Finanční problémy Heckler & Koch
Co jinam nepatří...
- DJ Die
Příspěvek#1 » čtv 19. črc 2018, 13:00
Dneska jsem procházel zbrojnici a narazil jsem na tohle:
http://zbrojnice.com/2018/07/17/heckler-koch-vrsici-se-problemy-vyrobce-nad-propasti/
O problém s G36 a nešťastné MG5 jsem věděl, ale myslel jsem, že 416 a 417 se prodávají dobře stejne jako P30. Víte někdo neco víc? Přijít o HK by byla celkem škoda, Mark 23 bych fakt chtěl.
http://zbrojnice.com/2018/07/17/heckler-koch-vrsici-se-problemy-vyrobce-nad-propasti/
O problém s G36 a nešťastné MG5 jsem věděl, ale myslel jsem, že 416 a 417 se prodávají dobře stejne jako P30. Víte někdo neco víc? Přijít o HK by byla celkem škoda, Mark 23 bych fakt chtěl.

- Indian
Příspěvek#2 » čtv 19. črc 2018, 13:50
Pro mne je to dost překvapení. Podle všeho co jsem slyšel, jsem měl za to, že "jedou jako namydlenej blesk".
Zvláštní je, že na většinu zbraní se musí čekat. Přitom podle tohoto článku musí mít haldy výrobků skladem, když se SFP9 SK tak špatně prodává v USA. Asi něco shnilého v řízení a koordinaci výroby vs. obchod. To se stává zejména ve velkých firmách. Ale většinou ne v Německu...
A taky by mne zajímalo, co s pistolemi SFP9 dělají ti němečtí policisti. Já mám nastříleno přes 3000 ran za půl roku a žádný problém jsem nezaznamenal. A přitom si nemyslím, že by policajti kdekoliv nastříleli v rámci výcviku + práce tolik výstřelů. Jestli taky chlapci nezapomněli, že i plasťák se občas musí čistit. A kromě pistole alespoň jednou za uherský rok i zásobníky...
Zvláštní je, že na většinu zbraní se musí čekat. Přitom podle tohoto článku musí mít haldy výrobků skladem, když se SFP9 SK tak špatně prodává v USA. Asi něco shnilého v řízení a koordinaci výroby vs. obchod. To se stává zejména ve velkých firmách. Ale většinou ne v Německu...
A taky by mne zajímalo, co s pistolemi SFP9 dělají ti němečtí policisti. Já mám nastříleno přes 3000 ran za půl roku a žádný problém jsem nezaznamenal. A přitom si nemyslím, že by policajti kdekoliv nastříleli v rámci výcviku + práce tolik výstřelů. Jestli taky chlapci nezapomněli, že i plasťák se občas musí čistit. A kromě pistole alespoň jednou za uherský rok i zásobníky...
- DJ Die
Příspěvek#5 » pát 20. črc 2018, 15:06
To určitě nenechají. Spíš mě to překvapilo, protože nějaké průsery sice mají, ale proti třeba věcem u CZUB nebo teď u SIGu to není nijak hrozné... I když je pravda, že CZUB asi zachránilo, že armáda dovývoj BRENu v podstatě zaplatila....
Golem: Na každém šprochu pravda trochu, jen by mě zajímalo kde ta pravda je....
Golem: Na každém šprochu pravda trochu, jen by mě zajímalo kde ta pravda je....
-
kolemjdoucí - Příspěvky: 897
- kolemjdoucí
Příspěvek#7 » pát 20. črc 2018, 19:45
Indian píše:...
Pochybuji, že instruktoři Berlínské policie nevědí, že se pistole čistí. Stejně tak se mi nezdá, že to, že "Pistole je podle nich nepřesná a trpí vypadáváním zásobníků během střelby.", je důsledkem nedostatečného čištění.
- D&H
Příspěvek#8 » pát 20. črc 2018, 20:11
Zřejmě původním zdrojem informací zbrojnice.com byl článek v německém Weltu:
https://www.welt.de/wirtschaft/article1 ... sitesearch
, přičemž na něj nyní odkazuje i článek thefirearmblog.com:
https://www.thefirearmblog.com/blog/201 ... -survival/
, který upozorňuje, že situace H&K je špatná a vedla ke snížení ratingu na úroveň Caa1, což je úroveň, kterou byl ohodnocen i Irák... Předpokládají, že H&K nebude schopen naplnit podmínky půjčky ve výši 130 mil EUR.
https://www.welt.de/wirtschaft/article1 ... sitesearch
, přičemž na něj nyní odkazuje i článek thefirearmblog.com:
https://www.thefirearmblog.com/blog/201 ... -survival/
, který upozorňuje, že situace H&K je špatná a vedla ke snížení ratingu na úroveň Caa1, což je úroveň, kterou byl ohodnocen i Irák... Předpokládají, že H&K nebude schopen naplnit podmínky půjčky ve výši 130 mil EUR.
- Letec 12
Příspěvek#9 » pát 20. črc 2018, 20:32
Za každým politikem stojí nějaký lobista. Jestliže informace o možné náhradě G36 za RS556 tu proběhla už před víc jak rokem, bylo jisté, že novou zbraň od té samé firmy brát nebudou. Stejně tak i Američané už HK (v podobě M27 atd.) nechtějí (resp. politické kruhy). Vypadá to na soustředěný útok ze všech stran.
-
hackerjack - Příspěvky: 357
- hackerjack
Příspěvek#11 » pát 20. črc 2018, 22:17
Souhlasím s tím soustředěným útokem. V Německu se HK už dlouho obviňuje z nelegálního a údajně uplaceného vývozu zbraní. Management HK se prý také opakovaně pokouší uplácet některé místní politiky. Na netu jsou k vidění dokumenty, kterými německé veřejnoprávní televizní kanály již celé roky krmí diváky a kde je HK prezentována jen jako zloduch.
-
antonspelec - Příspěvky: 1239
- antonspelec
- Indian
Příspěvek#13 » stř 25. črc 2018, 12:13
Je to určitě součást něčí snahy nepřátelsky převzít firmu, kterou drží majitelé pevně v rukách. A jen 0,03% akcií se dá najít na burze. Vyvolání skandálu o možném bankrotu firmy má donutit majitele vydat své akcie na akciový trh pod záminkou získání peněz z jejich prodeje na další financování firmy. Tím se jim může stát, že někdo se postará, aby nad firmou postupně ztratili kontrolu. Prasárny se dělají nejen při české privatizaci ...
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí