Netypické využití zbraně
Co jinam nepatří...
- Petr z Braníka
- Petr z Braníka
Příspěvek#16 » pon 22. črc 2024, 12:48
Na vojně se z osmapadesátky hulily jointy během přežití. Večer, v lesich okolo Vimperka, devadesátá léta, když už bylo po cvičení a udělalo se ležení. Rozdělal se oheň, kolem se daly sušit boty a hadry. Objevily se nějaký piva, i flaška, a někdo ubalil brko. Dal sis do kvéru prázdný zásobník (aby nebyla díra dole), otevřel závěr, a druhej kluk ti poslal šota do hlavně. Kouř jsi do sebe natáhnul nádechem ze závěru. Bylo to v nějakým slavným filmu o Vietnamu, a kdo to nezkusil jako v tom filmu, tak není drsnej hustej vostrej tvrďák.
Slyšel jsem to od kamaráda, ale on nešlukoval, a ta částka taky nesedí.
Slyšel jsem to od kamaráda, ale on nešlukoval, a ta částka taky nesedí.
- pH13
Příspěvek#19 » pon 22. črc 2024, 23:41
Na
https://www.mosaznevyrobky.cz/
nabizeji naboje predelane na prupisku a rozlicne privesky. Od te doby, co mam 9x19 na USB fleshce, jsem ji uz nikde nezapomnel viset v praci v kompu. Akorat clovek nesmi byt blbec a sundat to, kdyz nekam leti, ty komplikace jsem si mohl odpustit.
nabizeji naboje predelane na prupisku a rozlicne privesky. Od te doby, co mam 9x19 na USB fleshce, jsem ji uz nikde nezapomnel viset v praci v kompu. Akorat clovek nesmi byt blbec a sundat to, kdyz nekam leti, ty komplikace jsem si mohl odpustit.
- Gatling71
Příspěvek#21 » úte 23. črc 2024, 07:43
Docela dobře bych si dovedl představit že onen původní dotaz položí studentka psychologie, která maká na práci dokazující že držitelé ZP jsou magoři, kteří běžně používají nabitou zbraň s nataženým kohoutem k tomu aby se podrbali za uchem. Asi bych byl opatrný zda na takový dotaz vůbec odpovídat.
- iloveguns
Příspěvek#24 » úte 23. črc 2024, 08:45
pH13 píše:Na
7,62x39 už dávno nosili dévéťáci pověšen na zelené šňůrce na stejnokroji. Také jeden ten artefakt nosím na klíčích.
- Petr z Braníka
- Petr z Braníka
Příspěvek#26 » úte 23. črc 2024, 09:18
Dá se použít jako pomůcka na zvýšení dosahu virálního videa. Do husto krutýho raperskýho hip hop amatérského videoklipu, aby sedmnáctiletý uhrovatý dlouhý bidlo s kšiltovkou do strany, řetězem na krku, a monstr širokejma gatěma až pod prdelí vypadal mega přísně, a přímo před kamerou si ustřelil pinďoura do rytmu hudby. Takový video už jsem viděl, a musím uznat, že fakt zapůsobilo. Ten klip měl o několik milionů shlédnutí víc, než kdyby byl beze zbraně.
- Walt
Příspěvek#27 » úte 23. črc 2024, 18:03
iloveguns píše:pH13 píše:Na
7,62x39 už dávno nosili dévéťáci pověšen na zelené šňůrce na stejnokroji. Také jeden ten artefakt nosím na klíčích.
To byly 7,62x45
- Letec 12
Příspěvek#30 » úte 23. črc 2024, 20:03
Myslím, že tazatel se ptal spíše, aby zjistil, jestli se dá zbraň nějak smysluplně využít, nebo je to jen nástroj na zabíjení, jak rádi tvrdí všichni dobros.rové. Ano dá se využít jen, to nebude ke svícení ani machrování. Dá se s ní sportovat. A sport, jak víme, je dobrý na uvolnění psychického a fyzického napětí a posilování mezilidských vztahů. Jedinci tak pomáhá žít zdravější a kvalitnější život, pokud se své zálibě věnuje pravidelně. Zároveň zvyšuje sebevědomí a obranyschopnost státu. Uvedl bych ještě bezpečí v ulicích, protože kde jaký hejhula neví kdo je ozbrojený a kdo ne a tím je v páchání trestné činnosti omezen. Žel těch odhodlaných nosičů je pořád málo na to, aby se to u nás v ČR víc projevilo. V neposlední řadě jsou zbraně vhodné k regulaci přemnožené zvěře a zvěře ohrožující lidské životy.
Ještě k civilnímu použití zbraně. Ve svém okolí jsem zažil už několik situací, kdy jen vědomí nebo vytažení zbraně z pouzdra deeskalovalo jinak nebezpečnou situaci. Ne vždy dojde ke střelbě a tyto statistiky se nikde nevedou. I u nás v ČR byly situace, kdy legální držitel zamezil páchání trestné činnosti, nebo dokonce zachránil lidské životy a majetek. Na tyto případy ale spolky jako AI a jiní protizbraňoví aktivisté, rádi záměrně „zapomínají“. Ve spojených státech je evidováno několik desítek případů kdy civilní držitel zabránil útočníkovi pokračovat v páchání trestné činnosti. Zhruba v 95% případů byli civilové úspěšní a zabránili střelci pokračovat v zabíjení. Statistiky a popis lze dohledat na https://zbrojnice.com
Ještě k civilnímu použití zbraně. Ve svém okolí jsem zažil už několik situací, kdy jen vědomí nebo vytažení zbraně z pouzdra deeskalovalo jinak nebezpečnou situaci. Ne vždy dojde ke střelbě a tyto statistiky se nikde nevedou. I u nás v ČR byly situace, kdy legální držitel zamezil páchání trestné činnosti, nebo dokonce zachránil lidské životy a majetek. Na tyto případy ale spolky jako AI a jiní protizbraňoví aktivisté, rádi záměrně „zapomínají“. Ve spojených státech je evidováno několik desítek případů kdy civilní držitel zabránil útočníkovi pokračovat v páchání trestné činnosti. Zhruba v 95% případů byli civilové úspěšní a zabránili střelci pokračovat v zabíjení. Statistiky a popis lze dohledat na https://zbrojnice.com
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí