Kurzy obranné střelby

Co jinam nepatří...

vvitty

Příspěvek#331 » čtv 5. zář 2024, 12:15

Standardnim duvodem pro vyhozeni je poruseni bezpecnosti. Obvykle na to jasne upozornuji na zacatku.
Coz muze s nedostatecnou pripravou souviset.

O tom ze by nekdo odesel pro nedostatek znalosti jsem slysel pouze jednou a to ho nevyhodili ze strelnice ale zaridili mu ucast na paralelne probihajici DP1 a nakonec tak byli spokojeni vsichni vcetne dotycneho.

vidocqcz

Příspěvek#332 » čtv 5. zář 2024, 13:10

JirkaCV
Prst na spoušti a nedodržování bezpečného směru. Starší ročníky oba.

JirkaCV

Příspěvek#333 » čtv 5. zář 2024, 13:38

Bezpečný směr mám zažitý dobře. A za prst na spoušti (při up ready) jsem jednou varování dostal. Myslím, že to bylo zrovna od Miloše :)

Sobiho

Příspěvek#334 » čtv 5. zář 2024, 14:00

Tak Miloš je v tohle legendární... :D
Na druhou stranu na kurzech MV už by jsi měl něco umět. Ale i na ostatních kurzech umí Miloš lidi opravdu rozklepat, bohužel někteří už se tam nikdy nevrátí a střelectví jim znechutí... Ale bezpečnostní je bezpečnost a ta musí být uvědomělá! :D

Majkl

Příspěvek#335 » čtv 5. zář 2024, 14:16

Klid, Miloš teď, jak je tlustší (jeho slova), starší a má malý dítě (slova jednoho z kurzantů) už dost vyměklej (taky jeho slova) :twisted: :lol:

Ne, samozřejmě bez jakékoli srandy. Pst mimo spoušť a bezpečný směr je naprostý základ. Bez těchto návyků lézt mezi lidi není dobrý nápad a je naprosto v pořádku, že se za to vyhazuje.

M.

JirkaCV

Příspěvek#336 » čtv 5. zář 2024, 19:30

No, za šéfa bych ho nechtěl.
Ale jako instruktora, beru. :)

Xaw

Příspěvek#337 » čtv 5. zář 2024, 21:08

Upřímně po tom co jsem viděl na většině kurzu HT za střeva (na každém kromě DR2 min 1) si nedokážu představit člověka, kterého Miloš nebo Pavel vyhodí. To už fakt musí být o strach všech zúčastněných.
Jinak já jsem s nimi spokojený a to, že dokážou pojebat kvituju.

Erix

Příspěvek#338 » pát 6. zář 2024, 05:01

No trochu mě děsíte, fakt jsou v HT takový metři? Na druhou stranu, člověk je občas ohrožen i na obyčejné střelnici - např. nějaký kovboj atd. Prostě, vždy se najde blbec. Trochu mě pobavilo i vyprávění, jak hned poznají a hlásí: AČR/PČR? :lol:

Sobiho

Příspěvek#339 » pát 6. zář 2024, 06:19

Ano AČR a PČR jde velmi dobře poznat, to jsou Ti, kterých se tam ostatní často bojí a to rozhodně ne kvůli jejich úspěchům! :D Ale jo, právě ta bezpečnost je základní a fakt je dobře, že se to hlídá a to velmi intenzivně, což často právě dopadá na výše uvedené složky. Ona i Aneta umí pěkně zařvat! :D
Já s tím problém nemám, ale jeden kolega, co mu to moc nešlo (kurz DP1 a na druhou stranu si platí kurz, aby se to naučil), tak dostal od Miloše čočku, a pak už si ho hlídal a za sebemenší věc dostal další kotel, pak si ho vzal do pácu Pavel a šlo to. No, ale ten náš kolega už tam nikdy v budoucnu nepojede. Chápu, když Tě vymete na dvojce a výše, to bez diskuze. Dokonce si v bandě vybíráme kurzy, kam společně jezdíme, až podle toho kdo ten kurz vede. :) Ale já jsem byl vždy spokojen :) A dokonce jsem dostal od Miloše jednou i pochvalu! Zlatý moment mého střeleckého života! Ten pocit už nikdy nezažiju! :D :D :D

