Brokovnice dvojka Zbrojovka Brno ZP 45 rok 1948

Jarda89

Příspěvek#1 » pon 18. črc 2016, 13:26

Zdravím Vás pánové, tak jsem v pátek pořídil ZP 45 rok 1948 :) je pěkná, mechanicky výtečná (kolega z práce (myslivec) čučel jak puk, a prej že za 1800,- to byl kup jak sviňa :D ) vývrty na ty roky taky pěkný, u komor drobná krupička, jinak semtam matný flíčky, jenom mě maličko štve drobná nerovnost v levým laufu... Předchozí majítel ji podle mě cvakl do dveří, je to jenom pár desetin mm, jinak se o ni staral příkladně.. Mám ji jenom na sport, takže malý měkký broky budou lítat hezky :) Dneska na registraci příslušník naznal, že takhle pěkný ZPčko dlouho neviděl.
Máte někdo zkušenosti, na co si dávat pozor? Co se rádo kazí a tak.. Slugy střílet nebudu, takže problematiku kolem zahrdlení řešit nemusíte :)
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

ace curly

Příspěvek#2 » pon 18. črc 2016, 19:29

Hezký kousek a za ty prachy super.
Mám dvě stejné dvanáctky a používám je na western. Dost si zastřílí a zatím jsem
s nimi neměl sebemenší problém. Někdy, když majitel hodně maže, tak dřevo změkne od zatečeného oleje a když se přitáhnou zámkové desky, tak dojde ke kontaktu kohoutku se dřevem. Potom nemusí dojít k odpálení náboje, protože kohout drhne a zbrzdí se.

Jarda89

Příspěvek#3 » pon 18. črc 2016, 20:22

já ji namazal spíš jenom bodově, pouze do pohyblivých částí, kolem zápalníků a zespodu přes spouště trochu .. Vzal jsem jenom víc hlavně abych aspoň trochu zabránil šíření "flíčků".. Pažbu jsem mázl vlhkým hadrem od Balistolu :) S odpalem by neměl být problém, cvičný jsou oklepaný hezky, ale naostro to zjistím až v srpnu, čekám na techničák :/
Já vím, je to taková moje bolístka, ale lehká (opravdu jenom sem tam flíčky řádově v milimetrech a asi 2 větší plochy tak 1cm2, prostě deformace výstupního kontrolora :D ) koroze, u brokovnice na střílení bez soutěžních ambicí, nemá víceméně vliv, ne? (nebo takhle pohyblivej terč s tím trefím ne? :) )
Ale jak už jsem psal jinde, pokud je koroze v takhle malým rozsahu po 68 letech, tak vydrží tak dalších 700 let :D Ale je fakt, že známej měl ZP 50 ta vypadala jak měsíční krajina a střílela suprově..

Zpět na