Ideální zbraň na sebeobranu/vaše názory?
Co jinam nepatří...
- Tyrfing
Příspěvek#106 » pon 9. bře 2015, 14:30
To posledni je asi nejdulezitejsi.
Nosim prastary FN Browning 1906, po izraelsku, je mi jasne, ze reakcni doba taseni nebude zadny Wyatt Earp... Nicmene je to lehce nositelna a spolehliva prskavka do kapsy a prinejmensim sance, ze nebudu mit hole ruce, kdyz nebudu hned prvni na rane.

- Tyrfing
Příspěvek#108 » pon 9. bře 2015, 16:06
Myslim, ze by sla, zejmena o svy, byt teda je delana na to, aby z ni moc toho nevystupovalo a dala se v pohode vytahnout - FN 1906 nema konvencni miridla, jen drazku, Baby Browning uz je ma, tam to pujde lip.
Na druhou stranu, FN 1906 se da prekvapive natahnout i pri necem, co bych nazval "stresovy uchop", tzn. pevne stisknuta rukojet, dlanovka i spoust - striker se odpali az pri uvolneni spouste a opetovnem zmacknuti. Takze nejake rvani o dziny plnou silou neni velky problem.
Ovsem je to porad z me strany jen teorie, [jeste] nemam .25 susilky, takze nemohu tohle trenovat - s ostrymi ani napad, a naprazdno to neni moc dobre, zapalnik strikeru je dost v kategorii "kurvitko".
Na druhou stranu, FN 1906 se da prekvapive natahnout i pri necem, co bych nazval "stresovy uchop", tzn. pevne stisknuta rukojet, dlanovka i spoust - striker se odpali az pri uvolneni spouste a opetovnem zmacknuti. Takze nejake rvani o dziny plnou silou neni velky problem.
Ovsem je to porad z me strany jen teorie, [jeste] nemam .25 susilky, takze nemohu tohle trenovat - s ostrymi ani napad, a naprazdno to neni moc dobre, zapalnik strikeru je dost v kategorii "kurvitko".

- Rough boy
Příspěvek#109 » pon 9. bře 2015, 22:55
Pokud máš možnost (někoho známého ve strojírenství), protáhni ten zápalník defektoskopickou zkouškou, třeba magnetkou. Hned uvidíš, jak hodně se o něj musíš bát a jak mu můžeš důvěřovat. Já takhle protáhl lauf G17ky gen2 a bez jediné vlasové trhliny včetně komory. U starších zbraní, určených pro sebeobranu, to nebude nic špatného. Já nosím G42 ale celkem mě furt nedá spát z kategorie novějších zapalovačů Kevin...
- Tyrfing
Příspěvek#110 » úte 10. bře 2015, 09:36
Moznosti nemam. Zato uz mam ten zapalnik jednou spravovany, a nyni uz taky nejaky nahradni.
Na FN 1906 a z nej odvozenych klonech se mi libi rozmery, Kevin je vetsi, byt asi ne o moc. A to by mozna mohl byt problem, mam pocit, ze naboj raze .25 je taktak, co se da pri takovem slabem uchopu (pod lucik se mi vleze uz jen jeden prst) rozumne udrzet, kopanec mi prijde subjektivne vyrazne silnejsi nez kdyz si vystrelim velke pistole raze .22, kterou pevne drzim celou rukou.
Predstava, ze do podobneho uchopu chytam 9Br nebo Makarova, se mi moc nelibi
Jo, G42 jsem si zkusil. Prisel mi jako cinska airsoftka, zejmena pri zaveru zachycenem vzad. Chrastilo to hrozne. Celkove jsem na ruce furt citil nekde nejake ostre hrany a Glockova spoust, meh, no, ja Glockar nejsem.
Nicmene strilet se s tim dalo hezky, pomer rozmeru pistole a vykonu naboje byl pro me OK. Lip nez PM Makarov, ktery mi po kazdem vystrelu zalezl dovnitr dlane a ja ho musel po chvili rovnat.
Na FN 1906 a z nej odvozenych klonech se mi libi rozmery, Kevin je vetsi, byt asi ne o moc. A to by mozna mohl byt problem, mam pocit, ze naboj raze .25 je taktak, co se da pri takovem slabem uchopu (pod lucik se mi vleze uz jen jeden prst) rozumne udrzet, kopanec mi prijde subjektivne vyrazne silnejsi nez kdyz si vystrelim velke pistole raze .22, kterou pevne drzim celou rukou.

Jo, G42 jsem si zkusil. Prisel mi jako cinska airsoftka, zejmena pri zaveru zachycenem vzad. Chrastilo to hrozne. Celkove jsem na ruce furt citil nekde nejake ostre hrany a Glockova spoust, meh, no, ja Glockar nejsem.

- Milan100
Příspěvek#111 » úte 10. bře 2015, 10:17
Ano, zpětný ráz 9Br, nebo makarova není příjemný ale u poměrně tlusté rukojeti CZ83 bezproblémů zvládnutelný a pistole v ruce necestuje (mám doma). U toho Makarova, no,střílel jsem z Baikalu 442 jednořadého a neměl jsem problém, ale jak píšu rád bych zkusil toho dvojřadého, počítám že by to bylo lepší. Ale ještě jsem ho ani neviděl. Také dvojřadý by měl mít tlačítko zásobníku klasicky umístěné, to dole u šachty mi nesedělo.
Jinak v letním období je každá větší - širší zbraň hůře nositelná, takže než se cítit "nahý" jak poznamenal Roman74, tak .22 může být alternativa. Sám vlastním Berettu M71, ale víc než ráže mi vadí případné střídání návyků při nošení různých zbraní jako SA spouštění a DA spouštění a z toho možných pramenících chyb. Navíc u CZ83 pokud bych již měl náboj v komoře a "zbytečně" podvědomě znovu natáhl tak může dojít k situaci že nechytnu závěr na konci (jde hodně těžko natahnout) ale uprostřed, zároveň zmačknu vytahovač a náboj nevyhodím (zkušenost při sušení), nebo jen povyjede a při cestě závěru zpět dojde ke šprajcnutí. No a jsem v situaci kterou nelze slušnými slovy popsat. U Beretty nevím jestli je bezpečné nosit v komoře, takže bych musel natahovat, pokud bych měl náboj v komoře tak musím natahnout kohoutek a u toho mě cestuje zbraň v ruce. No nevím jestli bych to nezvoral, kdybych střídal. Lákala by mě Bersa thunder .22 která je DA a kapacita 10, to vypadá zajímavě. Nejlepší variantou je nikdy to nepotřebovat.
- otta
- franta599
- Rough boy
Příspěvek#114 » úte 10. bře 2015, 21:08
Mno, to by mohli tady uvést majitelé Kevina-jaká je šance v rychlosti tasit třeba z kapsy a mířit rukojeti 
Já občas nosím G42 v přední kapse u džín. Navenek to vypadá jako úzkej telefon hluboko v kapse. Ani po několikahodinovém nošení defacto nemění svou pozici v kapse a ani o něm nevím. Jediné, co bych mu vytknul, že o kaťata bych ho nenatáhl.

Já občas nosím G42 v přední kapse u džín. Navenek to vypadá jako úzkej telefon hluboko v kapse. Ani po několikahodinovém nošení defacto nemění svou pozici v kapse a ani o něm nevím. Jediné, co bych mu vytknul, že o kaťata bych ho nenatáhl.
- Carloss
- otta
Příspěvek#117 » stř 11. bře 2015, 07:03
Zdar
Kevina nenosím v kapse ale na opasku.
Pro Rough boy-tasit a mířit rukojetí? to bych jako jak udělal?Že bych Kevče narval do pouzdra opačně?Já nikomu Kevina nenutim,mam i jine zbaně ale Kevina nosím prostě rád.A to naskládání prstů?No nemám právě malou ruku a v pohodě,je to čistě o zvyku,jako s každou jinou zbraní.
Kevina nenosím v kapse ale na opasku.
Pro Rough boy-tasit a mířit rukojetí? to bych jako jak udělal?Že bych Kevče narval do pouzdra opačně?Já nikomu Kevina nenutim,mam i jine zbaně ale Kevina nosím prostě rád.A to naskládání prstů?No nemám právě malou ruku a v pohodě,je to čistě o zvyku,jako s každou jinou zbraní.
- Rough boy
- Xerxes
Příspěvek#119 » stř 11. bře 2015, 08:09
Carloss: Koukám že nyní volíš spíš full size, chtěl jsem se zeptat zda nosíš ve vnitřním nebo vnějším pouzdře?
Jinak já podle toho jak jsem oblečen nosím buď CZ75 ve vnějším (ale přemýšlím že ji vyměním za HK P30 a CZ půjde do vitríny na okrasu), nebo walthera PPS ve vnitřním pouzdře. Osobně to mám tak, že čím menší zbraň, tím hůř se mi z ní střílí, takže limit ve velikosti je pro mě CZ50, co je menší, to už neberu, protože tím netrefím ani stodolu
Jinak já podle toho jak jsem oblečen nosím buď CZ75 ve vnějším (ale přemýšlím že ji vyměním za HK P30 a CZ půjde do vitríny na okrasu), nebo walthera PPS ve vnitřním pouzdře. Osobně to mám tak, že čím menší zbraň, tím hůř se mi z ní střílí, takže limit ve velikosti je pro mě CZ50, co je menší, to už neberu, protože tím netrefím ani stodolu

Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí