"Vypnutí" pistole - zabránění výstřelu.
Co jinam nepatří...
- JiGSSaW
Příspěvek#16 » čtv 11. lis 2010, 22:45
zkoušel sem to ,co sem já zkoušel se to držet dá , ale pokud silně zatlačíte na tu spoušť tak by měl vystřelit - měl sem problémy tu spoušť stisknout ale když vezmu v úvahu nějaký pot útočníkově straně a adrenalin tak si myslím že by to šlo; každopádně aspoň je tady šance se přetlačit což u pistole nejde. (zkoušel sem to na 4 palcovém 6ti raňáku třeba by se to s malým vajglem drželo lépe/hůře a taky je to značky arminius a byl dost levnej takže si nedělám iluze o chodu spouště)
- Soptik_ta
- Steiner
- jhora
Příspěvek#21 » pon 15. lis 2010, 18:19
Já jsem tím myslel, že v situaci, kdy protivník začne tahat zbraň, tak jestli tam je nějak konkrétně uváděno, v jaké vzdálenosti maximálně musí ten člověk být, aby stihl tomu obránce odebrat zbraň nebo alespoň zabránit střelbě. Z čehož by vylývalo, že na větší vzdálenost už má člověk radši hledat úkryt a vytáhnout vlastní zbraň. Smysl dotazu byl zjistit, na jakou vzdálenost musí obránce počítat s tím, že útočník má šanci zabránit střelbě tím "vypnutím" zbraně a na jakou vzdálenost už se toho tolik bát nemusí (je to samozřejmě odvislé od situace a rychlosti obou zúčastněných, ale aspoň obecná informace by mě zajímala)...
- Patrik
- rabbit3278
- Kontaktovat uživatele:
- rabbit3278
Příspěvek#23 » úte 16. lis 2010, 08:48
Steiner, spoušť sice stiskneš velmi rychle, ale je asi rozdíl, když tě někdo chce účelně zabít tak se k tobě asi nepřiblíží ani na kontaktní vzdálenost, ale vysipe do tebe zásobník z 5-ti metrů. Tihle situace bych řešil spíš pro případy rukojmí a snahu tě dostat pod kontrolu, aby tě mohl třeba okrást atd.
- jhora
Příspěvek#24 » úte 16. lis 2010, 13:21
No právě, jde mi o situaci, kdy mě třeba někdo přepadne s nožem, bude velmi blízko (řekněme max. dva metry) a já usoudím, že nemám šanci utéct a že odevzdáním peněženky to nemusí končit (bude to nějakej agresivní opilej vazoun třeba). No a v tu chvíli je na řadě myšlenka, jestli je dobrý nápad vytáhnout zbraň, na rozhodnutí je zlomek vteřiny a je třeba zvážit, jestli mi tu zbraň nevezme nebo "nevypne" - proto jsem se ptal na tu vzdálenost.
Řekl bych, že ve většině nebezpečných situací bude útočník hodně blízko, protože vás chce zmlátit, pobodat, okrást nebo znásilnit. Zapás o zbraň pak může dopadnout velice špatně, a tak se snažím udělat si představu, jak takovou situaci správně vyhodnotit...
Řekl bych, že ve většině nebezpečných situací bude útočník hodně blízko, protože vás chce zmlátit, pobodat, okrást nebo znásilnit. Zapás o zbraň pak může dopadnout velice špatně, a tak se snažím udělat si představu, jak takovou situaci správně vyhodnotit...
- Steiner
- Joe
Příspěvek#26 » úte 16. lis 2010, 14:24
Záleží na situaci, zda a jak je ozbrojen, ohrožuje tě, lidé v okolí. Dá se ustupovat, dá se předstírat, že vytahuješ požadovanou peněženku, a pak v okamžiku, kdy by zbraň uviděl, prudce ustoupit a zahájit palbu. Jen je potřeba nemít zábrany v použití zbraně. IMHO ukazováček na spoušti je rychlejší než spolehlivé a pevné uchopení závěru zbraně. Krom toho nevím, kolik běžných hajzlíků je schopno nějakou odzbrojovací techniku spolehlivě provést a jsou k tomu odhodláni u všech obvyklých typů obranných zbraní (pistole, revolver, sprej, nůž, obuch).
Nezapomeň, že obranná situace není férový duel z westernu. Kdo je zákeřnější, agresivnější, víc klame a podvádí, ten zpravidla vyhrává. Pár záludností a špinavostí je dobré mít promyšleno a nacvičeno
Taky není špatný nápad mít nějakou lacinou peněženku s pár desetikorunami, které v takovém případě obětuješ a odevzdáš. I když by tě soud druhé či třetí instance po několika letech třeba osvobodil, a po dalších letech bys velmi teoreticky mohl na státu vysoudit nějaké odškodnění, ty roky vazby Tobě a Tvým blízkým nikdo nikdy nenahradí
Nezapomeň, že obranná situace není férový duel z westernu. Kdo je zákeřnější, agresivnější, víc klame a podvádí, ten zpravidla vyhrává. Pár záludností a špinavostí je dobré mít promyšleno a nacvičeno

Taky není špatný nápad mít nějakou lacinou peněženku s pár desetikorunami, které v takovém případě obětuješ a odevzdáš. I když by tě soud druhé či třetí instance po několika letech třeba osvobodil, a po dalších letech bys velmi teoreticky mohl na státu vysoudit nějaké odškodnění, ty roky vazby Tobě a Tvým blízkým nikdo nikdy nenahradí

- jhora
Příspěvek#27 » úte 16. lis 2010, 18:26
Steiner: Pravda - youtube mi na mysl nepřišel, tam půjde leccos vykoukat.
Joe: Ta falešná peněženka je velice dobrý nápad... a ty zákeřnosti taky. Je pravda, že málokterý útočník bude psychicky připraven na to, že jeho oběť vytáhne pistoli a nějaká záludnost navíc nemůže uškodit...
Joe: Ta falešná peněženka je velice dobrý nápad... a ty zákeřnosti taky. Je pravda, že málokterý útočník bude psychicky připraven na to, že jeho oběť vytáhne pistoli a nějaká záludnost navíc nemůže uškodit...
- Wrunx
Příspěvek#28 » čtv 30. pro 2010, 19:11
Je to trochu z jiného pohledu, ale na "kontaktní vzdálenost" bych se rozhodně nepokoušel o nějaké "vypnutí" pistole, ale vždy jedině o sražení hlavně tak aby se dostala 1) mimo moje tělo a 2) pokud možno do nějakého bezpečného směru. Sražení přímým úderem je v drtivé většině případů rychlejší než reakční schopnost lidí, tedy i než stisknutí spouště, a spolu s tím už jen vstoupit do protivníka a děj se vůle boží.
- rabbit3278
- Kontaktovat uživatele:
- rabbit3278
Příspěvek#29 » čtv 30. pro 2010, 19:18
tady je docela zajímavá sebeobrana a tenhle člověk tam má spoustu dalších jak proti zbrani i noži
http://www.youtube.com/watch?v=lsrlljB1 ... ecentfmore
http://www.youtube.com/watch?v=lsrlljB1 ... ecentfmore
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva