Pistole/revolver pro začátečníka – co si koupit?

Co jinam nepatří...
Urdo von Fuj

Příspěvek#721 » úte 4. lis 2014, 07:34

... popřípadě si nekoho k nákupu vzít sebou

kubass_hk9

Příspěvek#722 » úte 4. lis 2014, 11:25

nova vs. jeta... poslednich nekolik prispevku to pekne shrnuje... za me ze zacatku jeta a rozdil oproti nove co nejrychleji prostrilet:) navic u klasik jako G, CZ je na bazaru dost inzeratu i na malo jete, a pokud prolezes forum, a pogooglis tak se da celkem odhadnout, jestli to co prodejce proklamuje odpovida...

Style

Příspěvek#723 » úte 4. lis 2014, 13:09

Díky chlapi za rady ohledně výhod jetá vs nová. Jsem moc rád za vaše zkušenosti, přesto musím říct že tady mám jasno a určitě to bude nová. Věřím že je dost možný že za rok můžu být spokojený s úplně jinou než co vyberu teď, ale pokud to vyplyne to ze zkušeností je to jen dobře. V podstatě ani nehodlám zůstat u jediné zbraně a potom co se něco naučím a pořádně zajedu tu první budu už jistě pokukovat po další.
V tuhle chvíli už jen netrpělivě čekám vastavení zp a nákupky. Nechal jsem si udělat hned tři takže mám rok na nakupování . Takže tak za 14 dnů dám vědět co jsem nakonec vybral jako první.

Bohuliby

Příspěvek#724 » úte 4. lis 2014, 23:46

Určitě dobrá volba, jakmile tomu propadneš, tak budeš mít zbraní hafo.
Prostě, každá se hodí na něco jiného !

lisacek.jana

Příspěvek#725 » stř 19. lis 2014, 20:34

Dobrý den.

Jsem zde na fóru nová, a potřebovala bych, prosím, radu ohledně koupě pistole. Udělala jsem si zbrojní průkaz, chystám se vyrazit na střelnici a vyzkošet pár pistolí, která mi bude vyhovovat. Zbraň bych si chtěla koupit na trénink střelby na střelnici, ale zároveň i na sebeobranu a časté skryté nošení (několikrát do týdne). Jsem drobné postavy a mám malou ruku. Už jsem si něco zjistila, byly mi doporučený zbraně s plastovým rámem (lehčí než celoocelové, se snazší údržbou), dále dvojí systém SA DA. Ráže 9mm Luger, kvůli levným nábojům. Dále by zbraň měla být kompaktní, abych ji mohla nosit skrytě. Cenově do 20 000 kč.

V tomto mám celkem jasno, ale nevím, jaký typ zbraně. Jestli nějaký menší Glock (kvůli spolehlivosti a bezpečnosti při nošení - pojistky) nebo třeba ČZku (P07, 75 D compact). Líbil se mi i Walter P22, kvůli velikosti, ale četla jsem, že u něj byly problémy s nabíjením... Ten Glock jsem ještě nezkoušela, střílela jsem na střelnici z Makarova, a už jsem si zvykla i na ten bicí kohout, který Glockům chybí.

Prosím o radu, jsem začátečnice, a i když si zbraně vyzkouším, než si svou první koupím, rady od zkušenějších by mi opravdu pomohly. Děkuju :)

Doolittle

Příspěvek#726 » stř 19. lis 2014, 20:55

Je to těžké najít do začátku takový kompromis, aby vše výše zmiňované splňoval. Já jsem to udělal tak, že na trénink střeleckých návyků jsem koupil malorážku, hlavně kvůli ceně střeliva, 1,50 místo 3,50 až 5,00 za lugera je sakra rozdíl, navíc mám malorážku RUGER MKIII HUNTER, sama o sobě velká a těžká, dobrá podle mě na nabrání dobrých návyků, zkušeností... i pak jako opravdu plnohodnotná zbraň na střílení i občasné blbnutí. Ale mám ji hlavně kvůli ceně střeliva, jít na střelnici a dát 200 ran za cca 300,- nebo za 1000,- je sakra rozdíl, navíc když to všechno lítá ne zrovna přesně... Je to na každém. Určitě pak neprohloupíš s jakýmkoli kompaktem, já bych dal přednost subcompactu Walther PPS, je malý a šikovný, spousta lidí ho chválí a osobně co jsem ho zkoušel, tak byl super. Mám ještě CZ 75 SP-01 Shadow Orange, drahý ale super, bezproblémová a krásná zbraň. Zatím nemám zbraň vyloženě na nošení, přijde časem :) Dost obdivuju lidi, co si pořídí něco na nošení, a pak z toho střílí dvakrát do roka a ne zrovna bůhví jak suprově a nebáli by se to vytáhnout na někoho na ulici. Vždycky myslím na to, že kdybych střílel pánu bohu do oken, můžu zabít nevinného člověka... A mám tu vadu, že když už něco koupím, musí se mi to i líbit vzhledově. Nějaký Glock u mě nemá šanci, ale uznávám jeho kvality :)

Style

Příspěvek#727 » stř 19. lis 2014, 21:10

Tak jak jsem slíbil, tak referuji o koupi. Nakonec vyhrála jako první P-07. Jsem teď samozřejmě opojený nadšením z koupě, takže na nějaké hodnocení bude čas mnohem později. Přesto chci už teď poděkovat všem za rady. Určitě mi napomohli v rozhodování.

