Truglo TFX pro - reklamace?

elektrikarCZE

Příspěvek#1 » čtv 31. črc 2025, 07:33

Ahoj,
včera jsem zakoupil mířidla Truglo TFX Pro pro H&K P30. Po vybalení jsem si všiml, že na přední kapsli (mušce) jsou mikroskopické bílé odloupané částečky v ochranném povlaku nad vláknem. Mírné poškození je rovněž patrné u jednoho z vláken hledí, i když v menší míře.

Mířidla svítí ve tmě stejně intenzivně jako originální mířidla po nasvícení (cca 20 minut), nicméně vzhled kapslí neodpovídá stavu, jaký bych očekával u zcela nového výrobku, a mám proto obavy ohledně kvality provedení. Přikládám fotografii pro posouzení.

Je toto u nových mířidel značky Truglo normální nebo je mám vrátit / reklamovat?

Děkuji

Martin
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Úderník

Příspěvek#2 » čtv 31. črc 2025, 08:17

Na funkci to asi nebude mít vliv. Ale taky by mě to sr.lo u novejch. Jako nová tedy ta vlákna nevypadají. Kdyby to stálo kilo což není ani výrobní cena tak budiž. Ale asi kilo nestály co? :?

elektrikarCZE

Příspěvek#3 » čtv 31. črc 2025, 08:45

Úderník píše:Na funkci to asi nebude mít vliv. Ale taky by mě to sr.lo u novejch. Jako nová tedy ta vlákna nevypadají. Kdyby to stálo kilo což není ani výrobní cena tak budiž. Ale asi kilo nestály co? :?

Byly kupované jako nové za 4900,- + pošta... proto se mi to nelíbí...

Úderník

Příspěvek#4 » čtv 31. črc 2025, 09:27

Fákt?! To je maso! :o

Já myslel, že je to jen světlovodný vlákno! To je tritium? Neni ne?! To svítí samo. Ale ani za to bych nedal bůra.
Tak to bych reklamoval.

elektrikarCZE

Příspěvek#5 » čtv 31. črc 2025, 09:46

Úderník píše:Fákt?! To je maso! :o

Já myslel, že je to jen světlovodný vlákno! To je tritium? Neni ne?! To svítí samo. Ale ani za to bych nedal bůra.
Tak to bych reklamoval.

Jedná se o kombinaci světlovodného vlákna a tritia viz přiložený obrázek.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

MRBLUE

Příspěvek#6 » čtv 31. črc 2025, 09:55

Ja by som to neriesil. Po strelbe budes mat aj tak ofuk z prachu na tom vlakne. Ja pouzivam len svetlovodne musky a vlakno si zvrchu zaciernujem aby na slnku nesvietilo moc intenzivne.
Mna skor zaraza to nasvecovanie a strata intenzity svietivosti. Tritium by si malo roky zachovat nemennu intenzitu svietenia a potom ju stracat postupne.

elektrikarCZE

Příspěvek#7 » čtv 31. črc 2025, 10:07

MRBLUE píše:Ja by som to neriesil. Po strelbe budes mat aj tak ofuk z prachu na tom vlakne. Ja pouzivam len svetlovodne musky a vlakno si zvrchu zaciernujem aby na slnku nesvietilo moc intenzivne.
Mna skor zaraza to nasvecovanie a strata intenzity svietivosti. Tritium by si malo roky zachovat nemennu intenzitu svietenia a potom ju stracat postupne.

Těžko říct - jedná se o to, že je poškozený hermetický obal vlákna.

O tom nasvěcováním jsem psal k originálním mířidlům, které jsou luminiscenční a porovnával jsem svítivost s tritiem.

Úderník

Příspěvek#8 » čtv 31. črc 2025, 10:59

elektrikarCZE píše:
Úderník píše:Fákt?! To je maso! :o

Tak to bych reklamoval.

Jedná se o kombinaci světlovodného vlákna a tritia viz přiložený obrázek.

Ahá! Ale zjevně je drbnuté tak to bych za ty prachy nebyl rád a asi to řešil.

MRBLUE

Příspěvek#9 » čtv 31. črc 2025, 11:00

Kapsla s tritiom je sklenena a zaliata v plaste. Ak by bol poskodeny obal kapsle tak to zistis. Tritium je plyn. Unikol by a mieridla by zhasli. To co mas je cisto kozmeticka zalezitost.

elektrikarCZE

Příspěvek#10 » pát 1. srp 2025, 07:05

MRBLUE píše:Kapsla s tritiom je sklenena a zaliata v plaste. Ak by bol poskodeny obal kapsle tak to zistis. Tritium je plyn. Unikol by a mieridla by zhasli. To co mas je cisto kozmeticka zalezitost.

Psal jsem e-mail přímo výrobci, a ten mi napsal, že mám mířidla vrátit nebo reklamovat - jedná se o výrobní vadu.

MRBLUE

Příspěvek#11 » pát 1. srp 2025, 10:02

Tak super. Vyriesene

Murphy

Příspěvek#12 » pát 1. srp 2025, 10:29

Jeste bych nejasal.
Kdyz jsem reklamoval endurove kolo GT, tak vyrobce napsal, ze to je na reklamaci, ale donutit CZ zastoupeni, aby to vzali a opravili, to bylo na nekolik mesicu.

elektrikarCZE

Příspěvek#13 » pát 1. srp 2025, 11:08

Murphy píše:Jeste bych nejasal.
Kdyz jsem reklamoval endurove kolo GT, tak vyrobce napsal, ze to je na reklamaci, ale donutit CZ zastoupeni, aby to vzali a opravili, to bylo na nekolik mesicu.

Už mám domluvenou v prodejně výměnu včetně montáže.

Honzik

Příspěvek#14 » pát 1. srp 2025, 19:26

Nápodobně.

Výrobce v US se divil, když jsem jim poslal fotky, a hned nabídnul poslání sady náhradních dílů.
U prodejce reklamace více méně zamítnuta.

Zpět na