Pouzdro na vnitřní nošení
- M82K
Příspěvek#856 » čtv 17. črc 2025, 10:12
Díky Jj já věřím ze se to dá říznout snadno - co vidím jako větší problém je pak to natvarovat na malém kousku bez lisu z toho asi to zakončení takové jak dělají oni nedostanu no možná kdybych si s tím fakt hrál nebo to pak dát upravit někomu kdo ty pouzdra děla třeba jako ten Ondra.
Co asi bude opět problém je ten semiš z obou stran aby to nebylo ohořelé nebo nějak seškvařené.
No nejdřív uvidím co mi odepíšou treba budu mit kliku a budou ochotni to udelat i na menší model.
Plus ted me napadá - jenže klasické PDP ma i jinou pažbu a jinak vzdálenou spoust - a ted tedy zda je jen uvnitř lucíku nebo je celý lučík posunut jinak a to by pak dělalo hodně bordel a nepasovalo.
Co asi bude opět problém je ten semiš z obou stran aby to nebylo ohořelé nebo nějak seškvařené.
No nejdřív uvidím co mi odepíšou treba budu mit kliku a budou ochotni to udelat i na menší model.
Plus ted me napadá - jenže klasické PDP ma i jinou pažbu a jinak vzdálenou spoust - a ted tedy zda je jen uvnitř lucíku nebo je celý lučík posunut jinak a to by pak dělalo hodně bordel a nepasovalo.
- Murphy
Příspěvek#857 » čtv 17. črc 2025, 11:01
Vzhledem k tomu, ze se jedna o IWB, tak tam bych vzhled neresil. Vlastne jsem neresil anu i OWB, stejne to nemohu nosit neskryte. A otazku, zda za 220,- ne uplne dokonale nebo 2.600 s dokonalou povrchovkou, ktere nevyhovuje tvarem, jsem vyresil tou prvni cestou.
Okraje priohnes tak, ze nahrejes a pak ohnes o desku stolu a par vterin podrzis.
Okraje priohnes tak, ze nahrejes a pak ohnes o desku stolu a par vterin podrzis.
- Murphy
Příspěvek#859 » čtv 17. črc 2025, 18:00
Mne to bavilo. A za ty penize moc nemuzes ztratit. Jestli mas horkovzdusku... Ale i ta je na alikovi za pod dve kila
https://www.aliexpress.com/item/1005008494787141.html
Tuhle jsem si koupil a je naprosto dostacujici na takovouhle hrubou modelarinu.
https://www.aliexpress.com/item/1005008494787141.html
Tuhle jsem si koupil a je naprosto dostacujici na takovouhle hrubou modelarinu.
- M82K
Příspěvek#860 » čtv 17. črc 2025, 18:02
Tak mám dobrou náladu - zatím.
G-CODE mi odepsali ze na PDP 3,5 přímo nedělají mají na tu PDP 4,5 ale z jejich pohledu by to šlo upravit - zkrátit a trochu jinak vyřezat a mělo by tosouhlasit.
Ted mi to ještě ověřuji ve výrobě zda bude vše ok.
Takze jestli to klapne nechám si ho u nich vyrobit.
G-CODE mi odepsali ze na PDP 3,5 přímo nedělají mají na tu PDP 4,5 ale z jejich pohledu by to šlo upravit - zkrátit a trochu jinak vyřezat a mělo by tosouhlasit.
Ted mi to ještě ověřuji ve výrobě zda bude vše ok.
Takze jestli to klapne nechám si ho u nich vyrobit.
- M82K
Příspěvek#861 » čtv 17. črc 2025, 18:07
Hele horkovzdušnou pistoli mam - mam i elektrickou pec s programovatelnou regulaci po 1°C a kdyz na to přijde jsem schopen si vyrobit formu nebo model - problem je v tom ze s kydexem nemam zkušenosti a hlavne kvůli jednomu pouzdru se mi to nevyplatí dělat - jen ten čas co bych tim zabil by mne stál 10 násobek komerčního pouzdra. Kdybych se hodně nudil byl by to zajímavý experiment ale raději se do toho pouštět nebudu 

