První dlouhá samonabíjecí puška, co vybrat?
Samonabíjecí pušky
- Imdrunk
Příspěvek#46 » úte 15. bře 2016, 10:49
Pánové jsem naprosto devastovaný,
Když už jsem se konečně rozhodl pro 7,62 s tím že si koupím Gaze za nějakých 9 tisíc a k tomu krabici 1K nábojů za 5,5tisíce, tak mě ještě napadl zvídavý dotaz na střelnici a to ohledně střelby plnotučnejma CIPama.
Samosebou že tam musí střílet pokaděnejma barnaulama, který stojí v 7,62 okolo 10 korun. Takže můj sen že budu střílet za 5kč se rozplynul jako pára nad hrncem.
Píšu to jenom jako feedback pro další čtenáře tohodle vlákna, aby uvážili i tenhle aspekt při výběru ráže. Ve finále je to jedno jestli koupím 7,62 / 5,45 / 223.rem protože všechny musí být od barnaula (aspoň u nás na střelnicic ArmyArms) a cena se pohybuje okolo 9kč/7,80kč/7,50kč.
Takže z tohodle hlediska je 7,62 absolutně nevýhodná, kor s výhledem do budoucna kdy cena bude hopsat zejména nahoru a jak už říkali jiní, novovýroba 7,62 bude vždycky dražší než 5,45 / 223.rem
Peněz teď na to moc nemám, takže těžko říct kam se poohlédnout. Gaz byl pro mě nejpřijatelnější z hlediska cena/výkon...
Když už jsem se konečně rozhodl pro 7,62 s tím že si koupím Gaze za nějakých 9 tisíc a k tomu krabici 1K nábojů za 5,5tisíce, tak mě ještě napadl zvídavý dotaz na střelnici a to ohledně střelby plnotučnejma CIPama.
Samosebou že tam musí střílet pokaděnejma barnaulama, který stojí v 7,62 okolo 10 korun. Takže můj sen že budu střílet za 5kč se rozplynul jako pára nad hrncem.
Píšu to jenom jako feedback pro další čtenáře tohodle vlákna, aby uvážili i tenhle aspekt při výběru ráže. Ve finále je to jedno jestli koupím 7,62 / 5,45 / 223.rem protože všechny musí být od barnaula (aspoň u nás na střelnicic ArmyArms) a cena se pohybuje okolo 9kč/7,80kč/7,50kč.
Takže z tohodle hlediska je 7,62 absolutně nevýhodná, kor s výhledem do budoucna kdy cena bude hopsat zejména nahoru a jak už říkali jiní, novovýroba 7,62 bude vždycky dražší než 5,45 / 223.rem
Peněz teď na to moc nemám, takže těžko říct kam se poohlédnout. Gaz byl pro mě nejpřijatelnější z hlediska cena/výkon...
- Chip
Příspěvek#47 » úte 15. bře 2016, 11:27
Nemuzes se vazat na jednu strelnici a podle toho resit vsechno ostatni.. Vyber si flintu jaka ti vyhovuje a je jedno jestli bude v 223 nebo 7.62 x 39. A pokud chces hodne strilet, zacni prebíjet. Pokud jde o strelnici, kdyz se domluvis s kolegou a budete jezdit jinam, vyjde vam to asi levneji.
- RomanB74
Příspěvek#48 » úte 15. bře 2016, 14:00
>Imdrunk: První dlouhá samonabíjecí - a co nějaká Chiappa M4, Ruger 10/22?
Levné krmivo, na děrování papíru myslím dostatečné, relativně nízká pořizovací cena, prakticky kdykoliv prodejné...
Já osobně žádnou dlouhou nemám a z nostalgie jsem uvažoval o klonu '58. Tuším ale, že spíše skončím na opakovačce typu "ZKM 45x", možná nějaké Norinco JWxx by na občasné prásknutí stačilo.
Levné krmivo, na děrování papíru myslím dostatečné, relativně nízká pořizovací cena, prakticky kdykoliv prodejné...
Já osobně žádnou dlouhou nemám a z nostalgie jsem uvažoval o klonu '58. Tuším ale, že spíše skončím na opakovačce typu "ZKM 45x", možná nějaké Norinco JWxx by na občasné prásknutí stačilo.
- HonzaLBC
Příspěvek#49 » úte 15. bře 2016, 22:01
Imdrunk: Jen pro jistotu, když jsi zmínil střílení v bunkru (ArmyArms), všimnul sis, že je to jen na 25 metrů? A běžná cena za 250/hodinu? Já v bunkru střílel z gazely asi 3x (při koupi a 2x jen pár ran s někým na vyzkoušení), jinak to řešíme tak, že vždycky se najde někdo s kým sednout do auta a zajet někam ven, ideálně třeba Ludvíkovice na 300 m a venku nemusíš střílet barnauly a za stejnou cenu máš dvě hodiny.
Jinak bunkr mám samozřejmě moc rád
Jinak bunkr mám samozřejmě moc rád

