Pouzdro na vnitřní nošení

M82K

Příspěvek#856 » čtv 17. črc 2025, 10:12

Díky Jj já věřím ze se to dá říznout snadno - co vidím jako větší problém je pak to natvarovat na malém kousku bez lisu z toho asi to zakončení takové jak dělají oni nedostanu no možná kdybych si s tím fakt hrál nebo to pak dát upravit někomu kdo ty pouzdra děla třeba jako ten Ondra.
Co asi bude opět problém je ten semiš z obou stran aby to nebylo ohořelé nebo nějak seškvařené.
No nejdřív uvidím co mi odepíšou treba budu mit kliku a budou ochotni to udelat i na menší model.

Plus ted me napadá - jenže klasické PDP ma i jinou pažbu a jinak vzdálenou spoust - a ted tedy zda je jen uvnitř lucíku nebo je celý lučík posunut jinak a to by pak dělalo hodně bordel a nepasovalo.

Murphy

Příspěvek#857 » čtv 17. črc 2025, 11:01

Vzhledem k tomu, ze se jedna o IWB, tak tam bych vzhled neresil. Vlastne jsem neresil anu i OWB, stejne to nemohu nosit neskryte. A otazku, zda za 220,- ne uplne dokonale nebo 2.600 s dokonalou povrchovkou, ktere nevyhovuje tvarem, jsem vyresil tou prvni cestou.
Okraje priohnes tak, ze nahrejes a pak ohnes o desku stolu a par vterin podrzis.

M82K

Příspěvek#858 » čtv 17. črc 2025, 12:38

Tyjo, nevím zda by se mi chtělo pouštět se do toho, já to raději někomu svěřím, ale věřím, že najdu něco co bude vyhovovat i hotové bez nutnosti výroby.

Murphy

Příspěvek#859 » čtv 17. črc 2025, 18:00

Mne to bavilo. A za ty penize moc nemuzes ztratit. Jestli mas horkovzdusku... Ale i ta je na alikovi za pod dve kila
https://www.aliexpress.com/item/1005008494787141.html
Tuhle jsem si koupil a je naprosto dostacujici na takovouhle hrubou modelarinu.

M82K

Příspěvek#860 » čtv 17. črc 2025, 18:02

Tak mám dobrou náladu - zatím.
G-CODE mi odepsali ze na PDP 3,5 přímo nedělají mají na tu PDP 4,5 ale z jejich pohledu by to šlo upravit - zkrátit a trochu jinak vyřezat a mělo by tosouhlasit.
Ted mi to ještě ověřuji ve výrobě zda bude vše ok.

Takze jestli to klapne nechám si ho u nich vyrobit.

M82K

Příspěvek#861 » čtv 17. črc 2025, 18:07

Hele horkovzdušnou pistoli mam - mam i elektrickou pec s programovatelnou regulaci po 1°C a kdyz na to přijde jsem schopen si vyrobit formu nebo model - problem je v tom ze s kydexem nemam zkušenosti a hlavne kvůli jednomu pouzdru se mi to nevyplatí dělat - jen ten čas co bych tim zabil by mne stál 10 násobek komerčního pouzdra. Kdybych se hodně nudil byl by to zajímavý experiment ale raději se do toho pouštět nebudu ;)

Murphy

Příspěvek#862 » čtv 17. črc 2025, 18:18

Vazne to neni zadna veda. Ale staci i treba rozriznuta 1l lahev od lihu, horh=kovzduskou a naplacnout na zbran a primacknout a mas kostru, kterou staci potahnout kuzi nebo latkou. A to na pouzdro do kapsy staci. 8-)
Jo a na to lokalni dotvarovani je asi pistole (horkovzdusna) praktictejsi, nez pec, ktera zvlacni cele pouzdro.

M82K

Příspěvek#863 » čtv 17. črc 2025, 18:47

Ja bych na model udělal opačnou formu plus šířku materiálu a tím to tam nalisoval. Hele jo kdyby nebyla jiná možnost nějak udělat to jde, ale já využiju to G-Code líbí se mi to jak tím provedením ale hlavně ten materiál ze je oboustranně potažený a pěkný kovový prvky proste kousek se kterým si evidentně výrobce pohrál a to mam rád.

Murphy

Příspěvek#864 » čtv 17. črc 2025, 19:06

To dole hooooodne otevrene?
Bal bych se dvou veci:
- jak bylo zmineno, ze kdyz se nejaka latka (tricko, ka.psa kalhot) dostanou mezi musku a pouzdro, ze nevytasis.
- ze kdyz s tim budes trenovat a vrazis rozpalenou hlaven do holstru, ze to bude
- - palit (jestli vnitrni strana nepresahuje),
- - spinit (v kazdem pripade) a
- - mozna poskozovat kalhoty teplem

M82K

Příspěvek#865 » čtv 17. črc 2025, 19:29

Tohle https://youtu.be/sL243KpNqBE

Ano je dole otevřené - bohužel to moje asi moc nebude no nechám se překvapit.

Jak by se tam ta látka dostala? Tričko mám přes kalhoty z venku to v kalhotech vůbec neni.
Kapsa - jsem pravák takže by mi na pravou stranu musela zalézt levá kapsa což tam ani nedošáhne a i kdyby dosáhla jak by se sama od sebe zatlačila mezi kydex a zbraň to je nemožné.

Hlaveň rozpálená to se mi ještě nestalo a i kdyby byla je kryta závěrem.
Špinit? Nemá co já zbraň čistím po každé střelbě.
Kalhoty teplem - opět jak by k tomu došlo že bych měl horkou pistoli strkat do pouzdra?

Kydex bude přesahovat přes hlaveň/závěr takze ochrana od těla bude stejná jako v jakémkoliv jiném pouzdře.

Murphy

Příspěvek#866 » čtv 17. črc 2025, 19:34

Kdyz odstrilis rekneme 100 ran, tak uz je horky i zaver a taky byva zvenku lehce ocouzeny.
Jestli s pouzdrem nebudes trenovat naostro, ale jen susit a nosit, tak tento problem asi nehrozi.

Jako pravakovi bych hadal, ze by se prava kapsa kalhot do tech mist dostat mohla.

Mne sice IWB nejak vubec nevyhovuje, ale kdybych se k tomu odhodlal, mel bych pozadavek zcela zakryty zaver i hlaven, kdyby nahodou precnivala zaverem. A to z obou stran.

Jestli do toho pujdes, poreferuj.

M82K

Příspěvek#867 » čtv 17. črc 2025, 20:52

hele po 100 ranach mám tedy závěr chladnej, na hlaveň jsem nesahal ale schválně příště sáhnu.
Trénovat tasení mohu i na ostro - ale to bude tasení - tedy vytasím, vystřelím 2-3 rány (hlaveň zůstává chladná) kouknu co sem trefil, zalepím, zbraň vychladla zasunu zbraň a mohu pokračovat

Očouzený to po 100 taky nemám - uvnitř pistole taky čisto jediné tak protáhnu hlaveň a první dva bílé hadříky jsou lehce špinavé - třetí je už čistý.

Fakt v tom nevidím problém, navíc když nosit tak ráno bereš čistou zbraň a večer jí vyndáváš ve stejném stavu - předpokládám, že jí člověk nepoužije denně :)

JJ dám postřehy, zatím stále čekám na vyjádření - nicméně asi to půjde - to RH má taky jednu formu na běžné PDP a PDP F-Series, takže asi půjde jen o zkrácení prostoru na hlaveň.

audis

Příspěvek#868 » pát 18. črc 2025, 07:19

Mně po pár desitkach ran pálil závěr pistole couhajici z iwb pouzdro na 3. H. Do stehna. A nebyl jsem naostro :-). Na iwb couhajici závěr vespod opravdu ne. Plus benefit kov není na tkanine, žádný pot méně degradace kovu plus kov netlačí do stehna.

M82K

Příspěvek#869 » pát 18. črc 2025, 09:06

Ale vždyť pod závěrem mas kydex co přesahuje - kydex neni jen z vrchu kde se tělo nikdy nedotkne - pokud si to nestrčíš do kalhot opačně sponou k břichu ;)

Takže tělo se hole zbraně nedotýká.

Nevim no PDP ma extra masivní závěr tak nez ten se rozpálí asi to trvá déle ;)

M82K

Příspěvek#870 » pát 18. črc 2025, 09:10

Tady to mas hezky videt.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Zpět na