- Murphy
Příspěvek#862 » čtv 17. črc 2025, 18:18
Vazne to neni zadna veda. Ale staci i treba rozriznuta 1l lahev od lihu, horh=kovzduskou a naplacnout na zbran a primacknout a mas kostru, kterou staci potahnout kuzi nebo latkou. A to na pouzdro do kapsy staci. 
Jo a na to lokalni dotvarovani je asi pistole (horkovzdusna) praktictejsi, nez pec, ktera zvlacni cele pouzdro.

Jo a na to lokalni dotvarovani je asi pistole (horkovzdusna) praktictejsi, nez pec, ktera zvlacni cele pouzdro.
- M82K
Příspěvek#863 » čtv 17. črc 2025, 18:47
Ja bych na model udělal opačnou formu plus šířku materiálu a tím to tam nalisoval. Hele jo kdyby nebyla jiná možnost nějak udělat to jde, ale já využiju to G-Code líbí se mi to jak tím provedením ale hlavně ten materiál ze je oboustranně potažený a pěkný kovový prvky proste kousek se kterým si evidentně výrobce pohrál a to mam rád.
- Murphy
Příspěvek#864 » čtv 17. črc 2025, 19:06
To dole hooooodne otevrene?
Bal bych se dvou veci:
- jak bylo zmineno, ze kdyz se nejaka latka (tricko, ka.psa kalhot) dostanou mezi musku a pouzdro, ze nevytasis.
- ze kdyz s tim budes trenovat a vrazis rozpalenou hlaven do holstru, ze to bude
- - palit (jestli vnitrni strana nepresahuje),
- - spinit (v kazdem pripade) a
- - mozna poskozovat kalhoty teplem
Bal bych se dvou veci:
- jak bylo zmineno, ze kdyz se nejaka latka (tricko, ka.psa kalhot) dostanou mezi musku a pouzdro, ze nevytasis.
- ze kdyz s tim budes trenovat a vrazis rozpalenou hlaven do holstru, ze to bude
- - palit (jestli vnitrni strana nepresahuje),
- - spinit (v kazdem pripade) a
- - mozna poskozovat kalhoty teplem
- M82K
Příspěvek#865 » čtv 17. črc 2025, 19:29
Tohle https://youtu.be/sL243KpNqBE
Ano je dole otevřené - bohužel to moje asi moc nebude no nechám se překvapit.
Jak by se tam ta látka dostala? Tričko mám přes kalhoty z venku to v kalhotech vůbec neni.
Kapsa - jsem pravák takže by mi na pravou stranu musela zalézt levá kapsa což tam ani nedošáhne a i kdyby dosáhla jak by se sama od sebe zatlačila mezi kydex a zbraň to je nemožné.
Hlaveň rozpálená to se mi ještě nestalo a i kdyby byla je kryta závěrem.
Špinit? Nemá co já zbraň čistím po každé střelbě.
Kalhoty teplem - opět jak by k tomu došlo že bych měl horkou pistoli strkat do pouzdra?
Kydex bude přesahovat přes hlaveň/závěr takze ochrana od těla bude stejná jako v jakémkoliv jiném pouzdře.
Ano je dole otevřené - bohužel to moje asi moc nebude no nechám se překvapit.
Jak by se tam ta látka dostala? Tričko mám přes kalhoty z venku to v kalhotech vůbec neni.
Kapsa - jsem pravák takže by mi na pravou stranu musela zalézt levá kapsa což tam ani nedošáhne a i kdyby dosáhla jak by se sama od sebe zatlačila mezi kydex a zbraň to je nemožné.
Hlaveň rozpálená to se mi ještě nestalo a i kdyby byla je kryta závěrem.
Špinit? Nemá co já zbraň čistím po každé střelbě.
Kalhoty teplem - opět jak by k tomu došlo že bych měl horkou pistoli strkat do pouzdra?
