Skryté nošení v pracovním oděvu

Co jinam nepatří...

jkos

Příspěvek#46 » sob 18. led 2025, 03:04

@Milkyway Vezmu to postupně.

V první řadě jsem nepsal, že pracuju pouze s důchodci a dětmi. Jen že tvoří nemalou část lidí, kteří k nám docházejí. Ale dohromady tvoří sotva polovinu všech příchozích.

Co se charakteru práce týče, velmi obecně prozradím, že se jedná o zdravotnické zařízení. A jak je známo, zdravotnictví je odvětví silně feminizované.

Ano, většinou jsou kolegyně v klidu. Občas z někoho mají špatný pocit. To tam pak pošlou mě. Vesměs spoléhají na to, že jsou všude kamery, a tak si snad nikdo nic nedovolí.

V budově sídlí i jiné firmy a právní entity. Vedle dalších zdravotnických poskytovatelů namátkou třeba pojišťovna, směnárna nebo místní pobočka nejmenované politické strany.

Nejde primárně o nošení v práci. Nepřijde mi ale zodpovědné a bezpečné uchovávat jakoukoliv zbraň v batohu uloženém v neuzamykatelné šatní skříni, jež se nachází za nezamykanými dveřmi šatny pro zaměstnance.

Možná jsem paranoidní, ale ačkoliv se nejedná o brněnský Cejl nebo ostravský Přívoz, zbraň po boku mi při každodenním procházení kolem plzeňského hlaváku určitý pocit bezpečí dodává.

MRBLUE

Příspěvek#47 » sob 18. led 2025, 12:14

Neziv trolla

Milkyway

Příspěvek#48 » ned 19. led 2025, 10:12

jkos
To, že pracuješ v sociálních službách jsem pochopil. Ale hlavně se mi nelíbí, že Ty, ve svém prvním příspěvku na tomto serveru se zeptáš, jak tajně vpašovat na "čisté" pracoviště zbraň a všichni nadšením hýkají, jak Ti to umožnit.
Zejména jeden, který mne označuje za "náhodného návštěvníka" se ani nezajímá, jak dlouho tu mám registraci, a jak dlouho Ty.
Prakticky vzato. Kdyby to byl další "střelec z fakulty", tak ho tu dokonale připraví na jeho následný čin.
Neznám Tě, ale určitě by Tvůj chlebodárce nebyl Tvojí aktivitou potěšen.
Nic víc, nic míň.

skagerak

Příspěvek#49 » ned 19. led 2025, 11:24

@milkywaay.

Bezduvodne (a dost hnusne) nekoho urazis.
Proste se v prvnim prospevku ptal jak nosit v kombinaci s urcitym oblecenim.

A ty zpochybnujes jeho dusevni zdravi a ted ho prirovnavas k vrazdicimu filozofovi.

Trochu se zamysli nad tim co pises.

Myslis ze kdyby nekdo chtel neco spachat ze potrebuje resit touto formou skryte noseni?

Střelec

Příspěvek#50 » ned 19. led 2025, 11:50

Nikdo zde nemluví o tajném propašovávání zbraně někam, ale o skrytém nošení, což je v souladu se zákonem. Navíc, pokud o zbrani na "běžném" pracovišti vědí kolegové, tak to má ve finále více negativ než pozitiv.

Murphy

Příspěvek#51 » ned 19. led 2025, 12:27

Milkyway píše: na tomto serveru se zeptáš, jak tajně vpašovat na "čisté" pracoviště zbraň a všichni nadšením hýkají, jak Ti to umožnit.

Ty nenosis?
Nebo dokonce vubec nemas zbrane?
Jestli ne, co tu vlastne delas?
Jestli nosis, jak jsi zacinal? S nikym jsi to neprobiral? Nikoho ses neptal?
A jestli ano, kolik z lidi se zbrani te po takove otazce podezrivalo z chystaneho teroristickeho utoku?

A ze by okoli nebylo nadsene, no, to je udel, ktery tu sdili vetsi mnozstvi diskutujicich.
Preju ti, ze ty takovy problem z libivolnych duvodu nemas. Ale nemusel bys na nas postizene takto utocit

JirkaCV

Příspěvek#52 » ned 19. led 2025, 12:35

Tohle dilema jsem vyřešil celkem snadno.
Kolegové ví, že občas nosím, na dotaz jestli nosím i v práci jsem odpověděl - občas. Prostě si zvykli, že sem tam zbraň u sebe mít můžu, jenom to nikomu netroubím.
Teď si ZP dodělávají moji dva šéfové, včetně majitele (dost jsem je k tomu strkal), takže nás nejspíš bude víc.
Dress-code předepsaný naštěstí nemám, takže problém není. I v létě si přes triko hodím firemní lehkou bundu od Pštrosa a je schováno.

Milkyway

Příspěvek#53 » ned 19. led 2025, 13:17

Murphy
...jen pro doplnění. ZP mám, zbraně mám (ale nebudu uvádět kolik). Mé okolí ani neví, že ZP mám a ani se tím nikde nechci prezentovat. Zbraň u sebe nenosím a na střelnici jsem asi 6x za měsíc (někdy trénink, někdy závody, brigáda, školení, ...) doma suším obden. Pokud bych potřeboval, určitě bych si mohl vybrat typ pouzdra i druh zbraně, to vše mám k dispo. Ani na závodech nenosím zbraně v opaskovém pouzdře po střelnici. Raději si mezi disciplínami udělám pohodlí a odpočinu.

Petr z Braníka

Příspěvek#54 » ned 19. led 2025, 15:03

Ok, tak když nenosíš, tak asi k tématu nic nemáš. To je v pohodě, prostě otázka nepatřila tobě.

Blacky

Příspěvek#55 » ned 19. led 2025, 17:55

nekrmte trolla.

juraj1

Příspěvek#56 » ned 9. úno 2025, 20:15

Pokud mas moznost, AIWB Trex arms na glock 48 se 15rd shield arms zasobniky. Bodkin ty pouzdra umi a i fullsize je tam krasne kompaktne schovana. Pripadne Milos z HT doporucuje pouzdro Enigma. Pistoli bych volil velikostne G48/43x.

Zpět na