Pouzdro na vnitřní nošení
- M82K
Příspěvek#872 » pát 18. črc 2025, 11:42
Jak sem psal, tričko v kalhotech nenosím (jak by člověk mohl tasit), džíny se ti tam fakt nedostanou a kapsy od nich mám bokem a přišité.
Co zjišťuji nikdo z majitelů si na to nestěžuje - jeden kolega co mě na tu značku upozornil má objednané 3 kousky na své zbraně.
Oni to pouzdro udělají normálně plné - to je ten nejlevnější model - a pak to mašina odfrézuje na těch vyšších modelech - kdyby to nefungovalo nebudou to dělat. Na kalhotech to pak dělá lepší přechod.
Co zjišťuji nikdo z majitelů si na to nestěžuje - jeden kolega co mě na tu značku upozornil má objednané 3 kousky na své zbraně.
Oni to pouzdro udělají normálně plné - to je ten nejlevnější model - a pak to mašina odfrézuje na těch vyšších modelech - kdyby to nefungovalo nebudou to dělat. Na kalhotech to pak dělá lepší přechod.
- MRBLUE
Příspěvek#873 » pát 18. črc 2025, 17:57
Poznam dost ludi co puzivaju handrove Dasty a nestazuju si. 
Ak ma clovek jedny nohavice a prisije si vrecka hmm…
Ja chytim buchacku v puzdre, zastrcim ju a idem. Neriesim ci mam oblek, rifle, sortky, kratasy, teplaky…
Rano som si dal kratasy od AM a ci sa tam ma co zachytit je vidiet na fotke.
Vacsinu puzdier mam od RH ale dnes je to cina za nejakych 20,- Eur a v poho.

Ak ma clovek jedny nohavice a prisije si vrecka hmm…
Ja chytim buchacku v puzdre, zastrcim ju a idem. Neriesim ci mam oblek, rifle, sortky, kratasy, teplaky…
Rano som si dal kratasy od AM a ci sa tam ma co zachytit je vidiet na fotke.
Vacsinu puzdier mam od RH ale dnes je to cina za nejakych 20,- Eur a v poho.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- Murphy
Příspěvek#877 » sob 19. črc 2025, 14:39
Zajdi si na strelnici, vysazej tam alespon 50 a opatrne sahni na zaver v mistech, kde by mel byt nekryty.
Nejak se mi nechce verit, ze prave tahle jedna zbran se nezahriva.
Uz jsem videl, jak po asi 20 ranach strelec zaholstroval a s vykrikem zase tasil. Ten tedy mel nekryty zaver z obou stran.
A pak bych taky pro overeni teorie o nespi eni prejel zaver kolem hlavne bilym hadrikem nastriknutym treba WDeckem.
Nejak se mi nechce verit, ze prave tahle jedna zbran se nezahriva.
Uz jsem videl, jak po asi 20 ranach strelec zaholstroval a s vykrikem zase tasil. Ten tedy mel nekryty zaver z obou stran.
A pak bych taky pro overeni teorie o nespi eni prejel zaver kolem hlavne bilym hadrikem nastriknutym treba WDeckem.
- M82K
-
Jarda.Jezek - Příspěvky: 1468
- Jarda.Jezek
Příspěvek#879 » sob 19. črc 2025, 16:10
Já bych se tepla nebál. Po 300 ranách za 40 minut nemám zbraň horkou tak, že bych ji nemohl rozebrat rukama. Teplá je i zvenčí, ale nic hrozného. Ale asi to ovlivňuje hodně střelivo, kdybych střílel komerční produkci, asi to bude teplejší. Takže možná v takovém případě bych se tepla radši bál...
- audis
Příspěvek#881 » sob 19. črc 2025, 17:24
Na iwb pouzdro plný sweetguard. Pak pistol do kůže na konci a na začátku nedrasa do kůže na boku a nepálí (u mušky). Moje iwb z ongear má konec pouzdra zahnutý z obou stran k sobě s milimetrovou dvou mm mezerou. Bomba. Před lety jsem dával foto. Hledej Audis iwb xd-s ongear nebo tak nějak. Už nevím kam jsem to dal. Okolo roku 2020.
- M82K
Příspěvek#882 » čtv 24. črc 2025, 15:20
Tak se ledy hnuly - trochu.
Takze G-Code jsem zrušil - jednak měsíc výroba a pak cesta z USA plus celní řízení no asi bych to dřív jak v září neměl.
Ale hlavně mi napsali že říznout to sice mohou ale z výroby to nedoporučily že tam bude už málo materiálu a to pouzdro nemusí fungovat dobře.
Šel jsem tedy do RH.
Objednal jsem Sharky a Crocy.
Sharky
Jediná jeho výhoda je ze ho dělají na PDP 3,5 a na sezeni je tedy velmi pohodlne pokud ho mam na 1-2h.
Tim to končí.
3h nepoužitelný - tlačí do kyčle a sice jsem to uz četl ale nečekal jsem že to bude tak nepříjemný.
4h tam silně odstává pažba.
1-2h relativně jde, ale ten přítlak pažby je slabší než by člověk chtěl.
Takže Sharkyho jsem zas dnes zaslal zpět.
Crocy
Tady bych naopak řekl, že to pouzdro je boží - ale neřeknu to.
Neřeknu to proto že na PDP 3,5 musíte vzít Crocy PDP 4 a okamžitě pohřbíváte výhodu krátké zbraně - při sezení v autě to prostě už občas zatlačí a je to jen a pouze proto, že to pouzdro je zbytečné dlouhé. Kdyby v tom člověk měl 4 zbraň tak hold musí počítat s tim že už má větší kousek a na sezení nebude ideální. Ale takhle je to velká škoda a vidím v tom jen neochotu výrobce udělat další model na lisování - když už si to chtěli ulehčit mohli ten odtlacny prvek posunout o 1cm blíž k lucíku - funkce by byla úplně stejna - ale kdo by mel 4 palec nechal by pouzdro jak je a kdo by mel 3,5 tak by si snadno odřízl přebytek - takto vám rez vyjde do te boule což by pak asi zlobilo.
Jinak pozitiva
Na nošení fajn - skvěle tlačí pazbicku do těla a nepotřebujete k tomu ani pásek natož takticky tvrdý opasek - dam to do kraťas na tkaničku a diky tomu vyuhlovani to funguje i v obyčejných kratasich bez opasku.
Kdyz si vemu kalhoty stačí mi obyčejný tenký společenský pásek.
Takze bylo by to skvěle pouzdro kdyby proste bylo kratší.
Jelikož mi z RH odpověděli ze kratší verze nebude a nebude a nebude byt ji udělali na Glock G43X tak se zrejmně pustím nebo spíše nechám udělat úpravy na míru.
Tedy tu bouli nechám o kousek zatlačit a pak proste odříznout zbytečných 15mm a dostat se tak na rozměry pouzdra pro 3,5 model a pouzdro nebude tlačit ani ve výrazném předklonu dřepu a sedu.
Spona na pouzdře je fajn, výlisek a opracování pouzdra taky super.
Tak zatím takto.
Takze G-Code jsem zrušil - jednak měsíc výroba a pak cesta z USA plus celní řízení no asi bych to dřív jak v září neměl.
Ale hlavně mi napsali že říznout to sice mohou ale z výroby to nedoporučily že tam bude už málo materiálu a to pouzdro nemusí fungovat dobře.
Šel jsem tedy do RH.
Objednal jsem Sharky a Crocy.
Sharky
Jediná jeho výhoda je ze ho dělají na PDP 3,5 a na sezeni je tedy velmi pohodlne pokud ho mam na 1-2h.
Tim to končí.
3h nepoužitelný - tlačí do kyčle a sice jsem to uz četl ale nečekal jsem že to bude tak nepříjemný.
4h tam silně odstává pažba.
1-2h relativně jde, ale ten přítlak pažby je slabší než by člověk chtěl.
Takže Sharkyho jsem zas dnes zaslal zpět.
Crocy
Tady bych naopak řekl, že to pouzdro je boží - ale neřeknu to.
Neřeknu to proto že na PDP 3,5 musíte vzít Crocy PDP 4 a okamžitě pohřbíváte výhodu krátké zbraně - při sezení v autě to prostě už občas zatlačí a je to jen a pouze proto, že to pouzdro je zbytečné dlouhé. Kdyby v tom člověk měl 4 zbraň tak hold musí počítat s tim že už má větší kousek a na sezení nebude ideální. Ale takhle je to velká škoda a vidím v tom jen neochotu výrobce udělat další model na lisování - když už si to chtěli ulehčit mohli ten odtlacny prvek posunout o 1cm blíž k lucíku - funkce by byla úplně stejna - ale kdo by mel 4 palec nechal by pouzdro jak je a kdo by mel 3,5 tak by si snadno odřízl přebytek - takto vám rez vyjde do te boule což by pak asi zlobilo.