Int1m1thy

Příspěvek#728 » stř 19. lis 2014, 21:45

lisacek.jana: s Glockem chybu neudelas, opravit si ho dokazes klidne i sama, vsude na nej vsechno maj, Safe action je lepsi nez SA/DA, kazdy moderni pistoli chybi kohout :) a zadna otravna pojistka knicemu

pelanj

Příspěvek#729 » stř 19. lis 2014, 22:18

Byl jsem teď na předváděčce Glocku a na nošení bych šel asi do G26, s ním jsem nastřílel s přehledem nejlíp. Pro menší ruku by přicházela v úvahu LC9, na mě je moc malá. Ale strašně mě bavilo střílet z těch malých pětačtyřicítek (30 a 36).

johnnyjak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#730 » stř 19. lis 2014, 22:22

Int1m1thy aby si zase nezaloboval, že? :D
Glock není špatný, naopak je to velmi dobrý... kompromis (pokud nevadí charakter spouště). Ale i SA/DA pistole s vnějším kohoutem mají stále svoje místo a nejde paušálně říct, že je jeden z mechanismů lepší.

Int1m1thy

Příspěvek#731 » stř 19. lis 2014, 22:33

ja lobuju porad, a neradim nic co bych si sam nekoupil. Kdyz opravdu padne ze ne glock, tak pak M&P jestli ani jedno nesedi tak je problem jinde...
Kdyz to vemes tak SafeAction je lepsi protoze pokazdy mas stejnou spoust, u SA/DA to muze byt oboji a nejcasteji bude mit prvni DA a potom SA ;) a jelikoz pri zvyseni adrenalinu prestavas mit cit tak je jasny co je lepsi ;) Chtela hlavne pistol na noseni ne super tercovnici s mene nez 1kg spousti.

Jana: hlavne zkousej strilet z tech co budes vybirat, osahat v kramu je knicemu kdyz ti to bude sedet v ruce, ale ne pri strelbe, stejny jako kdyz by sis sla vybrat auto a misto zkusebni jizdy sis sedla za volant a udelala vrrrrm vrmmm jo to beru :)

Xerxes
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#732 » čtv 20. lis 2014, 11:52

To že první rána má jiný odpor spouště něž zbytek bych rozhodně jako nevýhodu neviděl. Naopak. Ve stresu se nevyplatí mít 2kg spoušť ale spíš těžší, což v DA je. A ty daší rány už jsou celkem jedno.

A tvrzení že každý moderní pistoli chybí kohout... nevím jestli takovou blbost vůbec komentovat :roll:
Naposledy upravil(a) Xerxes dne čtv 20. lis 2014, 11:59, celkem upraveno 1 x.

Tyrfing

Příspěvek#733 » čtv 20. lis 2014, 12:48

Xerxes píše:To že první rána má jiný odpor spouště něž zbytek bych rozhodně jako nevýhodu neviděl. Naopak. Ve stresu se nevyplatí mít 2kg spoušť ale spíš těžší, což v DA je. A ty daší rány už jsou celkem jedno.

A tvrzení že každý moderní pistoli chybí kohout... nevím jestli takovou blbost vůbec komentovat :roll:

Njn, 1911 uz ma 100+ let, stara pistole! :mrgreen:

Ja si na kohout u CZ-75 nemohu stezovat. Kdyz srovnam jednoduchost vypousteni s FN 1906, kde se da striker "vypustit" pouze pri opatrne rozborce, kdy se musi sakra hlidat, aby se striker, napjata pruzina a jeji vodici trn nerozletely po mistnosti, :-) tak jsem rad za ty "archaicke" konstrukce s kohouty...

Int1m1thy

Příspěvek#734 » čtv 20. lis 2014, 16:55

Xerxes: ano kazda moderni zbran na sebeobranu by mela byt striker fired... jestli nechapes vyhody neni co resit :ugeek:

Bohuliby

Příspěvek#735 » pát 21. lis 2014, 01:10

No, myslím si, že co je moderní, rozhodně není nejlepší.
Mám a měl jsem mnoho zbraní, ale začátečníkovi bych toto nikdy netvrdil.
Omlouvám se, pouze můj názor !

Zpět na