Pouzdro na vnitřní nošení

MRBLUE

Příspěvek#871 » pát 18. črc 2025, 11:16

To puzdro je nezmysel. Latka oblecenia zachytena medzi puzdro a musku moze zabranit vytiahnutiu zbrane.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

M82K

Příspěvek#872 » pát 18. črc 2025, 11:42

Jak sem psal, tričko v kalhotech nenosím (jak by člověk mohl tasit), džíny se ti tam fakt nedostanou a kapsy od nich mám bokem a přišité.
Co zjišťuji nikdo z majitelů si na to nestěžuje - jeden kolega co mě na tu značku upozornil má objednané 3 kousky na své zbraně.

Oni to pouzdro udělají normálně plné - to je ten nejlevnější model - a pak to mašina odfrézuje na těch vyšších modelech - kdyby to nefungovalo nebudou to dělat. Na kalhotech to pak dělá lepší přechod.

MRBLUE

Příspěvek#873 » pát 18. črc 2025, 17:57

Poznam dost ludi co puzivaju handrove Dasty a nestazuju si. :-)
Ak ma clovek jedny nohavice a prisije si vrecka hmm…
Ja chytim buchacku v puzdre, zastrcim ju a idem. Neriesim ci mam oblek, rifle, sortky, kratasy, teplaky…
Rano som si dal kratasy od AM a ci sa tam ma co zachytit je vidiet na fotke.
Vacsinu puzdier mam od RH ale dnes je to cina za nejakych 20,- Eur a v poho.

M82K

Příspěvek#874 » sob 19. črc 2025, 08:09

Hm..... mi to snad i rozmluvíte.

Jarda.Jezek

Příspěvek#875 » sob 19. črc 2025, 08:33

Možná.

Tyhle dva číňany nosím a jsem s nimi spokojen.

20250719_092911(1).jpg

Určitě bych nechtěl odkrytý závěr vepředu u mušky.

M82K

Příspěvek#876 » sob 19. črc 2025, 14:16

No uvidím nechám si to přes víkend rozležet v hlavě.

Murphy

Příspěvek#877 » sob 19. črc 2025, 14:39

Zajdi si na strelnici, vysazej tam alespon 50 a opatrne sahni na zaver v mistech, kde by mel byt nekryty.
Nejak se mi nechce verit, ze prave tahle jedna zbran se nezahriva.
Uz jsem videl, jak po asi 20 ranach strelec zaholstroval a s vykrikem zase tasil. Ten tedy mel nekryty zaver z obou stran.

A pak bych taky pro overeni teorie o nespi eni prejel zaver kolem hlavne bilym hadrikem nastriknutym treba WDeckem.

M82K

Příspěvek#878 » sob 19. črc 2025, 15:42

Včera sem střílel 50 a cajk. Po 100 sem si taky ničeho nevšiml.

Ale to RH mi stále vrtá hlavou.
Na Glock 43X který je stejně velký to uměj udělat malé ;)
Takze to asi bude o něčem jiném než že by to na malé pistoli nefungovalo ;)

Jarda.Jezek

Příspěvek#879 » sob 19. črc 2025, 16:10

Já bych se tepla nebál. Po 300 ranách za 40 minut nemám zbraň horkou tak, že bych ji nemohl rozebrat rukama. Teplá je i zvenčí, ale nic hrozného. Ale asi to ovlivňuje hodně střelivo, kdybych střílel komerční produkci, asi to bude teplejší. Takže možná v takovém případě bych se tepla radši bál...

M82K

Příspěvek#880 » sob 19. črc 2025, 16:17

Chlapi až budete někdy strkat ruce do pece kde je 1200 C pak se zbraně po pár desítkách výstřelech taky nebudete bát :)

Hodného nepálí :)

audis

Příspěvek#881 » sob 19. črc 2025, 17:24

Na iwb pouzdro plný sweetguard. Pak pistol do kůže na konci a na začátku nedrasa do kůže na boku a nepálí (u mušky). Moje iwb z ongear má konec pouzdra zahnutý z obou stran k sobě s milimetrovou dvou mm mezerou. Bomba. Před lety jsem dával foto. Hledej Audis iwb xd-s ongear nebo tak nějak. Už nevím kam jsem to dal. Okolo roku 2020.

M82K

Příspěvek#882 » čtv 24. črc 2025, 15:20

Tak se ledy hnuly - trochu.
Takze G-Code jsem zrušil - jednak měsíc výroba a pak cesta z USA plus celní řízení no asi bych to dřív jak v září neměl.
Ale hlavně mi napsali že říznout to sice mohou ale z výroby to nedoporučily že tam bude už málo materiálu a to pouzdro nemusí fungovat dobře.

