Česká zbrojovka - cenová politika

Co jinam nepatří...

Jarda.Jezek

Příspěvek#151 » čtv 19. zář 2024, 21:20

V našich končinách jsem nikdy nic takového nezaznamenal. I když náznaky tu jsou, někteří výrobci či dovozci se v určitých situacích (myšleno i v kombinaci i koho se to týká), k takovému "ideálu" blíží. Zaznamenal jsem to z vlastní zkušenosti u Canika, z doslechu u Zeky a u KMR. I když třeba moje vlastní zkušenost z diskuse se Zekou není zrovna ideální, ale nejsme ještě na konci.

U ČZ vnímám doživotní záruku na hlavně jako marketingový tah proti podobné záruce Glocku. Ve skutečnosti moc dobře vědí, že málokdo z těch, kteří si jejich zbraně, na které se záruka vztahuje, koupí, jimi prožene tolik nábojů, aby museli měnit tolik hlavní, že by je to zruinovalo.

Nevěřím, že stoupla kvalita hlavní (třeba je nově nitridují), možná třeba klesla jejich jednotková výrobní cena. Tak jako tak, jde o levnou reklamu nebo přípravu na nějaký tendr.

expres

Příspěvek#152 » čtv 19. zář 2024, 21:53

Mají urcite presne počty ZP kteří na to dosáhnou..Ano opravdu to není 5k.
Slevuji ne že čtou zdejší fórum, ale prodej os. zbraní šel dolů. Vlivu bude dost. U nás tipuji na inflaci a asi střelba na ff s politikou, policie. Neplnej cíle představenstva..

K tomu dodám, že roky Intel odrbaval zákazníky podprůměrným zvyšováním výkonu vs cena. No a podívejme kde je Intel teď. Odštěpuje výrobu procesoru jako kdy si AMD co šlo na buben. Vůbec mi to nevadí, jen ať pohubnou. Třeba se dočkáme někdy u Nvidie :)

Aneb všeho do času. Ani CZUB není nesmrtelná.

dan

Příspěvek#153 » pát 20. zář 2024, 08:33

A mozna potrebuji vyprodat sklady a stavajici modelove rady aby bylo kam davat neco jineho ...

MojeTikka

Příspěvek#154 » pát 20. zář 2024, 08:55

...a nebo je potreba snizit cenu fabriky, aby to vubec nejakej Cinan koupil :lol:

Government

Příspěvek#155 » pát 20. zář 2024, 09:00

Česká zbrojovka by mohla hlavnĕ konečně vyvést i český jazyk na všechny své stránky kde se zákazník přihlašuje a své zboží registruje, opakovaně jsem to s ní řešil, něco se provedlo a něco je stále v EN jazyku vůbec bez možnosti přepnutí na CZ!

Sou lidé který angličtinu jednoduše neumí a když už jsem česká firma, jdu českým kořenům příkladem...!!

Jo a chtělo by to možnost se přihlašovat a registrovat přímo z uvodního webu http://www.czub.cz, jinak samozrějme první jazyk který se po najetí na tuhle stránku zobrazí je EN!!!

JirkaCV

Příspěvek#156 » pát 20. zář 2024, 09:23

Mě se zobrazuje čeština. Nelezeš tam ze zahraničí nebo přes VPN?

CzechJoker

Příspěvek#157 » pát 20. zář 2024, 10:03

Při přihlášení z Moravy mám na homepage češtinu.
Při připojení přes VPN (USA) mám na homepage češtinu.
Při připojení přes VPN (Srbsko) mám na homepage češtinu.

dan

Příspěvek#158 » pát 20. zář 2024, 10:13

To ja mam nektere casti anglicke. Protoze mam prohlizec nakonfigurovany tak, aby serveru oznamoval, ze anglictinu preferuji pred cestinou. Nektere komponenty webu uprednostnuji tuhle informaci, jine to, ze jsem kliknul na ceskou vlajecku. Neividim v tom nic spatneho, kdyz ja nemam jasno v tom jaky jazyk preferuju, tezko v tom muze mit jasno server. CIm netvrdim, ze u Governmenta jde o stejny problem, jen, ze toto chovani umim deterministicky zpusobit a nepovazuju ho za vadne.

audis

Příspěvek#159 » pát 20. zář 2024, 11:28

Z Čech v angličtině

JirkaCV

Příspěvek#160 » pát 20. zář 2024, 11:45

Ještě to může být tím, že si prohlížeč doplní automaticky za czub.cz to /en/, protože si pamatuje, že už tam jednou byl.

CzechJoker

Příspěvek#161 » pát 20. zář 2024, 12:04

Takže vymazat koláčky a zkusit znovu...

Zpět na