Čištění zbraní

Co jinam nepatří...

nico

Příspěvek#151 » úte 12. bře 2013, 10:32

Ten můj prozatím pustí občas štětinku. Ty sady mám obě. Modrá má olejničku, ta v té tubě je skladná a hodí se na nošení. Dokonce si myslím, že závitem sedí proti některým jiným sadám a náhradním nástavcům, které mám. později můžu ověřit, pokud by byl zájem.

fíša

Příspěvek#152 » úte 12. bře 2013, 10:56

sided píše:Ta modrá krabička je dobrá, jen kartáčky mají atypický závit a nesehnal jsem náhradní.

Závit W 1/8" nebo W 5/32"

Urdo von Fuj

Příspěvek#153 » úte 12. bře 2013, 11:09

no, a kdo ti dneska vyřízne Withwortha?

Patrik
moderátor

Příspěvek#154 » úte 12. bře 2013, 11:31

Každý soustružník.
Edit: závitníky a očka jsou běžně dostupné na internetu či lepších železářstvích.

Urdo von Fuj

Příspěvek#155 » úte 12. bře 2013, 11:42

jo, já jen, že Withworth se moc nepoužívá, takže nebývá ve vybavení. "Nechat si vytočit od každého soustružníka" se může proměnit v docela drahý špás.

NuclearBlast

Příspěvek#156 » úte 12. bře 2013, 11:49

Withworth se moc nepoužívá jen v evropě. Já mám například celou motorku v palcovejch závitech. závitníky nejsou problém ani u nás.

nico

Příspěvek#157 » úte 12. bře 2013, 11:58

Já to teda zrovna teď nemám před očima, ale odhadoval bych, že je tam normální metrika. Nevím, doma se podívám a porovnám to i s těma ostatníma.

johnnyjak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#158 » úte 12. bře 2013, 12:32

Modrou krabičku jsem měl asi dva roky pro hlavně 9 mm luger. Je ale fakt, že ke konci byl bronzový kartáček dost opelichaný. Teď na .45 jsem pořídil kopii Boresnake. To je ale jen taková nouzovka na rychlé protažení hned po dostřílení. Na pořádné čištění to není. Proto jsem na domácí použití koupil pistolovou vytěrákovou tyč http://cs.strobl.cz/vyterakova-tyc-pistolova/ a zásobu těchhle kartáčků http://cs.strobl.cz/bronzovy-kartacek-44-45-12mm/ . Nylonový a textilní jsem nikdy příliš nevyužíval (kdo je má pak čistit) a namísto nich se mi na vytření odrbaných nečistot osvědčila papírová utěrka.

radimnet

Příspěvek#159 » úte 12. bře 2013, 14:54

Díky moc za rady všem.

to johnnyjak: Díky za tip na kartáčky.

Jo a chtěl bych se ještě zeptat co je to "abralonový kartáček" nikde na netu jsem to nenašel.
Kdyby sem někdo dal odkaz kde se dá koupit tak budu rád :)
Díky všem.

nico

Příspěvek#160 » úte 12. bře 2013, 14:59

johnnyjak píše:Modrou krabičku jsem měl asi dva roky pro hlavně 9 mm luger. Je ale fakt, že ke konci byl bronzový kartáček dost opelichaný.

Po dvou letech na to má právo. Za ty peníze to je spotřebák.

johnnyjak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#161 » úte 12. bře 2013, 22:25

To máš pravdu, ale s tím kartáčkem pořád šlo hlaveň vyčistit, jen bylo potřeba vícekrát protáhnout :mrgreen: . Kdybych pokračoval s devítkou, určitě by bylo na místě koupit nový.
A právě v tom spatřuji výhodu těchto samostatně prodávaných kartáčků: 1) dobrá dostupnost, 2) příznivá cena, 3) koupím jen typ, který používám.

nico

Příspěvek#162 » stř 13. bře 2013, 09:02

Samozřejmě, ale ony se i k sadám prodávají náhradní nástavce.
I k těm zde zmíněným: čištění - kulové - části
Případně naopak ty "samostatné" vytěráky se často prodávájí i v sadách. Takže v tom není žádný rozdíl. Ten je především v kvalitě jednotlivých výrobků.

kator

Příspěvek#163 » čtv 25. dub 2013, 10:09

Zdar lidi,

jsem začáteční a chci se zeptat ohledně mazání a konzervace zbraní, co si myslíte o keramickém nebo teflonovém mazivu? Dá se to použít?
Dík za názory.

http://tectane-autokosmetika.cz/mazaci- ... ivo-400-ml

http://www.technika-vm.cz/berner-teflon ... he-mazivo/

sided
moderátor

Příspěvek#164 » čtv 25. dub 2013, 10:37

Suchý teflon, od jiné firmy, používám na spoušťáky. Není nic lepčího..

N560

Příspěvek#165 » stř 24. črc 2013, 10:13

Ahoj všem, prosím našel by se někdo ochotný, kdo by napsal začátečníkovi, jak správně (a čím konkrétně) vyčistit po střelbě CZ75 SP-01 Shadow? Viděl jsem na netu videa, kde komplet celou pistoli uvnitř prostříkali sprejema, ale to se mi zdá jako nesmysl - zateče to všude, kam se nedostanu hadříkem a bůhví co se do toho nalepí?

Já zatím používám Gun Remedy na čištění hlavně i vnitřních ploch pistole. Na hlaveň (vývrt) mám sadu: kartáč kovový + kartáč štětiny + vytěrák a ještě Boresnake. Vnitřní plochy a plošky se snažím očistit starým kartáčkem na zuby a nebo hadříkem, na který si předtím stříknu ten Gun Remedy. Stříkat rovnou na pistoli se zdráhám, ale třeba je to chyba. Proto se ptám tady.

Včera jsem vystřílel 100ks nábojů LIBRA a když pominu, že na každý zásobník byly 1 - 2 zaseklé/vzpříčené náboje (dříve vystříleno cca 500ks Alsa Pro a bez jediného problému), tak ten binec co z toho lítal mi tak zaneřádil pistoli i ruce, že to jsem ještě neviděl. Mám teď na "skluzavce" fleky, které nemůžu odrhnout :-( Nábojnice po výstřelu byly doslova černé uvnitř i z venku. Toto Alsy nikdy neudělaly.

Prosím, kdo máte trochu času a zkušenosti, rozepište se mi tu podrobně - pro úplného začátečníka. Děkuji moc.

Zpět na