Kydex bude přesahovat přes hlaveň/závěr takze ochrana od těla bude stejná jako v jakémkoliv jiném pouzdře.
- Murphy
Příspěvek#866 » čtv 17. črc 2025, 19:34
Kdyz odstrilis rekneme 100 ran, tak uz je horky i zaver a taky byva zvenku lehce ocouzeny.
Jestli s pouzdrem nebudes trenovat naostro, ale jen susit a nosit, tak tento problem asi nehrozi.
Jako pravakovi bych hadal, ze by se prava kapsa kalhot do tech mist dostat mohla.
Mne sice IWB nejak vubec nevyhovuje, ale kdybych se k tomu odhodlal, mel bych pozadavek zcela zakryty zaver i hlaven, kdyby nahodou precnivala zaverem. A to z obou stran.
Jestli do toho pujdes, poreferuj.
Jestli s pouzdrem nebudes trenovat naostro, ale jen susit a nosit, tak tento problem asi nehrozi.
Jako pravakovi bych hadal, ze by se prava kapsa kalhot do tech mist dostat mohla.
Mne sice IWB nejak vubec nevyhovuje, ale kdybych se k tomu odhodlal, mel bych pozadavek zcela zakryty zaver i hlaven, kdyby nahodou precnivala zaverem. A to z obou stran.
Jestli do toho pujdes, poreferuj.
- M82K
Příspěvek#867 » čtv 17. črc 2025, 20:52
hele po 100 ranach mám tedy závěr chladnej, na hlaveň jsem nesahal ale schválně příště sáhnu.
Trénovat tasení mohu i na ostro - ale to bude tasení - tedy vytasím, vystřelím 2-3 rány (hlaveň zůstává chladná) kouknu co sem trefil, zalepím, zbraň vychladla zasunu zbraň a mohu pokračovat
Očouzený to po 100 taky nemám - uvnitř pistole taky čisto jediné tak protáhnu hlaveň a první dva bílé hadříky jsou lehce špinavé - třetí je už čistý.
Fakt v tom nevidím problém, navíc když nosit tak ráno bereš čistou zbraň a večer jí vyndáváš ve stejném stavu - předpokládám, že jí člověk nepoužije denně
JJ dám postřehy, zatím stále čekám na vyjádření - nicméně asi to půjde - to RH má taky jednu formu na běžné PDP a PDP F-Series, takže asi půjde jen o zkrácení prostoru na hlaveň.
Trénovat tasení mohu i na ostro - ale to bude tasení - tedy vytasím, vystřelím 2-3 rány (hlaveň zůstává chladná) kouknu co sem trefil, zalepím, zbraň vychladla zasunu zbraň a mohu pokračovat
Očouzený to po 100 taky nemám - uvnitř pistole taky čisto jediné tak protáhnu hlaveň a první dva bílé hadříky jsou lehce špinavé - třetí je už čistý.
Fakt v tom nevidím problém, navíc když nosit tak ráno bereš čistou zbraň a večer jí vyndáváš ve stejném stavu - předpokládám, že jí člověk nepoužije denně

JJ dám postřehy, zatím stále čekám na vyjádření - nicméně asi to půjde - to RH má taky jednu formu na běžné PDP a PDP F-Series, takže asi půjde jen o zkrácení prostoru na hlaveň.
- audis
- M82K
Příspěvek#869 » pát 18. črc 2025, 09:06
Ale vždyť pod závěrem mas kydex co přesahuje - kydex neni jen z vrchu kde se tělo nikdy nedotkne - pokud si to nestrčíš do kalhot opačně sponou k břichu 
Takže tělo se hole zbraně nedotýká.
Nevim no PDP ma extra masivní závěr tak nez ten se rozpálí asi to trvá déle

Takže tělo se hole zbraně nedotýká.
Nevim no PDP ma extra masivní závěr tak nez ten se rozpálí asi to trvá déle

Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa