Česká zbrojovka - cenová politika

Co jinam nepatří...
CzechJoker

Příspěvek#31 » sob 27. črc 2024, 18:28

expres píše:Joker myslíš že by nezabralo když by recenzenti končili videa s tím že mají "nemravnou" cenu v domácím státě, který se jim skladal na preziti?

Proč by náš problém měl řešit někdo jiný? Založ si kanál na YT na na plnou hubu tam řekni, co si o jejich cenové politice myslíš. Je to snadné.
Nebo se na to vykašli, jako jsme to mnozí udělali. Oni si jedou svůj byznys, na připomínky se nedívají, protože hrají na velká čísla a maloobchodní prodej v ČMS v tom hraje minimální roli. Logicky se řídí Paretovým pravidlem, což bychom na jejich místě dělali všichni.

ondra009

Příspěvek#32 » sob 27. črc 2024, 19:26

Ja si kver v USA nekupoval, takze tady prepisu jen to, co jsem vycetl na netu. V USA se plati dph 2x. Poprvne se odvadi federal tax (pro zbrane je to 10-11%) a pak se jeste odvadi dan ve statu, ve kterem clovek zije. Proto maji vsechny obchody ceny bez DPH, protoze je pro kazdeho cena jina. Co jsem pohledal, tak na zbrane v USA jsou statni dane vetsinou 0% krome Kalifornie, kde je 11 %.

Tzn., pokud jsem v Texasu, tak platim jen federalni 11% dan, v kalifornii zaplatim celkem 22% dan. V kazdym pripade je to uplne jedno, jde jen o to neporovnavat jabka s hruskama a nedivat se jen na to, ze v obchode maji polovicni cenu, ktera ale neobsahuje dane ani zaruku.

CzechJoker

Příspěvek#33 » sob 27. črc 2024, 19:46

Na záruku, alespoň v segmentu, kde se pohybuju, počítáme cca 7 % z ceny na rok. Pokud je v USA záruka 6 měsíců, tak mi to vychází cca 10 % plus na záruku a 11 % plus na daň. Takže je to +/- stejné jako tady, akorát jejich trh je větší a možná i víc senzitivní na cenu. Kdo chce uspět, musí si umět říznout do marže.

Erix

Příspěvek#34 » ned 28. črc 2024, 19:24

Zdar, je to smutné, ale už někdo vyřešil onu údajnou dvojí kvalitu - domácí vs vývoz? Takhle je to smutné 2x. :roll: Někde před časem bylo, že do Ameriky nesmí odejít nic co má vakl či nějakou kosmetickou vadu. Hodně to prý řešili třeba u takové CZ75, prostě byly zvyklý na spasování ala Kimber 1911. No a pokud řešíme třeba EVO, tak potom co jsem našel, že při výrobě prý používají prý nadměrné množství lepidla na chassis, aby to drželo pohromadě, tak jestli to tak je, tak teda potěš koště s dalším.

CzechJoker

Příspěvek#35 » ned 28. črc 2024, 20:36

Ber to z té lepší stránky. Díky tomu zůstane ve fabrice víc pětasedmdesátek, které se zrecyklují tím nejlepším způsobem - udělají se z nich limitované edice pro hejly...

dan

Příspěvek#36 » ned 28. črc 2024, 20:51

Erix píše:už někdo vyřešil onu údajnou dvojí kvalitu
A kdo by takovou vec mel resit ? A predevsim - proc by to vubec nekdo mel resit ?

To je snad proboha veci kazdeho s kym a za jakych podminek obchoduje. Ale pokud se chystame Zbrojovce narizovat komu a za kolik ma co prodavat, navrhuju, abychom rovnou prosadili, ze polovina produkce musi byt vyrobena tak aby lepe sedla do drobnejsi zenske ruky. A taky nevyrabeji zbrane v dostatecnem sortimentu barev. To by mel taky nekdo vyresit ...

Erix

Příspěvek#37 » pon 29. črc 2024, 11:04

No tak ať to neřeší, ale pak ať se nediví, že to tady nikdo nechce, prodej nula prd a zákazníci brblají. Konec konců takto je to se vším, výrobci a prodejci zkouší co ještě lidi snesou, ale Češi jen brblají a tak za čas máme vše tak "kvalitní", že stará česká norma by tu evropskou rozsekala na kusy. ;) Dříve byla CZUB ikona, dnes už na to kašlou a pak se nedivme nad cenami a kvalitou. Ono nakupovat vždy stylem výběru třeba z 5ks není u lepších značek zvykem. ;)

erteple

Příspěvek#38 » pon 29. črc 2024, 13:54

Risa2000: jo, když to bereš takhle, tak chápu... Já jak někde vidím DPH, tak mi vyskočí žilka...

Erix píše:Zdar, je to smutné, ale už někdo vyřešil onu údajnou dvojí kvalitu - domácí vs vývoz?