Jinak pozitiva
Na nošení fajn - skvěle tlačí pazbicku do těla a nepotřebujete k tomu ani pásek natož takticky tvrdý opasek - dam to do kraťas na tkaničku a diky tomu vyuhlovani to funguje i v obyčejných kratasich bez opasku.
Kdyz si vemu kalhoty stačí mi obyčejný tenký společenský pásek.
Takze bylo by to skvěle pouzdro kdyby proste bylo kratší.
Jelikož mi z RH odpověděli ze kratší verze nebude a nebude a nebude byt ji udělali na Glock G43X tak se zrejmně pustím nebo spíše nechám udělat úpravy na míru.
Tedy tu bouli nechám o kousek zatlačit a pak proste odříznout zbytečných 15mm a dostat se tak na rozměry pouzdra pro 3,5 model a pouzdro nebude tlačit ani ve výrazném předklonu dřepu a sedu.
Spona na pouzdře je fajn, výlisek a opracování pouzdra taky super.
Tak zatím takto.
- M82K
Příspěvek#883 » čtv 24. črc 2025, 15:38
Jeste dovětek - oni možná mají proste jednu formu (model) na PDP - a ten odtlacny prvek je posunuty od lucíku dal aby fungoval na větší modely a pouzdra pak jen oříznou na požadovanou délku.
Nápad dobrej ale nedomyšlenej - kdo si bude proboha kupovat PDP v 5 na skryté nošení? Uz 4,5 model je blbost!
Tedy když dělám pouzdro na AIWB zamyslím se hlavně nad podstatou - na skryté nošení si lidi kupují Micro/Sub Compact maximálně Compact zbraně tedy pouzdro bych v první řadě navrhl tak aby fungovalo se zbraněmi 3-4’ a kdyz budu eliminovat modely budou to ty velké které na nošení nedávají smysl - kdo si bude cpát 5 palec do rozkroku aby ho nosil celý den?
To si myslím ze v RH dost nedomysleli a dělají pouzdro pro skryté nošení podle rozšíření zbrani - jenze z těch vetsina lidi střílí jen na střelnicích a doma je hodí do trezoru ale co lidi nosí na tele cely den jsou hlavne ty male zbraně.
Nápad dobrej ale nedomyšlenej - kdo si bude proboha kupovat PDP v 5 na skryté nošení? Uz 4,5 model je blbost!
Tedy když dělám pouzdro na AIWB zamyslím se hlavně nad podstatou - na skryté nošení si lidi kupují Micro/Sub Compact maximálně Compact zbraně tedy pouzdro bych v první řadě navrhl tak aby fungovalo se zbraněmi 3-4’ a kdyz budu eliminovat modely budou to ty velké které na nošení nedávají smysl - kdo si bude cpát 5 palec do rozkroku aby ho nosil celý den?
To si myslím ze v RH dost nedomysleli a dělají pouzdro pro skryté nošení podle rozšíření zbrani - jenze z těch vetsina lidi střílí jen na střelnicích a doma je hodí do trezoru ale co lidi nosí na tele cely den jsou hlavne ty male zbraně.
Naposledy upravil(a) M82K dne čtv 24. črc 2025, 15:41, celkem upraveno 1 x.
- LK
Příspěvek#885 » pát 25. črc 2025, 17:56
Prave resim na G48.
A koukal jsem na crocy - docela darda, kdyz to clovek napocita, tak je to cca 5000,-
Ale zatim nemaji svetlo, coz je minus.
Jeste zvazuji TRex Arms, tak mne zase odrazuje clo a DPH
a ta raketa 80 dolaru za dopravu.
Clovek si nevybere.
Jinak na vnitrni jsem si koupil v minulosti od RH klasicke IWB a nenosim to. Mam sportovni postavu a s pouzdrem vypadam jako tehotny.
A koukal jsem na crocy - docela darda, kdyz to clovek napocita, tak je to cca 5000,-
Ale zatim nemaji svetlo, coz je minus.
Jeste zvazuji TRex Arms, tak mne zase odrazuje clo a DPH

Clovek si nevybere.
Jinak na vnitrni jsem si koupil v minulosti od RH klasicke IWB a nenosim to. Mam sportovni postavu a s pouzdrem vypadam jako tehotny.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí