Fobus na CZ75

BB
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#1 » úte 3. pro 2013, 20:48

Pořídil jsem opaskové pouzdro FOBUS na CZ75 a mám problém. Možná jsem lama, ale nejsem schopen pistoli vytáhnout jen jednou rukou.. Shlédl jsem několik videí a zagooglil.. a všichni to tahaj bez problémů.. Jedno vím jistě - pistole z tohoto pouzdra nevypadne:)

jaké s tím máte zkušenosti? případně nějaká rada?

Doufám že se to tu ještě neřešilo, snad neduplikuji, ale nenašel jsem...

díky BB

Irson

Příspěvek#2 » stř 4. pro 2013, 12:24

Na tomhle pouzdře je šroub. Jeho povolením si nastavíš sílu svoru pouzdra ;) - Je na boku zbraně, někde v oblasti lučíku? Asi...

BB
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#3 » stř 4. pro 2013, 16:47

Irson píše:Na tomhle pouzdře je šroub. Jeho povolením si nastavíš sílu svoru pouzdra ;) - Je na boku zbraně, někde v oblasti lučíku? Asi...

Tak to je asi jiné pouzdro.. žádný šroub :( nějaký jiný nápad?

díky BB

nico

Příspěvek#4 » stř 4. pro 2013, 17:08

Naopak, to je běžný problém. Mám dva Fobusy a napoprvé jsem myslel, že už pistoli ven bez újmy nedostanu.

Řešit se to dá opatrným, roztažením pouzdra silou, zbroušením, ochozením a/nebo namazáním silikonovým olejem. Je na tobě, jakou zvolíš kombinaci. To promazání celkem pomůže, ale nesmíš to přehnat, jinak budeš tahat mastnou pistoli.

Oficiální rada výrobce je, že typickou chybou uživatele je vytahování zbraně postupnou silou, přičemž se to má dělat prudkým trhem. Je to pravda a má to vliv. Ale když to drží pevně, tak si trhem svlečeš kalhoty přes hlavu. :)

Používám občas už pouze jedno z nich. Na pistoli, na které mám tvrdochrom. Myslím, že lak tohle dlouho nevydrží.

Serz

Příspěvek#5 » úte 21. led 2014, 19:20

stejny problem, stejne nalezene reseni. je treba trhnout, ne zatahnout - pak funguje. s tim lakem mam taky zvlastni pocit, jaky asi bude mit dopad na zivotnost laku, ale snad vyrobce pri vyvoji premyslel...

fejfarz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#6 » úte 21. led 2014, 20:23

Já mám fobus na glocka 17 a taky jsem koupil ten typ bez nastavovacího šroubu. Po celém obvodu byli nýty. Jednoduše jsem ten nýt u lučíku odvrtal a nahradil ho šroubkem. Ještě jsem tam dal podložku mezi ty dva kusy toho pouzdra aby se tolik nesvíralo a šroubkem mám nastavenou sílu svoru. Výsledek je ten že zbraň drží ale ne tolik abych si svlékal kalhoty přes hlavu když tasím :lol:

fixfokus

Příspěvek#7 » úte 21. led 2014, 21:49

I já hlásím stejný problém a stejné řešení. Horní nýtek jsem odvrtal a nahradil dočasně stahovací páskou (nedotaženou napevno), o víkendu u rodičů v dílně ho nahradím šroubkem s pružinkou, nebo prostě šroubkem umístěným o něco níž :arrow: menší síla nutná pro rozevření pouzdra. Jinak při prvním pokusu o tasení jsem si taky málem stáhl kalhoty vrchem přes hlavu :o

Alangorax

Příspěvek#8 » stř 22. led 2014, 07:40

Byl jsem o tomto problému varován přímo v prodejně při výběru pouzdra. Bylo mi doporučeno přinést pistoli a zkoušet - údajně během těch let co se 75 dělá je několik "velikostí"

budu trochu OT ale po Fobusu jsem pořídil Uncle Mikes REFLEX pouzdro a to je jiný kafe :)

Joe

Příspěvek#9 » stř 22. led 2014, 08:25

Mírně OT: Některé G26 jsou z některých Fobusů na G26 tahat trochu hůře. G17 a Fobus GL-2 to samé. Asi výrobní tolerance (fobusy se prý dělají v několika fabrikách po světě...).

Chip

Příspěvek#10 » stř 22. led 2014, 09:29

Pouzdra Fobus proste nejsou idealni. Pouzivam je na skryte noseni sluzebniho compactu ve verzi s pruvlekem i padlem. Ono rychle trhnuti funguje spolehlive jen pokud tasime zbran primo nahoru. Pokud se pohyb odchyli od vertikaly, zbran se casto v pouzdre kousne. Projevuje se to vyrazne u noveho, neochozeneho pouzdra. Brouseni a upravovani tento problem sice resi, ale zase se zvysuje riziko vypadnuti zbrane napr. pri behu. Ve srovnani se skutecne kvalitnimi pouzdry, napr. Blade tech, nebo na miru delanymi vyrobky Kuby Marxe RH se kterymi strilim LOS nejsou moc kvalitni. Ale za kvalitu je treba si priplatit... Postupem casu jsem si zautomatiz oval pri tseni specificky pohyb kterym si pomaham. Jedna se o zatlaceni ukazovaku strilejici ruky o horni okraj pouzdra behem taseni. Nepovazuju to za idealni, ale pokud toto pouzdro pouzivam, tak se bez toho neobejdu... Asi by to chtelo koupit kvalitnejsi pouzdro, ale znate to. Na sport si clovek koupi cokoliv, ale pro noseni... :-)

Joe

Příspěvek#11 » stř 22. led 2014, 14:20

Jetý za tři kila na LOS je ideální začátek, a jak píšeš, kdo chce, připlatí si potom u Černého jestřába nebo u Růžových Hochů :lol:
---
pro neangličtináře: Černý jestřáb = Black hawk

kuba

Příspěvek#12 » stř 22. led 2014, 16:19

chipe, dik za reklamu :-)

rhholsters.cz ono bohuzel cena pouzdra je sice dvojnasobna, ale zas vydrzi funkcni jak ma o dost dele, navic pro skryty noseni lepsi ;-)

joe: hele jestli nas chces vzit do sauny, tak rekni :-D jinak co znamena rh jsem slysel hodne ale tohle jeste ne :-D

Albert

Příspěvek#13 » stř 22. led 2014, 18:16

Joe ještě zapoměl pro neangličtináře:
Růžoví hoši - pink boys :lol: :lol: :lol:

Ale ať nejsem úplně OT.... Mám Fobus na Walther PPS, ten co má šroub na seřízení samosvoru. Šroub mám sice úplně povolený ale v případě že netasím kolmo nahoru a zbraň hned na začátku tahám jakoby od těla... se prostě zasekne o lučík a ven nejde. Když si na to dám bacha a tahám správným způsobem, jde pistole ven jak z profi IPSC holstru.. Jenže to je prostě špatně :? . V případě krajní nouze je třeba pistoli vytáhnout bez přemýšlení jak se to vlastně správně dělá.

Jinak potvrzuji výše zmíněné dobré zkušenosti s pouzdry Blade-Tech a RH Kuba. Blackhawk jsem nikdy neměl tam nemohu referovat ;)

Zpět na