Pistole/revolver pro začátečníka – co si koupit?

Co jinam nepatří...

RegistrovanyUzivatel

Příspěvek#2251 » pon 3. čer 2024, 19:48

Takže spoušť u glocka nic moc jo? =D Jak je to se spolehlivostí u těchto zbraní? Jsou nějaké testy třeba nato kolikrát se objeví zádržka? Mě v obchodě hodně doporučovali P10F, že ta spoušť je jemná a reset krátkej.

kolombo

Příspěvek#2252 » pon 3. čer 2024, 21:25

U Glocka spousta lidí upravuje spoušť, to u Walther zbraní pravidla není potřeba.
Já mám na ČZ P-07 více než 20000 výstřelů a zádržku jsem ještě neměl, takže to bych fakt neřešil. Ale už jsem 2x měnil pružinu spouště, praskla. Ale jsem s ní naprosto spokojený. Jen prostě nejde jednou mít v ruce kohoutkovou a jindy bezkohoutovou :-(

Střídání koncepčně jiných zbraní plete v manipulaci.

Doporučuji: Zkusit co nejvíce zbraní a oprostit se od představy, že to, co koupím bude moje jediná univerzální zbraň :-)

cipis

Příspěvek#2253 » pon 3. čer 2024, 21:27

A hlavně také neřešit závady a náhradní díly, když evidentně jdeš po nové zbrani. Prostě koupit, co padne dobře do ruky a líbí se. Každá moderní nová pistole je "dobrá". To není jako kupovat ojetá auta.

monk

Příspěvek#2254 » úte 4. čer 2024, 05:53

Zkus se jeste podivat na GP Q100/K100 za me maji z plastaku nejprijemnejsi kick. Klidne se podivej i na caniky ty maji taky super spoust. A radsi nez vzhled fakt dej na to jak se ti to drzi a strili se z toho. Kazdymu do ruky sedne neco jineho. Moje geneze CZ100->GP P1->G42 zbrane na noseni, A zavodni byli GP P1->GP Xcal->Canik Rival-S a k tomu mam Arex delta L na taktiku a valeni se v písku.

CzechJoker

Příspěvek#2255 » úte 4. čer 2024, 06:44

GP používají rotační uzamykání hlavně (kromě těch posledních kopií Glocku), což sebou přináší některé benefity. Je to sice dávno přežitý systém, ale zase je poruchový a velmi citlivý na mazání a znečištění. Krabičku nábojů na Boží hod to zvládne, ale do bahna bych si to nevzal.

monk

Příspěvek#2256 » úte 4. čer 2024, 06:56

tak ja nevim, mam s GP vystrileno tisice (treninky, zavody LOS a IPSC), kurz na olesku (GP xculiber) a jediny co me bylo lito tak pisek, kydex a povrchovka. A ano do valky bych si ho nevzal, ale pro normalniho strelce, ktery muze v klidu doma vycisti a namazat je uplne v pohode.

Střelec

Příspěvek#2257 » úte 4. čer 2024, 07:08

Kolombo: dovedu si představit, že manipulace se strikerem i SA/DA může být dost podobná, ne-li stejná (chod spoustě neřeším), pouze základní manipulaci a střelbu.
CzechJoker: Jaké konkrétně benefity přináší rotační uzamčení? Napadají mě jen negativa.

RegistrovanyUzivatel

Příspěvek#2258 » úte 4. čer 2024, 07:35

Vidím to asi že se rozhodnu mezi Waltherem PDP 4.5" a CZ P10-F. Trošku jsem se leknul kolik chtějí za zásobníky u Walthera =D

Lonestar

Příspěvek#2259 » úte 4. čer 2024, 07:48

No já dostal k PDP Pro SD tři, a stačí mi 8-)
Pravda, první vynucená přebití na LOSíku byla dost přes bloky ("stojí to dva litry a já to mám nechat normálně jebnout na beton???" :lol: )

monk

Příspěvek#2260 » úte 4. čer 2024, 08:10

Na los staci 2 na IPSC 4. U W je cena příslušenství je šílena.

RegistrovanyUzivatel

Příspěvek#2261 » úte 4. čer 2024, 08:12

pardon, co to je los?

Sobiho

Příspěvek#2262 » úte 4. čer 2024, 08:27

LOS to je taková soutěž, která je taková podivná, a když odpovíš na dotaz co zlepšit, tak dostaneš čočku co si to dovoluješ něco komentovat či připomínkovat... Prostě si pořídili soutěž, ale chodili jim tam lidi...

RegistrovanyUzivatel

Příspěvek#2263 » úte 4. čer 2024, 08:29

aha zajímavé

CzechJoker

Příspěvek#2264 » úte 4. čer 2024, 08:30

LOS = lidová obranná střelba.
Střelec: existuje možná jeden benefit a to by měla být klidnější střelba díky. Vše ostatní jsou negativa. Přemýšlel jsem o něm hodně, ale po rozsáhlé rešerši jsem od toho ustoupil. Není náhoda, že tenhle prastarý systém není rozšířený. Kdyby byl dobrý, používali by to všichni.

Sobiho

Příspěvek#2265 » úte 4. čer 2024, 08:31

RegistrovanyUzivatel píše:Vidím to asi že se rozhodnu mezi Waltherem PDP 4.5" a CZ P10-F. Trošku jsem se leknul kolik chtějí za zásobníky u Walthera =D

Vyzkoušej si to :-) opravdu si to chce v ruce užít a zjistit co Ti sedí. Ideální návod nenajdeš, já třeba mám dobré zkušenosti s PDP 4" FS a G19X... ale můžeš mít jiné ruce a úchop a prostě Ti to nemůže sednout. První zbraň jsem vybíral pocitově a díky tomu jsem chodil střílet pořád, pak jsem zjistil, že chci něco jiného... no a původní dostala dodatečně kolim (byla OR) a hned mne ta zbraň zase baví, ale nenosím ji. Strefit se na poprvé... je opravdu náhoda, takže si udělej radost! :-)

Zpět na