Informace o změnách na úseku správních činností v oblasti zbraní v rámci vyhlášeného nouzového stavu

Co jinam nepatří...
genu

Příspěvek#31 » pon 20. dub 2020, 12:13

Já tam mám ženský, takže to řeším velkou čokoládou :mrgreen:

mikymoto

Příspěvek#32 » pon 20. dub 2020, 12:19

Destructor píše:Omlouvám se za OT, ale chlapi neblbněte, tohle jim tam nosí 99% lidí a určitě jsou z toho už otrávení, mám ženu ve zdravotnictví :)
Vymyslete něco jiného ... (třeba pár chlebíčků či zákusků jim ke kafi, kterého tam mají díky vám tuny, udělá určitě větší radost)

Tak to leda krabku 9mm Luger - ať mají s čím trénovat, když erár neposkytuje dostatečné množství. A s ohledem na zaměření oddělení by to bylo i celkem stylový :D

ren

Příspěvek#33 » pon 20. dub 2020, 12:20

Jedním z vládních opatření je Mimořádné opatření Ministerstva zdravotnictví ze dne 9. dubna 2020, na základě kterého orgány veřejné moci a správní orgány, počínaje dnem 20. dubna 2020, obnoví standartní úřední hodiny v rozsahu, jaký byl před vyhlášením nouzového stavu, avšak za současného přísného dodržování zvýšených hygienických požadavků. Nadále bude platit omezení osobního kontaktu zaměstnanců s veřejností na nezbytně nutnou úroveň s upřednostňováním písemného, elektronického či telefonického kontaktu ve všech případech, kdy je to možné, avšak při současném umožnění osobního kontaktu klientům v úředních hodinách ve stejném rozsahu, jako tomu bylo před vyhlášením nouzového stavu.

Jé, to je ostuda, ani na Policejním prezidiu České republiky neumí česky, kdoví, jestli tam nepracuje taky Sedmej.

Destructor

Příspěvek#34 » čtv 5. lis 2020, 12:53

From: crz.verifikace@pcr.cz. [mailto:crz.verifikace@pcr.cz] On Behalf Of info@pcr.cz
Sent: Thursday, November 5, 2020 12:49 PM
Subject: Informace o změnách na úseku správních činností v oblasti zbraní v rámci vyhlášeného nouzového stavu
Importance: High

Informace o situaci na úseku státní správy v oblasti zbraní a střeliva v době nouzového stavu
Vážený pane, vážená paní,
s ohledem na přetrvávající nouzový stav a mimořádná opatření vlády přijímaná z důvodu šíření koronavirové nákazy a skutečnost, že většina těchto omezení bude trvat ještě minimálně do 20. listopadu t.r., si Vás dovolujeme blíže informovat o situaci na úseku státní správy v oblasti zbraní a střeliva.
Ministerstvo vnitra průběžně na svých stránkách aktualizuje stanoviska k postupu v oblasti zbraní a střeliva v souvislosti s nouzovým stavem a vyhlášenými mimořádnými opatřeními. Aktuální stanoviska je možné nalézt vždy zde: https://www.mvcr.cz/clanek/zbrane-strel ... 84336.aspx
V rámci aktuální situace Vás upozorňujeme zejména na následující:
a) s výjimkou registrace zbraně můžete většinu žádostí nebo jiných podání podle zákona o zbraních učinit buď elektronicky nebo korespondenčně; důrazně doporučujeme prioritně využívat tento způsob komunikace s příslušným útvarem policie a minimalizovat tak nutnost fyzického kontaktu se správním úřadem,
b) pro elektronické podání můžete využít rovněž e-mail, k jehož využívání jste Policii České republiky poskytl souhlas (a na který jste tedy obdrželi tuto zprávu); po dobu nouzového stavu se nevyžaduje zaručený nebo uznávaný elektronický podpis,
c) formuláře žádostí, které lze přímo v elektronické podobě vyplnit, si můžete stáhnout ze stránek Ministerstva vnitra zde: https://www.mvcr.cz/clanek/formulare-ke ... dW09MTA%3d
d) správní poplatek můžete uhradit rovněž převodem na účet (viz stanovisko Ministerstva vnitra uvedené výše).
Nejste-li si jisti konkrétními možnostmi postupu ve Vaší konkrétní záležitosti, využijte vždy nejdříve telefonického nebo e-mailového dotazu na Váš příslušný útvar policie. Veškeré potřebné kontakty na odbory služby pro zbraně a bezpečnostní materiál lze dohledat podle Vašeho trvalého bydliště v této mapě na stránkách Policie České republiky: https://www.policie.cz/SCRIPT/imapa.aspx
V současnosti nadále běží veškeré správní lhůty a doby platnosti. Pokud není z jakéhokoli vážného důvodu možné zákonem o zbraních stanovenou lhůtu dodržet, je třeba podle § 41 správního řádu bez zbytečného odkladu po odpadnutí překážky požádat příslušný útvar policie o prominutí zmeškání úkonu. V žádosti je třeba uvést konkrétní důvody, které v učinění úkonu ve lhůtě bránily, a současně případně připojit zmeškané podání.
Na tento e-mail neodpovídejte!
E-mail byl rozeslán automatem na E-MAILOVÉ ADRESY VEDENÉ V informačním SYSTÉMU CENTRÁLNÍ REGISTR ZBRANÍ.