- MM
Příspěvek#50 » pát 18. bře 2016, 22:25
Tak je doma Galil SAR. Poslednu dilemu rozseklo to ze ZS otormentoval FN FALky az potom co mi Galil dorazil k predajcovi, inak neviem neviem, bol som na vazkach
. Uz je na znackach, dnes som stravil prijemne popoludnie rozoberanim a cistenim. Puska vo velmi peknom stave, az na to ze bola zamastena hroznym sposobom a z dokupenych zasobnikov som vysypal asi tak stvrt kila piesku z Negevskej puste
. Vsetko rozobrate, vyplachnute WDckom / benzinom, vycistene ... zajtra sa ide testovat.

- mihlit
Příspěvek#52 » úte 22. bře 2016, 00:21
Zásobníky jsou drahé skoro do všeho. Spíš hlídat bazar. Případně vím, že se dají upravit (doděláním předního zobáčku) zásobníky pro AR15, ale sám jsem je nikdy neupravoval. Ono ale ty zásobníky pro AR15 taky nejsou úplně levné, leda když by se našlo něco za málo peněz na bazaru.
- Imdrunk
Příspěvek#53 » sob 26. bře 2016, 15:47
Všem děkuju za rady a názory, už je doma Gazela 58. Tak nějak jsem se už tím nechtěl zaobírat a byla poslední na krámě, tak jsem ji chuděru vzal
Zkoušel jsem zatím jen na 25 metrů ale lítala krásně do středu, kopanec jsem čekal větší.
Jinak má trochu podivnou finishku, ta šedá barva kterou je přetřená moc nedrží a docela se to loupe, pod ní je celá stříbrná, ta tormentace tam je taky tak nějak halabala vyrytá.
Máte někdo zkušenosti jak to přetřít/zamezit dalšímu loupání aniž bych zamázl tormentaci?
Díky

Zkoušel jsem zatím jen na 25 metrů ale lítala krásně do středu, kopanec jsem čekal větší.

Jinak má trochu podivnou finishku, ta šedá barva kterou je přetřená moc nedrží a docela se to loupe, pod ní je celá stříbrná, ta tormentace tam je taky tak nějak halabala vyrytá.
Máte někdo zkušenosti jak to přetřít/zamezit dalšímu loupání aniž bych zamázl tormentaci?
Díky
- radimnet
- dejvgsr
Příspěvek#55 » čtv 31. bře 2016, 16:47
Ahoj, včera jsem dostal zbrojní průkaz a nákupní povolení na samonabíjecí pušku i pistol. Udělali mi to v Litoměřicích na počkání. Dnes mi dovezl zástupce CSA mojí první, novoučkou, voňavou SA 58 7,62 xx39. Toť moje volba, druhá zbraň bude CZ 455 opakovací s puškohledem.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- RIVL
Příspěvek#58 » úte 26. črc 2016, 07:14
Tak taky zvažuju kosu, ale jakou - sleduju zatím toto :
http://www.beareka.cz/pusky/vzor-58/sam ... -62x39.htm
nebo :
http://www.gunexpert.cz/ vzor 2058
ceny různé, kvalita různá, a ráže taky 7,62 nebo 5,45 (četl jsem to tady.
Tak co by jste si vybrali vy ?
Beareka (některé vyrobeny v PL) asi dobrý ceny, ale kvalita oproti novovýrobě VZ2058 za 16tis ? Do čeho by jste šli a proč.
http://www.beareka.cz/pusky/vzor-58/sam ... -62x39.htm
nebo :
http://www.gunexpert.cz/ vzor 2058
ceny různé, kvalita různá, a ráže taky 7,62 nebo 5,45 (četl jsem to tady.
Tak co by jste si vybrali vy ?
Beareka (některé vyrobeny v PL) asi dobrý ceny, ale kvalita oproti novovýrobě VZ2058 za 16tis ? Do čeho by jste šli a proč.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí