Pistole/revolver pro začátečníka – co si koupit?
Co jinam nepatří...
-
Roman-nejdly - Příspěvky: 4
- Roman-nejdly
Příspěvek#151 » sob 31. bře 2012, 14:06
Ahoj, taky si chci pořídit pistoli a zborják. Teď tady tak koukám, co tu píšete o výběru atd. Já jsem dostal slevu od kámoše na Jgstrade.com - je to na jakýkoli zbraně a střelivo. Chci hlavně obrannou zbraň a samozřejmě i na střelnici. Pomůže někdo s výběrem? Hodí se pro mě třeba ten Glock - třeba tohle http://www.jgstrade.com/zbrane-a-doplnk ... -p-a-knall?
- Bonanza
- Albert
Příspěvek#153 » sob 31. bře 2012, 16:53
No ten Glock na který jsi dal odkaz je turecká plynovka. Na to zbrojní průkaz nepotřebuješ. Nicméně Glock rozhodně při výběru první zbraně stojí za úvahu. Jsou to velice spolehlivé, na obsluhu jednoduché a kvalitní zbraně. Výborná dostupnost náhradních a tuning dílů, bez potřeby odborného zbrojíře (Glock=lego). Cena Glocků je taky víceméně přátelská. Dají se koupit i jeté za zajímavé ceny, s tím že oproti novým není žádná ztráta kvality.
- mercedes777
- mercedes777
Příspěvek#154 » úte 3. dub 2012, 20:09
Tak jsem byl dnes na nakupech, vyzkousel jsem Glocka v Lugeru, Ruger LCP a Kevina (.380 ACP)
Nejvic jsem se tesil na CZ75-RAMInko. Odskousel jsem vsechno, zena taky vse odskousela i nejake bubinkace, vyber padl na CZ (spravny patriot, nezijici v Cesku
), ihned jsem ji objednal, prijde pristi tyden. Byl problem, nebot zbrojovka nema vyrobene zadne kusy, tak nevim zda v te fabrice lidi odpocivaji nebo co. Jeste ze mam s prodejcem dobry vztah a tak on je tak dlouho trapil, az mu slibili jeden kus na pristi utery. Vzal jsem tu kovovou verzi ( ne plastovou) s ovladačem vypouštění kohoutku, vyvinutou pro debilni policajty, aby se nezastrelili.
Vystrileli jsme vedro munice, neco pokazili na Kevinu, ze prestal strilet a spokojene sli domu.
Jeste mi prodavac pujcil ten Glock v tom plastovem obalu co vypada jak samopal, ani jsem si nestrelil, nevedel jsem jak s tim mirit.
No co zelenac!!! 
Jeste jsem se ptal na Sig Sauer P290 a prodavac mi zdelil ze pry je asi nejlepsi, ale ceka se kolem roku, tak nevim. A za ty prachy bych mel 2 RAMInka.
Ruger-LC9 pry nestoji za nic. Ma pry nejake problemy s udernikem u ruzne munice.
Nejvic jsem se tesil na CZ75-RAMInko. Odskousel jsem vsechno, zena taky vse odskousela i nejake bubinkace, vyber padl na CZ (spravny patriot, nezijici v Cesku

Jeste mi prodavac pujcil ten Glock v tom plastovem obalu co vypada jak samopal, ani jsem si nestrelil, nevedel jsem jak s tim mirit.

Jeste jsem se ptal na Sig Sauer P290 a prodavac mi zdelil ze pry je asi nejlepsi, ale ceka se kolem roku, tak nevim. A za ty prachy bych mel 2 RAMInka.
Ruger-LC9 pry nestoji za nic. Ma pry nejake problemy s udernikem u ruzne munice.
- mercedes777
- mercedes777
- mercedes777
- mercedes777
Příspěvek#156 » pát 11. kvě 2012, 21:22
Zdravim,
jak uz nekdo tady psal, ze nezustanu u jedne zbrane, mel pravdu.
Mam zalubem koupit manzelce CZ83-9mm. Uvazoval jsem v Makarovu. Mame spolecne pouzivani zbrani.
A ted otazka, da se ladovat do makarova .38 SPECIAL ? Do pistole v Lugeru ne, to mi je jasne, ale do Makarova? Mozna to je hloupa otazka, ale napadlo mne to.
Dekuji
jak uz nekdo tady psal, ze nezustanu u jedne zbrane, mel pravdu.

A ted otazka, da se ladovat do makarova .38 SPECIAL ? Do pistole v Lugeru ne, to mi je jasne, ale do Makarova? Mozna to je hloupa otazka, ale napadlo mne to.
Dekuji
- Carloss
- cony
Příspěvek#158 » pát 11. kvě 2012, 21:58
Pokud to pochopím jako že bys chtěl přebíjet makarova 38spec střelama, tak je to "zajímavý" nápad. Když pominu, že by to netěsnilo(9,22mm/9,1mm což by tě možná zachránilo, ale spíš ne) tak rvát 158grs střelu do 18mm dlouhé nábojnice chce hodně odvahy pokud bys tam chtěl dát i prach
v kombinaci s dynamickým závěrem... pokud to mám chápat tak, že chceš rvát revolverovej náboj do pistole, určitě by to šlo dostatečně velkým kladivem nebo lisem či bucharem
pokud by to náhodou někdo myslel vážně: NE nedělej to!!

Naposledy upravil(a) cony dne pát 11. kvě 2012, 22:12, celkem upraveno 1 x.
- mercedes777
- mercedes777
- cony
Příspěvek#161 » pát 11. kvě 2012, 22:18
Pořád stejný problém, nebude to těsnit i když 9 browning má nižší tlaky a pistoli to neublíží a asi bude i fungovat.ALE nábojnice má jiné rozměry střela má jiný průměr. Proto to nedělej. Jiná věc je když se ti při přebíjení připlete jiná nábojnice, pořád máš stejnou navážku a stejnou střelu. Jediná běžně vyráběná ráže kde jde použít i jiná ráže je 357mag/38spec v tomto pořadí. Jsou i jiné, ale né tak obvyklé.
- mobil-man
Příspěvek#163 » pát 11. kvě 2012, 22:35
Nepochopil jsem uplne otazku, ale zamenit .380 ACP a 9mm browning by melo jit, jsou to stejny naboje:)
http://en.wikipedia.org/wiki/.380_ACP
Jestli sem to pochopil blbe a otazka smerovala k .38, tak sorry za OT, kolega uz odpovedel.
http://en.wikipedia.org/wiki/.380_ACP
Jestli sem to pochopil blbe a otazka smerovala k .38, tak sorry za OT, kolega uz odpovedel.
- cony
Příspěvek#165 » pát 11. kvě 2012, 22:53
Když už tu jsem, k výběru druhé zbraně se toho moc nedá říct. Zbraň musí v první řadě sedět dotyčné osobě v ruce. I ženská nemá problém udržet 9luger v fullsize pistoli. Makarov nebo browning bude v pohodě na zábavní střelbu případně i nošení, na větší střílení bych volil určitě luger. CZ 82/83 bývá spolehlivá pistole, poměrně přesná. Má pevnou hlaveň a dynamický závěr. Zhánět makarov nebo browning je větší opruz než luger, ale browningy se dají sehnat i průmyslově přebíjené za rozumnou cenu.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí