Pouzdra pro skryté nošení na léto

dfgdsster

Příspěvek#256 » úte 4. říj 2016, 09:45

Ja ji take primarne nosim na obranu, tj. za ucelem dosazeni nejvyssi mozne rozumne miry osobni bezpecnosti. Jde-li mi tedy o osobni bezpecnost, tak obranyschopnost (tzn. snadna dosazitelnost zbrane) jde ruku v ruce s utajenim zbrane. Hledame tedy kombinaci maximalni mozne obranyschopnosti s maximalnim moznym utajenim. A to je holt - v reci postmoderniho mysleni, neumoznujiciho dosahnout absolutniho reseni - vysoce individualni zalezitost.

dfgdsster

Příspěvek#257 » úte 4. říj 2016, 09:52

ladaj píše:Asi se budu opakovat... pokud je potřeba zcela bez poutek, pak vyzkoušejte buď nějaký elastický bellyband (použitelné i pod sportovní kalhoty s gumou) nebo klokaní kapsu - hledej "smartcarry holster". To druhé lze spíchnout za večer alespoň jako prototyp na vyzkoušení. Daní za dokonalé ukrytí pod zakasanou košilí vepředu je poněkud nepohodlné sezení.

Diky za tip, zkouknul jsem fotky a videa. Jen si nejsem jisty, jak bych tam narval Ruger SP101, aby to nevypadalo, ze mam kylu:-). Na G42/43 apod. urcite bezva.

Sarkafarka.Loupeznik

Příspěvek#258 » úte 4. říj 2016, 13:27

Tak pokud by mi šlo o maximální možné ze zmiňované kombinace, netahal bych asi SP101 v báglu, ale radši XDSko nebo G43 za páskem a pod košilí... Takhle mi to skutečně nepřijde jako hledání maximálního možného, ale spíš jako přesvědčování sebe sama i druhých o tom, že volba tašky je navzdory výčtu všech negativ jediná správná...

honza.pps

Příspěvek#259 » úte 4. říj 2016, 14:47

Chlapi, moc diky za vase zkusenosti. Pouziva nekdo z vas smart carry nebo ten pas? Da se to nosit cely den? Jaka je vase zkusenost? Drzi pas dobre na miste aniz by presprilis skrtil? Prodava nekdo v CR neco na zpusob smart carry?

dfgdsster

Příspěvek#260 » úte 4. říj 2016, 15:49

Sarkafarka.Loupeznik píše:Tak pokud by mi šlo o maximální možné ze zmiňované kombinace, netahal bych asi SP101 v báglu, ale radši XDSko nebo G43 za páskem a pod košilí... Takhle mi to skutečně nepřijde jako hledání maximálního možného, ale spíš jako přesvědčování sebe sama i druhých o tom, že volba tašky je navzdory výčtu všech negativ jediná správná...

Volba zbrane je neco jineho, velmi komplexniho a tezce ovlivneneho osobnimi preferencemi.

Me se dobre strili, drzi, manipuluje se zminenym Rugerem a mam diky tomu k nemu pozitivni vztah, verim mu, tak nosim a strilim Rugera. Kdo ma to same u XDSka, budiz mu prano, treba to bude mit s utajenim noseni snazsi - nebo taky ne...

A nikoho nepresvedcuji. Jen jsem se za sebe rozhodl, ze nechci svemu okoli ani naznakem sdelovat, ze jsem ozbrojeny, ackoliv chci mit zbran po ruce. V lete (bez bundy) toto z meho pohledu splnuje akorat brasna pres rameno, ponevadz z ni nikde necouha nic podezreleho nebo neobvykleho (je-li zapnuta;-)) ci netvori na tele neprirozene boule a hrboly. Proto jsem i reagoval na Tvoji kritiku brasen poukazanim na tento aspekt noseni v brasne pres rameno. Mi osobne je proste krajne neprijemna predstava (z mnoha duvodu), ze by o mem revolveru nekdo na ulici/v praci vedel. Nehlede na poruseni predpisu;-).

honzek86

Příspěvek#261 » pon 16. led 2017, 12:51

Našel jsem super fotky z léta a nemůžu to sem nedat :) řešil jsem speciální letní problém, aneb kompatibilitu dětského nosítka Manduka s CZ 75 B.
Varianta 1 (fotka 1): Brašna Falco 519/2 M3 je jako vyrobená pro součinnost s tímto nosítkem. Pohodlnější než bez něj - díky nosítku se při náklonu nepřevažuje dopředu. Brašna je vespod, na to nosítko a bederní popruh je zapnutý pod brašnou. Spony se nikde nepotkávají ani nekříží, netlačí apod.
Varianta 2 (fotky 2,3): (Toto jsem si lajznul jen na pustých místech v lese apod., určitě ne ve městě.) Na bederním pásu luxusně sedí vnitřní pouzdro Falco. Díky vyššímu posazení než je u gatí, jsem o něm ani nevěděl. Když jsem v lese náhodou zahlédl civilisty, sebral jsem malému čapku, která luxusné zbraň zakryla :)
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Bender01

Příspěvek#262 » pon 16. led 2017, 13:20

@honzek86: asi OT, ale jak se díváš na potenciální střelbu s dítětem takhle blízko u sebe? Podle mne obrovské riziko, že mu to nenávratně poškodí sluch. Sám proto, když mám na starosti mimino tak si ani pistoli neberu a spoléhám na obušek a nůž.

honza.pps

Příspěvek#263 » pon 16. led 2017, 13:29

No, tenhle argument sice chápu, ale zase si nemyslím, že by honzek střílel na kde co, obzvlášť, když má u sebe dítě. A když už bude střílet, tak sluch bude nejspíš menší problém, než ta primární hrozba. Navíc ohánět se obuškem nebo nožem s dítětem na hrudi proti útoku mi přijde nebezpečnější, než ten výstřel... Jen můj názor.

honzek86

Příspěvek#264 » pon 16. led 2017, 14:19

Bender01 - tuto otázku jsem řeśil úplně stejně a došel jsem k tomu, co honza.pps - otázka priorit. Určitě bych střílel jednoruč (nosím nadrcnuto a kohout natáhnu pravou) a malému zakryl hlavu volnou rukou. Ale raději ji mít, než nemít ... v tom lese se občas ocitne toulavý pes atd. Další problém je ten, že nerad nechávám zbraň doma, protože bych bez ní byl celou dovolenou. Zpravidla máme kočár i nosítko, ale tady jsme zrovna chtěli na zámek, po schodech apod. a v autě ji nechat nemůžu.

honzek86

Příspěvek#265 » pon 16. led 2017, 14:30

Ale ještě souhlas s honza.pps v tom, že pouštět se do souboje na nože s děckem na hrudi je lehce riskantní :)

jste OT

pelanj

Příspěvek#266 » stř 25. led 2017, 08:52

Tak zásilka z USA konečně dorazila a můžu zodpovědně říct, že Front Pocket Holster od www.alabamaholster.com (http://www.alabamaholster.com/product/f ... t-holster/) je jedna z nejlepších alternativ skrytého nošení v létě nebo i celoročně. Narazil jsem na něj v tomhle videu od Hickok45: https://www.youtube.com/watch?v=WT3gkXyxhuA

Nosím hlavně kalhoty typu BDU a do kapsy se vejde s tímhle pouzdrem cokoliv do velikosti G26. Takhle můžu mít pistoli u sebe celý den, aniž bych o ní vědět. Tasení je malinko pomalejší než z opasku - kdybych ale uvažoval bundu nebo mikinu, tak se to celkem srovná. Není žádný problém se sezením v autě nebo v kanceláři. Cokoliv jsem měl na pásku (ještě jsem nezkoušel velké hybridní s kůží uvnitř), tak při chůzi v pohodě, ale sezení v autě nebo za stolem je pro mě nepohodlné.

Další o něco méně pohodlná varianta je kapsa + triggerguard. Výše zmíněné pouzdro ale v kapse pistoli udržuje stále +- ve výhodné poloze.

Jediná nevýhoda je, že všechny věci, co jsem byl zvyklý nosit v pravé kapse, jsem musel přesunout do levé:)

Jakukin1

Příspěvek#267 » pát 27. led 2017, 14:28

Zeptám se, protože jsem pročetl všechny stránky i v hledání všechny odkazy a nic jsem nenašel. Má někdo skutečně vyzkoušené nosení pod košilí zastrkanou ve společenských kalhotech? Podpažka nejde, protože sako bude dole. Mám pás SPM Liberec, ale nevím jestli je to jediné řešení. Mám USP Compact a snesu diskomfort v tom, že to bude tlačit. Díky za zkušenosti.

honza.pps

Příspěvek#268 » pát 27. led 2017, 14:40

Nosim presne toto pouzdro IWB od Foxxe s nylon klipy https://www.foxxholsters.com/collections/iwb/products/holster?variant=1195174469
V praci chodim se zakasanou kosili cely den, vcetne meetingu a ruznych treningu.
Nosim Walther PPS takhle uz pul roku a nikomu neprijde nic divne.
Chce to zbranovy (pevny) opasek a jinak nic.
Je to pohodlne. Jen v aute pri delsi ceste trochu vadi, ale da se to snest.
Jak to vypada jsem ti ted vyfotil v obchode na WC. Kvalita nic moc, ale snad znazorni to, co je treba...
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

vgj

Příspěvek#269 » pát 27. led 2017, 14:46

Jakukin1: Také si navykám na nošení. Velikostně mi vyhovuje čz 50/70 v pouzdřeFalco 435/2. Zakryto pod košilí. Ven je vidět jen velcro pásek s humpoláckými cvočky. Nosím na 15.30.

honza.pps

Příspěvek#270 » pát 27. led 2017, 15:15

Jeste doplnim, ze nosim na pul pate hodine. Jinde to nejde skryt kvuli boulim.
Taseni s trochou cviku jiste, chce to spravne si nastavit sklon pouzdra.

Zpět na