Použití střeliva Hollow Point

SansLogique

Příspěvek#316 » pon 15. srp 2016, 17:38

Black mamba není hollow point, jenom má tvarovanou špičku, nemá v ní díru. Podle nějakýho testu, dělanýho dokonce u nás, chová se v balistickým gelu dokonale stejně jako normální SB za bůra. Akorát už si nepamatuju, kde jsem to viděl.

sided
moderátor

Příspěvek#317 » pon 15. srp 2016, 18:23

Black Mamba není hollow point, ale jen předražený celoplášť nevalné kvality. Řešilo se to už tolikrát a stejně se zas někdo nachytá.

cipis

Příspěvek#318 » pon 15. srp 2016, 19:33

Dovolím si upozornit, že podle kategorizace CUZZS je to A bez doplnění, tedy vůbec nezáleží, jestli do krátké nebo dlouhé. Prostě je to A a šmitec.
Ono se stačí na ty kategorizace podívat, něco je napsáno "A do krátké", ale něco jen "A".
Příklad je náboj se střelou EFMJ, který tam má A pro krátké kulové zbraně.

P.V. píše:Tak ČÚZZS potvrdil, že Magtech 9mm Luger (9K) JHP Subsonic jsou ve stejné kat. jako 9 mm Luger se střelou JHP, Sellier&Bellot a.s., takže kdyby Vám je někdo prodával do krátké, tak nebrat.

Enerccio

Příspěvek#319 » pon 15. srp 2016, 19:35

ono mam pocit ze nekdy CUZZS rozhoduje podle toho jak se kdo vyspal... nic ve zlym

Xerxes
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#320 » pon 15. srp 2016, 21:15

možná, ale v tomhle případě to je odůvodněně v A

Serz

Příspěvek#321 » pon 15. srp 2016, 21:56

popis sokove strely v priloze ZOZ je dost presny, mozna az moc.
Šoková střela - jednotná střela, se špičkou ve tvaru komolého kužele, který je na vrcholu opatřen otevřenou válcovou dutinou, do které zasahuje část olověného jádra tvaru komolého kužele, plášť je na okrajích podélně naříznut.

k tomu:
Jednotná střela - těleso, určené k zasažení cíle nebo vyvolání jiného efektu, které se po opuštění hlavně nerozdělí.

a co kdyz se rozdeli? naboje RIP? nerozdeli se hned po opusteni hlavne, ale po zasahu cile. to je porad PO opusteni hlavne.

ve tvaru komoleho kuzele, jestli mam strelu ogivalniho tvaru, ne jako ty revolverove naboje, tak to neni zadny komoly kuzel

valcova dutina, no tak muze byt dole jeste sirsi (trojuhelnikova by nebyla dost ucinna)
do dutiny zasahuje cas oloveneho jadra? do dutiny neco muze zasahovat? asi mysleli valcovou dutinu, ktera (sama) zasahuje do casti oloveneho jadra...

plast je na okrajich podelne nariznut. tak bude nariznut do vrtule, nebo bude jenom ztencen...

boze, to jsou problemy :)

Enerccio

Příspěvek#322 » úte 16. srp 2016, 05:56

serz: no jeste je tam zvysujuci ranivy ucinek, ale to je zas na debatu, zvysujuci ucinek oproti cemu? Normalnemu celoplasti? Ten je zas ucinnejsi nez napriklad subsonic celoplast...

Piggy

Příspěvek#323 » úte 16. srp 2016, 07:16

Serz: už jsem to tu i jinde psal - popisu šokové střely odpovídá jedině střela Federal Hydra-Shok, která opravdu má na "dně" té dutiny takový olověný trn, jakoby vyrůstající z jádra. Snad to má napomáhat expanzi nebo je to prostě patentovaná fíčura bez dalšího významu. Zařazení do přílohy je nadbytečné, protože je to jen jedna z mnoha rozmanitých expanzních střel a ty jsou vesměs určený ke zvýšení ranivého účinku.

HawkCZ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#324 » úte 16. srp 2016, 12:13

K tem magtechum subsonicum. Opravdu je v zajmu strely s rizenou deformaci, aby byla tezka a subsonicka? Nepotrebuje takova strela vice energie k deformaci?

Serz

Příspěvek#325 » úte 16. srp 2016, 12:15

latka potrebuje energii a taky trochu casu, aby zmenila tvar. moc energie ti vezme cil skrz a az tam nekde (i kdyz uz neni z ceho) se pretvaruje

laurel_31299

Příspěvek#326 » stř 17. srp 2016, 22:02

Tak a ted co s Magtechama, ktery jsem koupil jeste nez to urad potvrdil jako A-cko? (Mam A,B,E). Muzu je vlastnit aniz bych je pouzil treba pro potreby dekorace pro fotografovani?

SansLogique

Příspěvek#327 » stř 17. srp 2016, 22:12

laurel - možná jsem příliš troufalej a nedostatečně zákona dbalej, ale podle mýho skromnýho názoru pokud ty náboje nevystřílíš do nějakýho člověka, tak to nikoho nezajímá a zajímat ani nebude. Ale jsem holt právní nihilista.

Piggy

Příspěvek#328 » čtv 18. srp 2016, 08:47

laurel_31299 píše:Tak a ted co s Magtechama, ktery jsem koupil jeste nez to urad potvrdil jako A-cko?
A kdy že to potvrdil? Na stránkách zkušebny nic takového není.

Piggy

Příspěvek#329 » čtv 18. srp 2016, 16:25

Pardon, dotaz měl směřovat na P.V.
P.V. píše:Tak ČÚZZS potvrdil, že Magtech 9mm Luger (9K) JHP Subsonic jsou ve stejné kat. jako 9 mm Luger se střelou JHP, Sellier&Bellot a.s.

laurel_31299

Příspěvek#330 » čtv 18. srp 2016, 19:23

No já je tam taky nenašel. Každopádně i kdyby, tak jestli jsem tu vše pochopil tak můžu vlastnit pokud mám dlouhou na 9 mm. Už jen proto že mám 4 krabky.

Sent from my SM-G900FD using Tapatalk

Zpět na