Kolega pro začátky - Liberecko

Black Powder a vše co k tomu patří

Akulacz

Příspěvek#1 » pon 13. led 2025, 20:04

Zdravím
Zde na fóru i ohledně černého prachu jsem nový.
Našel by se tu někdo z okolí Liberce, Turnova, Semil, kdo by vzal sebou začátečníka na střelnici a pomohl s praxí?
Teorii mám celkem nastudovanou, ale první střelby bych raději absolvoval "pod dohledem zdatného ošetřovatele", který by pomohl zabránit nějakým začátečnickým chybám.
Mám Investarm Hawken cal45, než se otevřou střelnice, rád bych vyrobil nabiják, prachovnici a další pomůcky. Kule mám 0.44 a 0.445, REAL a Maxiball, kokilu bych vybral podle toho co bude nejlépe létat.
Pokud by se někdo v okolí našel, kdo by mě byl ochoten vzít sebou, nebo měl kontakt na někoho mimo fórum, tak nejlépe do SZ.
Díky
Aki.

Spider1978

Příspěvek#2 » stř 19. úno 2025, 19:59

Zdar jsem ze Semil,černoprach nestřílím ale tady v SM jsou dva závody do roka na perkusy takže tady to docela frčí.
Takže jedině ti zajistit dozor,pár lidí z klubu se rady tomu věnuje.
Nemáme komerční střelnici,ale kdyby jsi měl chuť tak bývá otevřeno úterky,čtvrtky od cca 15h

kolombo

Příspěvek#3 » čtv 20. úno 2025, 16:06

Já občas chodím střílet černopraché do Jeníšovic, ale za experta se nepovažuju.

Ale tohle si poznamenej:
Jarní perkus Perkusní pistole a revolver 31.5.2025 Jenišovice

Tam pár lidí, co tohle střílí, bude.

Akulacz

Příspěvek#4 » pon 24. bře 2025, 21:54

Ahoj
Díky za odpovědi, teď nebylo moc času, tak odpovídám se zpožděním.
Spider: v týdnu bohužel moc nestíhám, ale mohl bych zkusit poslat rychlou spojku na výzvědy.
Kolombo: přidal jsem do kalendáře a zkusím se vyskytnout, kdyby jsi někdy razil střílet, ideálně pa-ne, tak bych se rád přidal, Jenišovice mám dá se říci přes kopec... Pokud by tě to neobtěžovalo tak by jsme mohli přes PM vyměnit kontakty a když dáš pár dní dopředu vědět, tak bych se rád přidal...
Aki

kolombo

Příspěvek#5 » pon 24. bře 2025, 23:06

Hmm, jenže v Jeníšovicích se střílí středa, čtvrtek, v sobotu jen závody ....
A já dopředu moc nevím, kdy se urvu a vyrazím střílet.

Zpět na