Tlumiče na zbraně

JZFireworks

Příspěvek#1381 » úte 10. čer 2025, 19:19

Aha tak to jsem špatně pochopil :-D dobre díky ;)

Piggy

Příspěvek#1382 » stř 11. čer 2025, 18:59

Prezident podepsal doprovodný zákon.

DOC

Příspěvek#1383 » stř 25. čer 2025, 09:32

Dobrý den, píšu s prosbou o nápad, nebo pomoc. Na svoji AR 9 CMMG Banshee jsem nedávno dokoupil tlumič B&T s přímou montáží závit (1/2x28'). Tlumič tlumí fantasticky se subsoniky i normálními náboji a ani nefouká do obličeje. Při střelbách jsem ale zjistil nepříjemnou věc, že vždy cca po 15 ranách se tlumič uvolní a můžu ho dotahovat jakoukoliv silou, vždy je uvolněný. Někde jsem se dočetl, že je to dáno rozdílem teploty (tepelné absorbce) tlumiče a hlavně. Na ústí pušky mám od výroby válcovou podložku, ale ta je v rámci tohoto problému nefukční, lineární kompenzátor ani úsťové zřízení od CMMG se nepovoluje. Lepidlo se mi na závit patlat nechce. Máte nějaký nápad? Děkuji

Petr z Braníka

Příspěvek#1384 » stř 25. čer 2025, 10:10

u devítky se považuje za vlastnost, ne za chybu. Já jsem ještě s novým tlumičem střílet nebyl, ale chystám se. Prodejce G.I.S mě upozornil, že dotahování je nutné, bude se to dít a je to normální. Já teda soukromě předpokládám, že to doplním perovou podložkou a mám za to, že mi to pomůže. Ale je to zatím teorie.

DOC

Příspěvek#1385 » stř 25. čer 2025, 10:27

re Petr: Děkuju za odpověď. Je to dost nepříjemné, po de facto, každé dávce utahovat trubku. Není to přirozené a ten trénink, nebo požitek ze střelby je dost narušený. Ta obava, že si odstřelíte tlumič za 15 tisíc není vůbec příjemná. Někde jsem slyšel, že je to povolování tlumičů doménou onoho typického AR závitu 1/2x28. U ostatních to není tak časté. G.I.S. je prý v tomto už dořešený. Popravdě uvažuju o té pérové podložce též. Loctite je až to poslední. Čekal jsem u tlumiče všelicos, ale povolování moc ne. Zdravím.

Haluziak

Příspěvek#1386 » stř 25. čer 2025, 10:30

Zkus teflonovou pásku :)

DOC

Příspěvek#1387 » stř 25. čer 2025, 10:36

re Haluziak: No, asi bych napřed dal přednost pérové podložce :-)

Haluziak

Příspěvek#1388 » stř 25. čer 2025, 10:41

Dej čemu chceš, kdysi jsem válčil s povolováním ochrany závitu na glocku, Teflonka vyřešila. PS Loctite nepomůže - povoluje se teplem

DOC

Příspěvek#1389 » stř 25. čer 2025, 10:53

Re Haluziak: Aha, ten smajlík mne zmátnul. Takže, kdybych omotal teflonovou páskou závit, nepoškodím závit tlumiče? Pokud by to fungovalo, byl bych nadšen! Děkuji!

Haluziak

Příspěvek#1390 » stř 25. čer 2025, 11:13

Teflon je měkký, nepozoroval jsem poškození závitu na krytce ani hlavni (když si vezmeš, že teď tam mám MARW kompík a ten se našroubuje na hlaveň a pak dotáhne šrouby k sobě aby se nepovoloval), ale už jsem to nemusel furt dotahovat/bát se že to ztratím. Spíš bych se bál souososti ale to bez vyzkoušení nezjistíš.

DOC

Příspěvek#1391 » stř 25. čer 2025, 11:39

Haluziak: Moc děkuju za dobrou radu. Už jsem z toho povolování začal být trochu znechucený. Trochu mi to sebralo iluze o tlumičích. Ta střelba a tichost je ale neopakovatelná. Já mám určitou drobnou výhodu, že mám variantu CMMG s konverzními AR-kovými zásobníky a tím pádem to jednak skvěle vypadá (co si budem povídat, ty Glockovské zásobníky z těch AR hnusně trčí) a zároveň přehazuju i upper .223. Co nejdřív to půjdu vyzkoušet i s páskou. Ještě jednou díky.

Sobiho

Příspěvek#1392 » stř 25. čer 2025, 12:05

Teflonová páska ;-) pracovní teplota: -200 °C/+260 °C

AT.50

Příspěvek#1393 » stř 25. čer 2025, 12:16

To čtu poprvé,, že má ráže vliv na povolování tlumiče. Pérová podložka? U tlumiče je nejdůležitější souosost vývrtu hlavně a tlumiče. Souosost je zaručena dosedacimi plochami a né závitem. Tlumič musí nějakou plochou dosednout na nějakou plochou hlavně. Otázka je, jaké jsou dosedací plochy. Aby to nebyl kužel na osazení za závitem na hlavní. Nebo může být u tlumiče dosedací plocha orientovaná na ústí hlavně.

DOC

Příspěvek#1394 » stř 25. čer 2025, 13:47

re AT.50: Ráže nevím, ale spíš závit. Kdesi jsem slyšel, že 1/2x28 u devítek drží tlumič hůř. Ale nevím, jsem amatér. Dosedací plocha tlumiče i ústí hlavně jsou rovné. Je tam jen podložka.

DOC

Příspěvek#1395 » stř 25. čer 2025, 13:49

re Sobiho: A máte nějaký nápad jak by se dal ten problém vyřešit?

Zpět na