Blacky

Příspěvek#35 » čtv 5. lis 2020, 13:36

JJ taky mi dnes přišlo. Super.

Idahou

Příspěvek#36 » čtv 5. lis 2020, 13:55

No, já sem zrovna zkoušel prohnat místní oddělení zbraní, jelikož sem náhodou zabruslil na stránky zkoušek a co nevidím, jsou tam nové termíny (předtím byla jen prázdná stránka), ale telefon mi nikdo nebere, tak jsem jim zrovna poslal mail.
Mimojiné by mě třeba zajímalo, jak se bude postupovat s náhradníma termínama, měl jsem mít zkoušku 22.10, řeším to už od jara a tak předpokládám, že když si to nepohlídám, tak mi daj termín na březen

kolemjdoucí

Příspěvek#37 » čtv 5. lis 2020, 14:02

Při těchhle situacích si člověk nejlíp uvědomí, že státní správa je v podstatě bez problémů schopna fungovat i při cca polovičním stavu zaměstnanců. To, že se pracovníci rozdělili a funguje jich vždycky půlka (přičemž si nedělám iluze, že by ta druhá půlka pracovala z domu) ukazuje na brutální přezaměstnanost ve státní správě. A pokud vezmu to, že průměrná mzda je ve státní správě o cca 4 000 vyšší, než v soukromé sféře, chce se mi zvracet.

Idahou

Příspěvek#38 » čtv 5. lis 2020, 14:14

Tak ze zbraní mě mailem odkázali na jinou kolegyni s tím, že "listopadové termíny jsou už plné". Zmíněná kolegyně byla docela otrávená když sem se jí na to ptal s tím, že termíny prostě vypsané být nemusí. Když jsems e omluvil, že jsem měl obavu abych něco nepropásl, tak zjihla a byla přijemnější. Zkoušky dál nejsou a nebudou, náhradní termíny budou podle pořadí v jakém jsme byli přihlášení původně...

marinakus

Příspěvek#39 » čtv 5. lis 2020, 14:45

Idahou : Já bych na termíny zkoušek do konce roku zatím v klidu zapoměl. Pokud se tedy nestane zázrak.

Kolemjdoucí : A nebo to prostě teď tak nějak tlačí před sebou. Tím netvrdím, že na nich kolikrát nechce vrchnost zbytečnosti, které je při normálním provozu nesmyslně zatěžují. Ale třeba kontroly střelnic a podnikatelů v oboru teď asi neprobíhají. Stejně jako třeba dohled u zkoušek.
Naposledy upravil(a) marinakus dne čtv 5. lis 2020, 14:49, celkem upraveno 1 x.

Idahou

Příspěvek#40 » čtv 5. lis 2020, 14:53

Jo, počítám tak s březnem... ale víš jak, plamínek naděje a radši jsem to osondoval.

Jinak státní správa není zrovna pověstným nositelem inovací a i naší firmě došlo až na jaře, že jaksi není důvod vydržovat mi místo v kanclu a nutit mě každej den hodinu dojíždět abych si sedl se sluchátkama ke kompu a 8 hodin všechny ignoroval.
Btw, už o tom vyšlo i několik zajímavých článků - kvůli pandemii se víc zapojují technologie a jen díky tomu pravděpodobně zanikne až 30% pracovních míst. Zároveň díky tomu vznikne přibližně stejný počet míst nových

marinakus

Příspěvek#41 » čtv 5. lis 2020, 14:55

Idahou : Tak hlavně sleduj případné změny legislativy. Je to teď fakt blbé období.

Blacky

Příspěvek#42 » čtv 5. lis 2020, 17:15

Kolemjdoucí: viz marinakus. Ted se spousta veci nedelá, nebo flinká. Az tahle Covid taškařice skončí, ještě pár let se bude dohánět, co se teď neudělalo. Všude. Rozhodnutí uradů, vyberka, projekty, kontroly atd, atd.

čímž neříkám, že lokálně se uredníci kopaj do prdelí. A uměle si vymejšlej práci (a ostatním) :)

marinakus

Příspěvek#43 » čtv 5. lis 2020, 17:59

Blacky : Máš licenci, že?

Blacky

Příspěvek#44 » čtv 5. lis 2020, 19:24

? Licenci?

Nemyslíš spíš "patent"??? :)
Naposledy upravil(a) Blacky dne čtv 5. lis 2020, 19:29, celkem upraveno 1 x.

vgj

Příspěvek#45 » čtv 5. lis 2020, 19:27

Posílají to všem s registrovanou emailovou adresou. Můj mail přišel ve tři odpoledne.

Zpět na