Pruzina v zasobniku - myty a fakta

Co jinam nepatří...
Kodiak66
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#31 » sob 2. pro 2023, 15:47

LDK: díky za fotku

audis

Příspěvek#32 » sob 2. pro 2023, 19:35

Jarda : a to víš nebo myslis nebo se ptáš?

Ldk: diky za foto porovnání

Jarda.Jezek

Příspěvek#33 » ned 3. pro 2023, 06:46

U některých pružin to vím jistě, u téhle konkrétní si to podle fotky myslím, takže se na to ptám.

v.k.

Příspěvek#34 » ned 3. pro 2023, 11:56

LDK> z obrazku to vypada na cca 16% zkraceni volne delky, takze tipuju variantu 1 z meho predchoziho popisu. Nic necekaneho za me.

v.k.

Příspěvek#35 » stř 18. zář 2024, 13:29

Nezna tu nahodou nekdo postup, jakym navrhuji zasobnikove pruziny pro pistole v CZUB? A pocitaji je sami, nebo outsourcuji? Diky za pripadny hint.

CzechJoker

Příspěvek#36 » stř 18. zář 2024, 14:39

v.k. píše:A pocitaji je sami, nebo outsourcuji?

Co vím, tak zásobníky pro CZ dělal MecGar, takže si to asi nechali outsourcovat. Po covidu údajně koupili mašinu, aby si zase uměli zásobníky dělat sami.
Dostaly se ke mě před lety staré zásobníky pro CZ75 Compact (14rd, s gumovou botkou), měly asi o dva centimetry kratší pružiny a byly s nimi problémy při podávání. Po výměně pružin bez problémů. (Pro pořádek, úplně nový zásobník MecGar s modrou vývodkou závadil docela dlouho, ten plast dřel o plech. Zlatý Gaston...

MRBLUE píše:Stary dobry zvyk koho?

Např. v IDF standardně učí zobáky, že zásobník do M16 se láduje na 28 nábojů místo třiceti. (zdroj je tuším zde: https://www.youtube.com/watch?v=ZFMEU382JcY)

Gimpel

Příspěvek#37 » stř 18. zář 2024, 14:54

Ani u dlouhodobě, že roky napáskovaných zásobníků, jsem si alespoň nevšiml únavy pružiny podavače.
Zároveň uznávám napáskovat a odložit, když někam moc nejde poslední náboj.

Nějak si to přeberte. :lol:

Haluziak

Příspěvek#38 » stř 18. zář 2024, 15:11

CzechJoker píše:Např. v IDF standardně učí zobáky, že zásobník do M16 se láduje na 28 nábojů místo třiceti. (zdroj je tuším zde: https://www.youtube.com/watch?v=ZFMEU382JcY)

Ono jde třeba o účel do 27r magpulů do glocka láduju 25-26 jinak se blbě dávají do AR9 se závěrem ve předu.

CzechJoker

Příspěvek#39 » stř 18. zář 2024, 15:12

V tom videu zazní, že si v Izraeli spočítali, kolik šekelů ušetří, když bude celá armáda šetřit svoje péra.

CzechJoker

Příspěvek#40 » stř 18. zář 2024, 16:17

Možná jsem spletl link a informace o pérech v IDF jsou zde. Sorryjako. https://www.youtube.com/watch?v=QFPBt-upmOQ

v.k.

Příspěvek#41 » stř 18. zář 2024, 17:49

CzechJoker píše:
v.k. píše:A pocitaji je sami, nebo outsourcuji?

Co vím, tak zásobníky pro CZ dělal MecGar, takže si to asi nechali outsourcovat. Po covidu údajně koupili mašinu, aby si zase uměli zásobníky dělat sami...

Diky, to jsem chtel vedet.

Daleko

Příspěvek#42 » stř 5. úno 2025, 16:37

Jsem trochu OT za což se omlouvám, je to tady o pružinách do zásobníku - nicméně dá se nějak čekat nebo naopak nečekat únava bicích per u brokovnice dvojky co byla natažená desítky roků aniž by se s ní cokoliv jiného dělo?

dan

Příspěvek#43 » stř 5. úno 2025, 17:03

Zkousel jsi precist zacatek tohohle vlakna ? Pro zacatek, prvnich pet prispevku, a pak dal dokud budes mit pocit, ze ti cteni prinasi relevantni informace ? Neni to sice pruzina do zasobniku, ale porad to je pruzina. Usetrim ti cteni. Zalezi na navrhu pruziny a konkretnim pouzitem vyrobnim postupu. Jasna odpoved na tvoji obecnou otazku neni, ale ani kdybys dodal presny typ brokovnice a rok vyroby, nejspis tu nebude nikdo, kdo by znal vyrobni postup onoho vyrobce v danem obdobi (pripadne vyrobni postup jeho dodavatele teto komponenty) natolik detailne, aby mohl odpovedet.

MRBLUE

Příspěvek#44 » stř 5. úno 2025, 17:29

Daleko
Odpaluje ta brokovnica?

Daleko

Příspěvek#45 » stř 5. úno 2025, 21:55

Ok, přečetl, chytřejší jsem jen částečně, o odpal se nikdo nepokusil, majiteli doporučím svěření celé věci odborníkovi :-)

Zpět na