Brokovnice dvojka Zbrojovka Brno ZP 45 rok 1948
- Jarda89
Příspěvek#1 » pon 18. črc 2016, 13:26
Zdravím Vás pánové, tak jsem v pátek pořídil ZP 45 rok 1948
je pěkná, mechanicky výtečná (kolega z práce (myslivec) čučel jak puk, a prej že za 1800,- to byl kup jak sviňa
) vývrty na ty roky taky pěkný, u komor drobná krupička, jinak semtam matný flíčky, jenom mě maličko štve drobná nerovnost v levým laufu... Předchozí majítel ji podle mě cvakl do dveří, je to jenom pár desetin mm, jinak se o ni staral příkladně.. Mám ji jenom na sport, takže malý měkký broky budou lítat hezky
Dneska na registraci příslušník naznal, že takhle pěkný ZPčko dlouho neviděl.
Máte někdo zkušenosti, na co si dávat pozor? Co se rádo kazí a tak.. Slugy střílet nebudu, takže problematiku kolem zahrdlení řešit nemusíte

Máte někdo zkušenosti, na co si dávat pozor? Co se rádo kazí a tak.. Slugy střílet nebudu, takže problematiku kolem zahrdlení řešit nemusíte

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- ace curly
Příspěvek#2 » pon 18. črc 2016, 19:29
Hezký kousek a za ty prachy super.
Mám dvě stejné dvanáctky a používám je na western. Dost si zastřílí a zatím jsem
s nimi neměl sebemenší problém. Někdy, když majitel hodně maže, tak dřevo změkne od zatečeného oleje a když se přitáhnou zámkové desky, tak dojde ke kontaktu kohoutku se dřevem. Potom nemusí dojít k odpálení náboje, protože kohout drhne a zbrzdí se.
Mám dvě stejné dvanáctky a používám je na western. Dost si zastřílí a zatím jsem
s nimi neměl sebemenší problém. Někdy, když majitel hodně maže, tak dřevo změkne od zatečeného oleje a když se přitáhnou zámkové desky, tak dojde ke kontaktu kohoutku se dřevem. Potom nemusí dojít k odpálení náboje, protože kohout drhne a zbrzdí se.
- Jarda89
Příspěvek#3 » pon 18. črc 2016, 20:22
já ji namazal spíš jenom bodově, pouze do pohyblivých částí, kolem zápalníků a zespodu přes spouště trochu .. Vzal jsem jenom víc hlavně abych aspoň trochu zabránil šíření "flíčků".. Pažbu jsem mázl vlhkým hadrem od Balistolu
S odpalem by neměl být problém, cvičný jsou oklepaný hezky, ale naostro to zjistím až v srpnu, čekám na techničák :/
Já vím, je to taková moje bolístka, ale lehká (opravdu jenom sem tam flíčky řádově v milimetrech a asi 2 větší plochy tak 1cm2, prostě deformace výstupního kontrolora
) koroze, u brokovnice na střílení bez soutěžních ambicí, nemá víceméně vliv, ne? (nebo takhle pohyblivej terč s tím trefím ne?
)
Ale jak už jsem psal jinde, pokud je koroze v takhle malým rozsahu po 68 letech, tak vydrží tak dalších 700 let
Ale je fakt, že známej měl ZP 50 ta vypadala jak měsíční krajina a střílela suprově..

Já vím, je to taková moje bolístka, ale lehká (opravdu jenom sem tam flíčky řádově v milimetrech a asi 2 větší plochy tak 1cm2, prostě deformace výstupního kontrolora

Ale jak už jsem psal jinde, pokud je koroze v takhle malým rozsahu po 68 letech, tak vydrží tak dalších 700 let

Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí