnohe sebevrazdy, jasny, ale je ti to plat prdny.

Nedani prednosti, napalil to do nich.

CzechJoker

Příspěvek#102 » ned 12. led 2025, 07:53

Řekněme to takhle, holce život nevrátíme, otec a instruktor to budou mít do smrti před očima, rodinu to poznamená. Příčiny se asi nedozvíme, i když mohly být z pohledu starce banální, jako je většina problémů mládí a které není potřeba vyjmenovávat. Jisté je, že jestli ji chtěl otec přivést na jiné myšlenky, tak se to úplně nepovedlo.
Moje spolužačka na ZDŠ kdysi spolykala prášky a až po letech jsme se dozvěděli, jaké peklo jí ze života dělala naše třídní soudružka učitelka. Jsem si téměř jistý, že nikdo z nás netušil, že musí chodit co dva měsíce na gynekologické vyšetření vyžádané školou, jestli je stále virgo intacta a jestli už třeba není těhotná. Po čtyřech takových vyšetřeních mezi sedmou a osmou třídou to prostě nedala a naštěstí demonstrativně spolykala prášky, odpočinula si na psychiatrii a pak se vrátila do kolektivu.
Vím o dalších případech, kde rodiče sice věděli, že má dítě nějaké deprese (kdo je dneska nemá - deprese a problém s genderovou identitou patří k mládí jako k vembloudovi hrb), ale že se pokusí o sebevraždu, to fakt netušili. Dopadlo to dobře, dítě je z toho snad venku, je medikované a našlo si jiné koníčky.

Zpět na