Neodymové magnety pro uchyceni zbraně a jejich vliv.
Co jinam nepatří...
- Infidel
- fejfarz
Příspěvek#2 » úte 9. zář 2014, 08:32
Podle mě by se mohla zmagnetovat a potom by mohlo nastat při používání zbraně větší opotřebení součástí. Já bych je určitě na magnety nevěšel a už vůbec ne dlouhodobě. Když necháš šroubovák na magnetu pár dní tak potom solidně chytá šroubky
Zkus si to a uvidíš sám.

- Majkl
Příspěvek#3 » úte 9. zář 2014, 10:11
Na magnery věším v trezoru na dveře zásobníky, tam případné zmagnetování (doufám) vadit nebude. Třeba naládovaný 15tiranný zásobník do SA na neodymu vykuchaném z HDD drží zcela bez problémů. Na zásobníky do pistolí, jsem použil magnetickou lištu na nože made in IKEA
Se zbraní bych to ale nedělal.

Se zbraní bych to ale nedělal.
- aleš_
Příspěvek#4 » úte 9. zář 2014, 10:41
Proč by zmagnetované součásti měly mít větší opotřebení? Ptám se, protože mně zajímá ten princip. Zmagnetování je problém v hodinkách, ale to je trochu jiná mechanika co do velikosti přenášených sil a podobně.fejfarz píše:Podle mě by se mohla zmagnetovat a potom by mohlo nastat při používání zbraně větší opotřebení součástí. Já bych je určitě na magnety nevěšel a už vůbec ne dlouhodobě. Když necháš šroubovák na magnetu pár dní tak potom solidně chytá šroubkyZkus si to a uvidíš sám.
Magnetování šroubováků se běžně používá (nasadíš křížový šroubek na špičku a můžeš ho zašroubovat i na místo, kam se rukou nedostaneš) a nemusíš ho nechávat několik dní, stačí šroubovák několikrát přetáhnout po magnetu z HDD.
- fejfarz
Příspěvek#5 » úte 9. zář 2014, 11:04
Magnetování šroubováků je v pohodě taky to používám.Sílu magnetů z HDD neznám běžně je nerozebírám. Pokud chce někdo používat zmagnetovanou zbraň prosím to je jeho věc , ale já psal že sám bych to nedělal. Kolik tam je síly mě nezajímá prostě tam musí být zákonitě větší tření a tím i opotřebení to je vše. Jinak ať si každý se svojí zbraní dělá co chce je to jeho věc.
- lanasxxx
Příspěvek#7 » úte 9. zář 2014, 11:31
Pokud si jeste vzpominam na fyziku tak takto zmagnetizovynych veci...staci uder a magnetismus je pryc... Nebo vec vystavit indukci-priklad...zapnete si trafo pajku a tim medenym ockem prejedte po sroubovaku a uz nebude magnetizovat....
Asi bych se zmagnetizovani nebal.
Asi bych se zmagnetizovani nebal.
- Rough boy
- petrx
Příspěvek#9 » stř 10. zář 2014, 10:55
Kolik tam je síly mě nezajímá prostě tam musí být zákonitě větší tření a tím i opotřebení to je vše.
Fejfarz - pokud dovolíš,tak si tuhle hlášku uložím hned za - Co vám v tom brání?! Geometrie. Tak ji ignorujte!!!
Ten magnet zbrani nijak neublíží a žádné poškození ani větší opotřebení nevznikne.
Fejfarz - pokud dovolíš,tak si tuhle hlášku uložím hned za - Co vám v tom brání?! Geometrie. Tak ji ignorujte!!!
Ten magnet zbrani nijak neublíží a žádné poškození ani větší opotřebení nevznikne.
- jamira
Příspěvek#10 » stř 10. zář 2014, 18:51
Ten problém případného zmagnetování zbraně nebo její části musíte vidět komplexně. Nejde o to, že třeba závěr nebo hlaveň bude lehce magnetická. Jak praví klasik, "na funkci to nebude mít vliv". Zbraň střílet bude, ale může se na ní nachytat magnetický kovový mikroprach a dostat se třeba bez povšimnutí do hlavně či komory. Já bych neodymové ani jiné silné magnety (samarium-kobaltové) ke zbrani, stejně tak jako k platebním kartám či citlivé elektronice nepřibližoval ani náhodou...
- Infidel
Příspěvek#12 » stř 10. zář 2014, 20:01
tak prodava se to bezne s urcenim pro zbrane
http://www.amazon.com/Tactical-Concealm ... B005PHILRM
ale nazory se ruzni...
http://thefiringline.com/forums/showthr ... ght=magnet
http://www.amazon.com/Tactical-Concealm ... B005PHILRM
ale nazory se ruzni...
http://thefiringline.com/forums/showthr ... ght=magnet
- Grasel
Příspěvek#14 » sob 13. zář 2014, 13:10
Nemyslím si, že magnet by něčemu vadil, vždyť převážná většina z nás má zbraně konstruované pro armádu, kde se počítá se znečištěním zbraně nejen nějakými ,,mikročásticemi"
, ale pískem, blátem atd. A zbraň by měla i tak dále fungovat. A větší opotřebení po zmagnetování je taková bejkárna, že ji ani nebudu komentovat.
Chápu sice obavy některých kolegů o své ,,mazlíčky", ale zase to nepřehánějme, zbraň není z vosku!

Chápu sice obavy některých kolegů o své ,,mazlíčky", ale zase to nepřehánějme, zbraň není z vosku!

- Steiner
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX