KVH - zbraně aj.

Co jinam nepatří...

Petr V.

Příspěvek#1 » úte 18. led 2011, 20:59

Rozděleno. P.

Zbraně užívané na těchto akcích jsou běžné střelné zbraně bez úprav, vyjma samopalů, kdy (pokud jsem to dobře pochopil) zákon striktně nařizuje úpravu takovéto zbraně (automatu) pro střelbu výhradně cvičnými náboji nebo nábojkami.

Všeobecně zbraně pro KVH na trhu nejsou. Jediná výjimka je prý MP40, která je dodávána v takovéto úpravě. K mání je údajně za cca 40 tis Kč. No... a třeba se toho časem chytne čína
:lol:
Jo a abych nezapomněl, pokud by měl ještě někdo chuť a mohl k tomuto tématu cokoliv napsat, moc dík předem

jbiker

Příspěvek#2 » úte 18. led 2011, 22:03

Alternativa pro "automatčíky": http://www.bvs.cz/bez_zbrojaku_plynovky_pvv_stenmk2_9.html. Podstatně levnější než Schmeisser a chodí spolehlivě. Viděno na vlastní bulvy minulý víkend.

Patrik
moderátor

Příspěvek#3 » stř 19. led 2011, 11:08

Myslím, že náš zákon nedovoluje upravovat automatické zbraně na expanzní, pouze novovýrobu.
http://www.sa58.cz/novohradsky/

Petr V.

Příspěvek#4 » stř 19. led 2011, 22:45

Ahoj chlapi,
dík za další poznámky a taky zajímavé odkazy. Rozhodně zajímavé.

Zmínku o úpravě automatů jsem našel tady :
předpis č. 119/2002 Sb.
9, odst.2, písm. e/
Policie České republiky (dále jen "policie") může udělit výjimku držiteli zbrojního průkazu skupiny A nebo zbrojní licence skupiny A, F, G, H, I nebo J, který provádí
filmovou nebo divadelní činnost; v takovém případě musí být zbraň nevratně upravena tak, aby při střelbě z ní mohly být použity pouze cvičné náboje a nábojky.
Možná jsem něco zbabral ve výkladu, taky nutno přiznat, že jsem to zatím nečetl celé a špatně jsem si mohl vyložit i termín divadelní činnost. Tak promiňte za chaos.
No, na závěr mi odpusťte, že si postěžuju, i když to sem vůbec nepatří. Cestou do práce se mi připletlo pod kola náledí. Auto má čumák na mraky a čekám na vyjádření mechanika, jestli se to vůbec bude opravovat. V pondělí vezu manželku do porodnice a letos mě čeká kompletní přestavba střechy. Ergo sbohem zbrojáku, mosine atd atd. Snad jen zatím
Dík všem za čas a snad to bude k někomu ku pomoci

No, je možné, že jsem si něco špatně vyložil,

Kamil Pce

Příspěvek#5 » sob 12. úno 2011, 09:01

Zdravím,
lze nechat fyzicky a legálně upravit zbraň kat. C - konkrétně brokovou dvojku, na zbraň kat. D § 7 f)- expanzní zbraň, tedy tak, aby její konstrukce vylučovala použití kulového náboje nebo náboje s hromadnou střelou? Chtěl bych expanzní luparu na divadlo o mafii ;)
Díky Kamil

Patrik
moderátor

Příspěvek#6 » sob 12. úno 2011, 19:25

Mělo by to jít, puškař od vedle upravuje brokovnice na flobertky, musel to hnát přes zkušebnu, postup přesně nevím ale dá se to zjistit.

Zpět na