Erix

Příspěvek#340 » pát 6. zář 2024, 09:23

Jo, prý se to sranda vidět, jak tam někdo rozvíjí "svoje" techniky ala Mosad apod. :lol: Na druhou stranu, není občas špatné si vytvořit svůj freestyle. Stejně ač člověk chce či ne, jak určitě existuje "Charvi" a "Mulli" style, prostě každý je jiný.

vvitty

Příspěvek#341 » pát 6. zář 2024, 09:46

Erix píše:No trochu mě děsíte, fakt jsou v HT takový metři? Na druhou stranu, člověk je občas ohrožen i na obyčejné střelnici - např. nějaký kovboj atd. Prostě, vždy se najde blbec. Trochu mě pobavilo i vyprávění, jak hned poznají a hlásí: AČR/PČR? :lol:

Klid. Proste tam pres bezpecnost nejede vlak. A nevyhazuji hned, vetsinou napoprve daji jen zlutou a teprve napodruhe dotycny leti.

Pokud mas problem s tim ze po tobe obcas nekdo rve tak se podivej kdo ty kurzy vede a vyber si podle toho, ale i to rvani ma proste svuj duvod a pricinu a neni to samoucelna buzerace.

Blacky

Příspěvek#342 » pát 6. zář 2024, 09:58

Mnoo Me taky Miloš asi jednou, nebo dvakrát lehce sjel. Ale měl pravdu, tak sem to vzal. Jinak to co riká ma hlavu a patu a tak to beru. Pavla mám asi radši, ale on mě jednou okřikl kvuli prstu, i kdyz si myslim, ze sem ho mel dobre, jen to mozna nebylo videt. Nekdo je holt jelito a koordinace priliz mnoha pohybu mu nejde a nepujde. Kdyz to o sobe vi, tak si da zakladni kurzy a dal se zbytecne netrapi. Vetsina lidi, dokaze pochopit co ej treba a bezpecnost uz jede vpoho. Pak jsou i instruktori uvolnenejsi a dovoli si snama delat ruzne blbosti. To je pak ta nej zabava. Olesko ev. Kladno s FX nebo AS dovoli spoustu veci, co jinde nejde delat.

To. Erix: hele rozhodne neuskodi se podivat na videokurz co HT ma. A klidne si to doma trosku nasusit. Pak to na kurzu zvladnes mnohem lepe, protoze uz budes vedet, co se bude delat.

Erix

Příspěvek#343 » pát 6. zář 2024, 11:55

Tak samo, že bez přípravy bych nešel. Co se týče řvaní, tak pokud je to oprávněné, tak v pohodě, ale pokud ne, tak je to horší. To řeknu co si myslím a pokud se nedomluvíme, tak debata končí a hledám jinou cestu. ;) Věřím, že jsou i tací, co jim to způsobí docela blok navždy. Toto jsem viděl třeba v autoškole, kde pár lidí bylo tak seřváno, že kurz třeba udělali, ale poté již nikdy nevyjeli. :roll:

vidocqcz

Příspěvek#344 » pát 6. zář 2024, 12:24

Nikoho z kurzu na HT nevyhodili neoprávněně. Nebo jsem to neviděl. Zpravidla to byli týpci, kteří byli i trochu, jak to říct, natvrdlí (myšlenkově pomalí). Ne že by byli nervózní. Naopak, pokud jsi nervózní, instruktoři to vidí a pokud reaguješ se snahou dávat si větší pozor, tak tě tím kurzem spíš provedou. V navazujících kurzech se provádějí kejkle, kdy jsi rád, že ten vedle tebe má správné návyky.

Trpaslo

Příspěvek#345 » pát 6. zář 2024, 12:59

No tak myslím že kdo tam jde s tím že může dostat taky za něco vynadáno je OK.. prostě jediný co hapruje pokud tam jdu s mentalitou: "Já platím, tak čekám že instruktor na mě bude hodný a milý"... to by bylo ideální ale tady je nad tím vším prozákaznickým přístupem ještě mnohem výše bezpečnost. Poslední co kdokoliv na kurzu chce je aby tam někdo byl nebezpečný.

Byl jsem na DP1 jako úplný začátečník a bylo to v pohodě, stačí dělat co ti poradí.. naopak nejhorší případy co jsem viděl bylo na 102, kdy sem pokaždé potkal někoho kdo tvrdil jak umí a pak bylo jasné že sul a HR nikdy nedělal, závadu řešil naposledy na zkoušce na zbroják a nuceně nikdy nepřebíjel..

Pak se člověk raději schovává někde vzadu

Zpět na