Je to půl roku, co jsem uvažoval nad Evem. Měli honu Kentaura se slevou a to mě moc neoslovilo, všechno se vaklalo a bylo takové... plastové. Pak jsem šel do podnikovky a tam skoro úplně jiná zbraň, nulové tolerance atd. Ale nutno dodat, že tam měli jen 'vytuněné' kusy (s jinými ovládacími prvky včetně spoustě, tlumič atd), takže si s tím někdo dal práci...
Ale ano, řekl bych, že existuje horší kategorie a ta se jednou za dva roky prodá partnerům nebo při akci 10% sleva pro ozbrojené složky a příslušníci OS jsou ještě rádi, jak zbrojovku odrbali, když si vzali hned dva kusy...

vvitty

Příspěvek#39 » pon 29. črc 2024, 15:05

erteple píše:Promiň, ale kde je v USA daň z přidané hodnoty 22%? USA jsou jednou z mála zemí, kde stát nemá odvahu vybírat výpalné za to, že někdo něco kupuje a prodává. Pravda, některé státy/regiony USA mají 5-7% sales tax, což je v důsledku dost podobné, ale
tu nehoráznost a loupež jménem DPH si k ceně nepočítej. Dalo by se možná hovořit o federální dani na tlumič nebo SBR, ale i ty jsou hodně napadány (viz současné problémy ATF).
Ale jak píšeš, není to jen problém CZ, i další zbraně (a celkově zboží) je tam pekelně levnější...

Dovolím si drobet nesouhlasit. USA samozřejmě daň ekvivalentní k DPH vybírají. Jako federace (pro nás exkivalent EU) sice federální daň z prodeje nevybírají ale vybírají ji jednotlivé státy (pro nás ekvivalent ČR a pod.) a to ve výši 4 - 7%. A k tomu ještě vybírají městské nebo regionální daně (pro nás ekvivalent třeba Pardubický kraj nebo Brno, ale může si něco vzít i Horní Dolní). Takže průměrné zdanění prodeje kolem 7 procent. Na zbraně ja navíc jako na jeden z mála segmentů aplikována 11% federal sales tax. A některé státy jako protizbraňová Kalifornie si přidávají další extra daň, zde 11%.
Ceny v obchodech jsou obvykle uváděné bez daní ...

Takže pro většinu populace US je u zbraní daň kolem 18%.
Naposledy upravil(a) vvitty dne pon 29. črc 2024, 15:07, celkem upraveno 1 x.

CzechJoker

Příspěvek#40 » pon 29. črc 2024, 16:56

Erix píše:No tak ať to neřeší, ale pak ať se nediví, že to tady nikdo nechce, prodej nula prd a zákazníci brblají.

Ale vždyť to není pravda, většina zákazníků to tady nečte a maximálně tak reaguje na zaplacené recenze od amerických tresterů. Navíc P10 se jim prodávají dobře, minulý rok k tomu prodali pěknou várku EVO.

getsome

Příspěvek#41 » pon 29. črc 2024, 18:50

Kdo by taky ty fuddovský breky četl? :D Krom neslavného EVA produkuje CZUB výborné zbraně, ať už chci soutěžit se Shadow 2, nebo v malorajdě s 457, nebo nosit na obranu cokoliv z řady P10. Bren 2 taky není k zahození, byť ne můj šálek kafe, a krátká trojka v 300AAC vypadá ještě líp. A žádné fňukání a hejtování svazarmosaurů na tomhle svérazném fóru na tom nic nezmění :D

v.k.

Příspěvek#42 » pon 29. črc 2024, 19:04

Erix píše:... Konec konců takto je to se vším, výrobci a prodejci zkouší co ještě lidi snesou, ale Češi jen brblají a tak za čas máme vše tak "kvalitní", že stará česká norma by tu evropskou rozsekala na kusy. ;) ...

Mas nejake priklady?
Ja si treba nejak neuvedomuju, snad krom obligatni CSN 42 0002 pro oceli ke tvareni, ze by nektera stara strojirenska csn soudobou evropskou normu nejak vyrazne rozsekavala na kusy.

Petzold

Příspěvek#43 » pon 29. črc 2024, 20:17

Jsem zvědavý, kdy někdo rozhořčeně založí vlákno o tom, jak jsou obecně zbraně drahé, a že nás vlastně derou z kůže. Vždyť přece za cenu mírně luxusní pistole se dá koupit celej novej skútr renomované značky, s motorem, variátorem, elektronikou, litejma kolama a kotoučovkama. :-)

Střelec

Příspěvek#44 » pon 29. črc 2024, 20:27

Petzold: To nejde, to bychom byli mnohdy sami proti sobě (kdyby se k tomu dostaly např. manželky). :)

MojeTikka

Příspěvek#45 » pon 29. črc 2024, 21:08

Tak tak,... co nejakej skutr, ale nova pracka, kuchlinka, dofca,...

Zpět na