GUNSBOOK

Co jinam nepatří...

DVII

Příspěvek#61 » pát 18. dub 2025, 16:50

Redsnake píše:No, zminujes to v diskuzi o gunsbooku. Pocitace jsou jen nastroj..

On i ten sw je jen nástroj. I ten internet. To všechno jsou nástroje ;)

ante

Příspěvek#62 » pát 18. dub 2025, 16:51

redsnake:

to asi souhlas, koexistovat to může, gunsbook asi spíš jako zdroj povrchnější - zábavy (Politically Incorrect Jokes, nehody se zbraněmi.) nebo hot news, no a tady jsou vlákna cenná pokud chceš opravdu problematiku prostudovat. Souhlasím že navzájem je to těžko zaměnitelné.

Jarda.Jezek

Příspěvek#63 » pát 18. dub 2025, 17:17

Být retailer a spouštět takovou věc, tak to dělám proto, aby z toho byl prodejní kanál. Mravenečky tam budu lákat na poprašek cukru, aby mi to zatraktivnili.

Redsnake

Příspěvek#64 » pát 18. dub 2025, 17:24

A proto bys dal vsem prodejcum i lidem stejny prava a moznosti prezentace. To dava smysl, no.

Sedmej

Příspěvek#65 » pát 18. dub 2025, 18:07

A není na takové to místo na pokec o zbraních lepší Discord? Pokud člověk najde teda nějakou fajn komunitu.

Jarda.Jezek

Příspěvek#66 » pát 18. dub 2025, 19:26

Tak nevím, aby se neřeklo, přihlásil jsem se tam, hraju si s apkou, zkouším to na počítači, ergonomie strašná, obsah zoufalý, práce s obsahem zrovnatak. Zatím si myslím, že přispívat tam asi nebudu. Abych něco viděl, musím se hlásit do skupin, tak jsem oklikal všechny, co jsem našel, a určitě bych chtěl filtr, který mi ukáže, které jsem ještě neoklikal, abych je mohl oklikat. Jo a taky fíčura, která mě přihlásí rovnou do každé nově založené skupiny. Protože jinak obsah neuvidím. Pokud se někde někdo zeptal a je k tomu pár reakcí, musí se rozklikávat, nejdou číst, písmenka malinká, hlavně aby tam byla videa.
Kousky jsou česky, kousky anglicky, míchá to oba jazyky hned vedle sebe.
Aspoň ty kategorie mohl někdo srovnat, když už to nedovařené spouštěl, tak aspoň potom, ale ne...

Zatím se mi to tedy spíš nelíbí.

Úderník

Příspěvek#67 » pát 18. dub 2025, 20:22

Vše, i FB se ladí za pochodu tak tomu dejme šanci.
Jestli se vytrvá tak to třeba bude brzy fajn.
Logicky, když se nebude přispívat tak tam nebude obsah. Kolik toho bylo na YT když se rozjížděl?…
A jako se vším, když budou přispívat povětšinou troglodyti tak to bude zoufalé jako většina obsahu většiny těch asociálních sítí. Držím palce!

Gimpel

Příspěvek#68 » pát 18. dub 2025, 20:42

Vážně nikomu nepřipadá divné, že o takové ptákovině, jednom to antisociálním bookovi, jsme již nabubnovali stránek patero?
Když fórum máme a dobré to!

ante

Příspěvek#69 » pát 18. dub 2025, 21:12

Délka diskuse bývá zpravidla nepřímo úměrná velikosti problému, to není žádné novum.

Dokonce se dá znalost tohoto jevu úspěšně vy(zne)užít při organizaci porad a schůzí.

Neptun

Příspěvek#70 » pát 18. dub 2025, 21:42

Přemýšlel jsem jestli napsat názor, ale co už.....
Gunsbook je jiný, nepřehlednost skupin ( vláken) je pro mně matoucí a také mi toto fórum přijde přehlednější.
Ale již delší dobu mi připadá, že kvalita tohoto fóra bohužel také klesla. Jako podporu mého tvrzení, které je mým dojmem a tedy se mohu mylit, bych uvedl, že se stačí podívat na přibývání příspěvků. Spoustu nových příspěvků přibývá rychlostí i několik stran denně v tématech, které bych osobně zařadil do rubriky hospodská diskuze a výše zmiňovaná super vlákna o konkrétních zbraních, či přebíjení, příslušenství a pod. přibývají poskrovnu.
A navíc, když se občas do konkrétního vlákna ozve nadšený nováček, s dotazem na nějakou banalitu, či nedejbože připojí s nadšením svůj terč, tak to hned od někoho schytá, že takové výsledky jsou ostuda, ale odpovědi na to co se ptá se nedočká.
Každopádně já osobně tu přečetl spoustu vláken a načerpal spoustu informací. Díky tomuto fóru ( a střelectví) jsem začal přebíjet, chodit na kurzy, na pravidelné tréninky a možná je zde i podíl na tom, že jsem se na začátku odhodlal udělat si ZP.
Abych nebyl mimo vlákno, tak myslím, že může být užitečné jak toto fórum, tak gunsbook.
:? No to jsem toho zase napsal :oops: už mlčím....

