Čištění zbraní
Co jinam nepatří...
- nico
- johnnyjak
Příspěvek#158 » úte 12. bře 2013, 12:32
Modrou krabičku jsem měl asi dva roky pro hlavně 9 mm luger. Je ale fakt, že ke konci byl bronzový kartáček dost opelichaný. Teď na .45 jsem pořídil kopii Boresnake. To je ale jen taková nouzovka na rychlé protažení hned po dostřílení. Na pořádné čištění to není. Proto jsem na domácí použití koupil pistolovou vytěrákovou tyč http://cs.strobl.cz/vyterakova-tyc-pistolova/ a zásobu těchhle kartáčků http://cs.strobl.cz/bronzovy-kartacek-44-45-12mm/ . Nylonový a textilní jsem nikdy příliš nevyužíval (kdo je má pak čistit) a namísto nich se mi na vytření odrbaných nečistot osvědčila papírová utěrka.
- radimnet
- nico
- johnnyjak
Příspěvek#161 » úte 12. bře 2013, 22:25
To máš pravdu, ale s tím kartáčkem pořád šlo hlaveň vyčistit, jen bylo potřeba vícekrát protáhnout
. Kdybych pokračoval s devítkou, určitě by bylo na místě koupit nový.
A právě v tom spatřuji výhodu těchto samostatně prodávaných kartáčků: 1) dobrá dostupnost, 2) příznivá cena, 3) koupím jen typ, který používám.

A právě v tom spatřuji výhodu těchto samostatně prodávaných kartáčků: 1) dobrá dostupnost, 2) příznivá cena, 3) koupím jen typ, který používám.
- nico
Příspěvek#162 » stř 13. bře 2013, 09:02
Samozřejmě, ale ony se i k sadám prodávají náhradní nástavce.
I k těm zde zmíněným: čištění - kulové - části
Případně naopak ty "samostatné" vytěráky se často prodávájí i v sadách. Takže v tom není žádný rozdíl. Ten je především v kvalitě jednotlivých výrobků.
I k těm zde zmíněným: čištění - kulové - části
Případně naopak ty "samostatné" vytěráky se často prodávájí i v sadách. Takže v tom není žádný rozdíl. Ten je především v kvalitě jednotlivých výrobků.
- kator
Příspěvek#163 » čtv 25. dub 2013, 10:09
Zdar lidi,
jsem začáteční a chci se zeptat ohledně mazání a konzervace zbraní, co si myslíte o keramickém nebo teflonovém mazivu? Dá se to použít?
Dík za názory.
http://tectane-autokosmetika.cz/mazaci- ... ivo-400-ml
http://www.technika-vm.cz/berner-teflon ... he-mazivo/
jsem začáteční a chci se zeptat ohledně mazání a konzervace zbraní, co si myslíte o keramickém nebo teflonovém mazivu? Dá se to použít?
Dík za názory.
http://tectane-autokosmetika.cz/mazaci- ... ivo-400-ml
http://www.technika-vm.cz/berner-teflon ... he-mazivo/
- N560
Příspěvek#165 » stř 24. črc 2013, 10:13
Ahoj všem, prosím našel by se někdo ochotný, kdo by napsal začátečníkovi, jak správně (a čím konkrétně) vyčistit po střelbě CZ75 SP-01 Shadow? Viděl jsem na netu videa, kde komplet celou pistoli uvnitř prostříkali sprejema, ale to se mi zdá jako nesmysl - zateče to všude, kam se nedostanu hadříkem a bůhví co se do toho nalepí?
Já zatím používám Gun Remedy na čištění hlavně i vnitřních ploch pistole. Na hlaveň (vývrt) mám sadu: kartáč kovový + kartáč štětiny + vytěrák a ještě Boresnake. Vnitřní plochy a plošky se snažím očistit starým kartáčkem na zuby a nebo hadříkem, na který si předtím stříknu ten Gun Remedy. Stříkat rovnou na pistoli se zdráhám, ale třeba je to chyba. Proto se ptám tady.
Včera jsem vystřílel 100ks nábojů LIBRA a když pominu, že na každý zásobník byly 1 - 2 zaseklé/vzpříčené náboje (dříve vystříleno cca 500ks Alsa Pro a bez jediného problému), tak ten binec co z toho lítal mi tak zaneřádil pistoli i ruce, že to jsem ještě neviděl. Mám teď na "skluzavce" fleky, které nemůžu odrhnout
Nábojnice po výstřelu byly doslova černé uvnitř i z venku. Toto Alsy nikdy neudělaly.
Prosím, kdo máte trochu času a zkušenosti, rozepište se mi tu podrobně - pro úplného začátečníka. Děkuji moc.
Já zatím používám Gun Remedy na čištění hlavně i vnitřních ploch pistole. Na hlaveň (vývrt) mám sadu: kartáč kovový + kartáč štětiny + vytěrák a ještě Boresnake. Vnitřní plochy a plošky se snažím očistit starým kartáčkem na zuby a nebo hadříkem, na který si předtím stříknu ten Gun Remedy. Stříkat rovnou na pistoli se zdráhám, ale třeba je to chyba. Proto se ptám tady.
Včera jsem vystřílel 100ks nábojů LIBRA a když pominu, že na každý zásobník byly 1 - 2 zaseklé/vzpříčené náboje (dříve vystříleno cca 500ks Alsa Pro a bez jediného problému), tak ten binec co z toho lítal mi tak zaneřádil pistoli i ruce, že to jsem ještě neviděl. Mám teď na "skluzavce" fleky, které nemůžu odrhnout

Prosím, kdo máte trochu času a zkušenosti, rozepište se mi tu podrobně - pro úplného začátečníka. Děkuji moc.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí