Zbraň a pípáky v obchodech

Co jinam nepatří...

pesi

Příspěvek#16 » pon 20. úno 2017, 12:53

Co si vzpomínám, tak mi zapípalo akorát jednou klubko drátu a jednou LED žárovky. Nic co by účtenka nevyřešila. Zbraň ani jakákoliv její část nikdy ani náznak pípnutí.

Piggy

Příspěvek#17 » pon 20. úno 2017, 15:29

To bude tím, že nekupujeme zbraně v samoobsluhách, tož nejde zapomenout sundat čip. :idea:

Blacky

Příspěvek#18 » pon 20. úno 2017, 15:38

heheeheheheheheheeeeeee :)

HV

Příspěvek#19 » pon 20. úno 2017, 18:09

"Securiťáky" v obchodech beru jako ostatní obtížný hmyz. Nesmí na mne sáhnout a pokud se mnou nejednají slušně, pošlu je klidně do blackhole. Jak zde již padlo, nemohou vůbec nic. Bohužel se se*ou úplně do všeho (těm normálním se omlouvám). Když rám zapípá při vstupu do obchodu, ani to se mnou nehne, je jejich věc, že rám reaguje na něco, co vnáším. Ze zásady nespolupracuji, ať si zavolají PČR, můj ztracený čas jim naúčtuji následně.

Blacky

Příspěvek#20 » pát 24. úno 2017, 10:23

Dotaz. Chystám se na motosalon do PVA Letnany. a uz si napamatuju posledne, jestli tam maji nějakou vestsi kontrolu, nebo tam můžu se zbraní projít. Netušíte někdo?

Rudolf Steiner
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#21 » pon 20. lis 2017, 12:47

Také se mi stalo, že jsem pípal. Měl jsem sebou vypůjčené knihy z městské knihovny, ty mají čip. Vše dobře dopadlo, stačilo, že jsem si na to vzpomenul a sekuriťáka o tom informoval.

selmo

Příspěvek#22 » úte 21. lis 2017, 19:15

Diky byvale praci, kde jsem denne navstivil nekolik marketu. Mohu potvrdit ze zbran, nahradni zasobnik, teleskop...nepipaji, nastesti :)

Václaf

Příspěvek#23 » úte 21. lis 2017, 19:27

Nepípají,nakupuji ověšen pravidelně :-)

kiv61

Příspěvek#24 » úte 21. lis 2017, 23:32

Ty "pípáky" jsou zpravidla radiofrekvenční záležitost nastavená na 8,44 kHz.

Takže rozhodně nedetekují žádné "železo" jako takové ale v podstatě jen nějaké vinutí/cívku , které se tou frekvencí "potká". Laicky řečeno cokoli co má v sobě/na sobě namotaný vodič.

Od vrtačky, přes sluchátka po smotaný kus drátu co sebou v "kápezetce" nosí každý skaut .. ;)

sided
moderátor

Příspěvek#25 » stř 22. lis 2017, 18:04

OT smazaný

Filo

Příspěvek#26 » sob 30. pro 2017, 13:42

Zdravim.
Trochu Vás vyvedu z omylu.Jak již bylo napsáno,na kov detektory v obchodě nereaguji.Ale ani na "smotaný kus drátu".Princip zařízení je v celku prostý:detekční rámy vyzařují do prostoru kolem sebe elektromagnetické pole dane frekvence které musí být shodné s rezonanční frekvencí LC článku-cívka+kondenzátor v nálepce.A to jako že přesně.Muže se sice stát že vrtačka či sluchátka tuto rezonanci splnují,ale je to dost vyjímečné.
V EM poli začné LC článek při splnění rezonance kmitat a indukovat v sobě část vyzářené energie pole.Přístroj úbytek energie detekuje a vyhlásí poplach.Tento způsob je znám už z dob elektronek
kdy se používal(a nadále používá) v přístroji zvaném GDO-grid dip oscilátor,česky sací měřič rezonance.
Doufám že jsem vás příliš nenudil malou lekcí z radiotechniky... :-)

JardaB

Příspěvek#27 » sob 30. pro 2017, 14:08

No nevim, me opakovane aktivoval zarizeni smotany ethernetovy kabel u notebooku, asi nahodou shoda nejake indukcnosti a kapacity, ze se to do rezonance trefilo...Po prendani na druhou stranu tasky uz to bylo v poradku. U zbrane ale opravdu nic takového z principu nehrozi.

coffee
Vedení LOS

Příspěvek#28 » sob 30. pro 2017, 18:52

No, reagovat to umí i na nečekané věci. Před lety mi dobráci v práci hodili do tašky gumu. No a ten hliníkový čtvereček v rámech krásně pískal. Trvalo mi asi do pátého obchodu, než jsem přišel na to, co to dělá. :lol: :lol:

Zpět na