Jarda.Jezek

Příspěvek#71 » pát 18. dub 2025, 21:47

Vždyť to téma tady od toho je, tak proč by se o tom diskutovat nemělo? Alespoň se vzácně držíme tématu.

dan

Příspěvek#72 » sob 19. dub 2025, 09:01

Úderník píše:když se nebude přispívat tak tam nebude obsah ... když budou přispívat povětšinou troglodyti tak to bude zoufalé
To je mozna ten uplne nejzakladnejsi problem kazde podobne platformy. Jasne, ze chces aby tam chodilo co nejvic lidi - ale musis si rozmyslet kvuli cemu chces aby tam chodili a tomuto zameru to cele prizpusobit. Pokud tam maji lidi chodit za kvalitnim informacnim obsahem, musis tam mit nejake jadro uzivatelu, kteri jsou ochotni venovat svuj cas a takove prispevky tam psat.

Jenze nikdo nebude venovat cas psani delsiho, problem dukladne rozebirajiciho, prispevku na webu, kde je efektivni zivotnost prispevky nekolik desitek hodin a pak uz ho nikdo nikdy nenajde. A ani behem tech par hodin se okolo veci nemuze rozjet zadna sirsi diskuse, protoze misto prehlednou diskusi vetsiho mnozstvi lidi o tomtez tematu neumoznuje. A kdyz tam neni kvalitni odborny obsah, nepritahuje to ani lidi, kteri by se chteli neco priucit, soucasne uz ale jsou schopni rozumne reagovat na jednodussi problemy jinych, takze ve vysledku informacni hodnotu pozvedaji taky.

Pokud je komunikacni prostor organizovan pro "rychle na sebe krikneme par vet a jdeme vsichni od toho" tak to logicky pritahuje tu tridu uzivatelu, kterim vyhovuje povrchni a v spis emotivni nez faktograficky styl komunikace. Motto GunsBooku je byt FaceBookem bez restrikci. Ja FaceBook neznam, s odkazem na to, ze jsem nezadouci a pro komunitu nebezpecna osoba mi tam nikdy nedovolili zalozit ucet, ale ze zprostredkovanych informaci se mi zda, ze nejmene zakladnimi parametry se GunsBooku jeho cil dari naplnovat. Volat po kvalitnim informacnim obsahu na takovem miste je totez jako pozadovat kvalitni umelecky zazitek pri navsteve stryptyz-baru. A tim neshazuju ani stryptyz-bary ani GunsBook. Jen rikam, ze po nich nema smysl chtit neco, kvuli cemu tady nejsou a byt nikdy nemely.

Neptun píše:když se občas do konkrétního vlákna ozve nadšený nováček, s dotazem na nějakou banalitu, či nedejbože připojí s nadšením svůj terč, tak to hned od někoho schytá, že takové výsledky jsou ostuda, ale odpovědi na to co se ptá se nedočká.
Neco umet a byt chopen nekoho jineho ucit jsou dve nezavisle dovednosti. A jen malokdo ma na spickove urovni obe. To, ze nekdo strili jako Buh neznamena, ze je schopen jineho v cemkoliv poucit. Proste to neumi predat - bud' proto, ze sam nevi jak to dela, nebo proto, ze to sice (zalespon z nejake casti) vi, ale neumi tu informaci naformulovat zpusobem, ktery by jiny dokazal pochopit. A to ted nemluvim o jedincich, kteri si "pohledem shora" leci na novaccich nejake mindraky.

Na druhou stranu, kdyz nekdo hleda radu od nekoho jineho, patrne nekoho, kdo je na tom po odborne strance lepe, mel by byt mentalne natolik stabilni, ze dokaze odfiltrovat formu sdeleni a zustanou mu vyuzitelna fakta. A dokaze tise a v klidu prejit ty odpovedi, kde zadne odpovedi nenajde, at uz proto, ze tam zadna nejsou, nebo proto, ze jsou vyjadreny zpusobem, ktery nepochopi. Specielne v diskusi osob, ktere nosi zbran pro sebeobranu mi zakladni mentalni odolnost "vuci recem" nepripada byt prehnanym predpokladem.

Úderník

Příspěvek#73 » sob 19. dub 2025, 10:28

Dan: Souhlas.

Héfaistos

Příspěvek#74 » sob 19. dub 2025, 11:26

2 Dan - naprosto blilantně napsáno, podepisuji...

Pozn - sám jsem z těch, co prostě neumí předávat poznatky snesitelnou formou...

Neptun

Příspěvek#75 » sob 19. dub 2025, 12:02

2 Dan :thumbup: zjevně máš lepší vyjadřovací schopnopnosti než já.

Zpět na