Šel jsem tedy do RH.
Objednal jsem Sharky a Crocy.

Sharky
Jediná jeho výhoda je ze ho dělají na PDP 3,5 a na sezeni je tedy velmi pohodlne pokud ho mam na 1-2h.
Tim to končí.
3h nepoužitelný - tlačí do kyčle a sice jsem to uz četl ale nečekal jsem že to bude tak nepříjemný.
4h tam silně odstává pažba.
1-2h relativně jde, ale ten přítlak pažby je slabší než by člověk chtěl.
Takže Sharkyho jsem zas dnes zaslal zpět.

Crocy
Tady bych naopak řekl, že to pouzdro je boží - ale neřeknu to.
Neřeknu to proto že na PDP 3,5 musíte vzít Crocy PDP 4 a okamžitě pohřbíváte výhodu krátké zbraně - při sezení v autě to prostě už občas zatlačí a je to jen a pouze proto, že to pouzdro je zbytečné dlouhé. Kdyby v tom člověk měl 4 zbraň tak hold musí počítat s tim že už má větší kousek a na sezení nebude ideální. Ale takhle je to velká škoda a vidím v tom jen neochotu výrobce udělat další model na lisování - když už si to chtěli ulehčit mohli ten odtlacny prvek posunout o 1cm blíž k lucíku - funkce by byla úplně stejna - ale kdo by mel 4 palec nechal by pouzdro jak je a kdo by mel 3,5 tak by si snadno odřízl přebytek - takto vám rez vyjde do te boule což by pak asi zlobilo.
Jinak pozitiva
Na nošení fajn - skvěle tlačí pazbicku do těla a nepotřebujete k tomu ani pásek natož takticky tvrdý opasek - dam to do kraťas na tkaničku a diky tomu vyuhlovani to funguje i v obyčejných kratasich bez opasku.
Kdyz si vemu kalhoty stačí mi obyčejný tenký společenský pásek.
Takze bylo by to skvěle pouzdro kdyby proste bylo kratší.

Jelikož mi z RH odpověděli ze kratší verze nebude a nebude a nebude byt ji udělali na Glock G43X tak se zrejmně pustím nebo spíše nechám udělat úpravy na míru.
Tedy tu bouli nechám o kousek zatlačit a pak proste odříznout zbytečných 15mm a dostat se tak na rozměry pouzdra pro 3,5 model a pouzdro nebude tlačit ani ve výrazném předklonu dřepu a sedu.
Spona na pouzdře je fajn, výlisek a opracování pouzdra taky super.

Tak zatím takto.

M82K

Příspěvek#883 » čtv 24. črc 2025, 15:38

Jeste dovětek - oni možná mají proste jednu formu (model) na PDP - a ten odtlacny prvek je posunuty od lucíku dal aby fungoval na větší modely a pouzdra pak jen oříznou na požadovanou délku.
Nápad dobrej ale nedomyšlenej - kdo si bude proboha kupovat PDP v 5 na skryté nošení? Uz 4,5 model je blbost!

Tedy když dělám pouzdro na AIWB zamyslím se hlavně nad podstatou - na skryté nošení si lidi kupují Micro/Sub Compact maximálně Compact zbraně tedy pouzdro bych v první řadě navrhl tak aby fungovalo se zbraněmi 3-4’ a kdyz budu eliminovat modely budou to ty velké které na nošení nedávají smysl - kdo si bude cpát 5 palec do rozkroku aby ho nosil celý den?

To si myslím ze v RH dost nedomysleli a dělají pouzdro pro skryté nošení podle rozšíření zbrani - jenze z těch vetsina lidi střílí jen na střelnicích a doma je hodí do trezoru ale co lidi nosí na tele cely den jsou hlavne ty male zbraně.
Naposledy upravil(a) M82K dne čtv 24. črc 2025, 15:41, celkem upraveno 1 x.

M82K

Příspěvek#884 » čtv 24. črc 2025, 15:40

A treba H11, PPS M2, P10M, G42 takové zbraně vůbec nemají podporu - zatím a podle toho jak to propaguji tak to chtějí dělat na větší zbraně.

LK

Příspěvek#885 » pát 25. črc 2025, 17:56

Prave resim na G48.

A koukal jsem na crocy - docela darda, kdyz to clovek napocita, tak je to cca 5000,-
Ale zatim nemaji svetlo, coz je minus.

Jeste zvazuji TRex Arms, tak mne zase odrazuje clo a DPH :D a ta raketa 80 dolaru za dopravu.

Clovek si nevybere.

Jinak na vnitrni jsem si koupil v minulosti od RH klasicke IWB a nenosim to. Mam sportovni postavu a s pouzdrem vypadam jako tehotny.

Zpět na