Neodymové magnety pro uchyceni zbraně a jejich vliv.

Co jinam nepatří...
Infidel

Příspěvek#1 » pon 8. zář 2014, 20:25

Chtěl bych si do trezoru na vnitřní stranu dveří dát neodymové magnety pro uchyceni krátkých zbraní. Nemůže mít silné magnetické pole nějaký negativní vliv na zbraň? Zvláště když tam bude zbraň přichycena dlouhé měsíce až roky?

fejfarz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#2 » úte 9. zář 2014, 08:32

Podle mě by se mohla zmagnetovat a potom by mohlo nastat při používání zbraně větší opotřebení součástí. Já bych je určitě na magnety nevěšel a už vůbec ne dlouhodobě. Když necháš šroubovák na magnetu pár dní tak potom solidně chytá šroubky :lol: Zkus si to a uvidíš sám.

Majkl

Příspěvek#3 » úte 9. zář 2014, 10:11

Na magnery věším v trezoru na dveře zásobníky, tam případné zmagnetování (doufám) vadit nebude. Třeba naládovaný 15tiranný zásobník do SA na neodymu vykuchaném z HDD drží zcela bez problémů. Na zásobníky do pistolí, jsem použil magnetickou lištu na nože made in IKEA :D
Se zbraní bych to ale nedělal.

aleš_

Příspěvek#4 » úte 9. zář 2014, 10:41

fejfarz píše:Podle mě by se mohla zmagnetovat a potom by mohlo nastat při používání zbraně větší opotřebení součástí. Já bych je určitě na magnety nevěšel a už vůbec ne dlouhodobě. Když necháš šroubovák na magnetu pár dní tak potom solidně chytá šroubky :lol: Zkus si to a uvidíš sám.
Proč by zmagnetované součásti měly mít větší opotřebení? Ptám se, protože mně zajímá ten princip. Zmagnetování je problém v hodinkách, ale to je trochu jiná mechanika co do velikosti přenášených sil a podobně.
Magnetování šroubováků se běžně používá (nasadíš křížový šroubek na špičku a můžeš ho zašroubovat i na místo, kam se rukou nedostaneš) a nemusíš ho nechávat několik dní, stačí šroubovák několikrát přetáhnout po magnetu z HDD.

fejfarz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#5 » úte 9. zář 2014, 11:04

Magnetování šroubováků je v pohodě taky to používám.Sílu magnetů z HDD neznám běžně je nerozebírám. Pokud chce někdo používat zmagnetovanou zbraň prosím to je jeho věc , ale já psal že sám bych to nedělal. Kolik tam je síly mě nezajímá prostě tam musí být zákonitě větší tření a tím i opotřebení to je vše. Jinak ať si každý se svojí zbraní dělá co chce je to jeho věc.

4mike

Příspěvek#6 » úte 9. zář 2014, 11:17

ano, v teoretické rovině
v realu bude remanence dostačující tak ke zvednutí víčka od piva či sbírání feromagnetických pilin

lanasxxx

Příspěvek#7 » úte 9. zář 2014, 11:31

Pokud si jeste vzpominam na fyziku tak takto zmagnetizovynych veci...staci uder a magnetismus je pryc... Nebo vec vystavit indukci-priklad...zapnete si trafo pajku a tim medenym ockem prejedte po sroubovaku a uz nebude magnetizovat....

Asi bych se zmagnetizovani nebal.

Rough boy

Příspěvek#8 » stř 10. zář 2014, 08:57

Přesně tak, trafopájka je v tomhle dobrým pomocníkem. A pokud se místo pájecího očka udělá závit o dostatečném průměru, dá se jím protáhnout (demagnetizovat) i věc větších rozměrů.

petrx

Příspěvek#9 » stř 10. zář 2014, 10:55

Kolik tam je síly mě nezajímá prostě tam musí být zákonitě větší tření a tím i opotřebení to je vše.

Fejfarz - pokud dovolíš,tak si tuhle hlášku uložím hned za - Co vám v tom brání?! Geometrie. Tak ji ignorujte!!!

Ten magnet zbrani nijak neublíží a žádné poškození ani větší opotřebení nevznikne.

jamira

Příspěvek#10 » stř 10. zář 2014, 18:51

Ten problém případného zmagnetování zbraně nebo její části musíte vidět komplexně. Nejde o to, že třeba závěr nebo hlaveň bude lehce magnetická. Jak praví klasik, "na funkci to nebude mít vliv". Zbraň střílet bude, ale může se na ní nachytat magnetický kovový mikroprach a dostat se třeba bez povšimnutí do hlavně či komory. Já bych neodymové ani jiné silné magnety (samarium-kobaltové) ke zbrani, stejně tak jako k platebním kartám či citlivé elektronice nepřibližoval ani náhodou...

Infidel

Příspěvek#11 » stř 10. zář 2014, 19:44

Infidel

Příspěvek#12 » stř 10. zář 2014, 20:01

Azar

Příspěvek#13 » pát 12. zář 2014, 22:02

Tactical walls to taky pouzivaji magnety tak bych je nezatracoval

Grasel

Příspěvek#14 » sob 13. zář 2014, 13:10

Nemyslím si, že magnet by něčemu vadil, vždyť převážná většina z nás má zbraně konstruované pro armádu, kde se počítá se znečištěním zbraně nejen nějakými ,,mikročásticemi" :lol: , ale pískem, blátem atd. A zbraň by měla i tak dále fungovat. A větší opotřebení po zmagnetování je taková bejkárna, že ji ani nebudu komentovat. :roll: :lol:
Chápu sice obavy některých kolegů o své ,,mazlíčky", ale zase to nepřehánějme, zbraň není z vosku! 8-)

Steiner
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#15 » úte 16. zář 2014, 07:00

tohle vypadá dóóóbře ;)

http://mellivora.cz/?produkt=m-2405

Zpět na