CZ 858

Samonabíjecí pušky

winter97

Příspěvek#166 » úte 3. lis 2015, 18:45

Čau :) chci se zeptat... jakej je rozdíl krom ceny teda.... CZ 858 Tactical II a CZ 858 Tactical IV ???
Dík za odpověď :))

jamira

Příspěvek#167 » úte 3. lis 2015, 19:23

V délce hlavně a v kapacitě zásobníku, mladý obránče vlasti :)
Tac.2 je určen hlavně pro export do zemí, které nepřipouštějí "military" vzhled zbraní. Verze Tactical 2 má standardně krátký zásobník na 5 nábojů a délku hlavně 477mm oproti klasické "kose" s délkou hlavně 390mm a zásobníkem na 30 nábojů.

winter97

Příspěvek#168 » úte 3. lis 2015, 19:55

Jo :) myslel sem si to... díky za info..... tak budu mít " Tac II " .... klasický sou vyprodaný :)) ...a jestli je rozdíl v 8 cm , tak nato se*e Bílej tesák :)

glock69

Příspěvek#169 » úte 3. lis 2015, 20:55

Otázka taky je, jestli v delší hlavni je tvrdochrom. Obávám se, že není.

winter97

Příspěvek#170 » úte 3. lis 2015, 21:08

V delší neni určitě ;) .... ale prakticky vzato ..... na vystřílení cca 400 nábojů ročne to asi nebude mít vliv .... nebo ? Nechám se poučit...

marinakus

Příspěvek#171 » úte 3. lis 2015, 21:58

A kdo zjistí, jestli je v kratší hlavni? Standardně ano ale je to skutečně originál hlaveň. Dnes už to lepí z čehokoliv. Jestli má někdo návod, jak to jednoduše poznat, prosím o sdělení.

Kubecx

Příspěvek#172 » pát 6. lis 2015, 23:12

Zdravim všechny, jsem šťastným majitelem SA 58 z roku 1960 Píčka, předělanou verzi na kat. B. Mám vystříleno asi 100ks nábojů a vše v pořádku při střelbě. Ale!
Při poslední návštěvě střelnice jsem po několika ranách přestal střílet, když jsem měl natažený náboj v komoře. Zbraň jsem zajistil. Pak jsem klasicky vyndal zásobník a opětovným natažením náboj vyhodil. Ale všiml jsem si, že na zápalce náboje je lehký otisk úderníku, přitom jsem však spoušť nezmáčkl. Tak jsem to zkusil znovu a opět náboj měl lehký otisk. Poté jsem zkusil i jenom natáhnout aniž bych střílel předtím a tento "natažený" náboj opětovně vyndat a hle, opět otisk.
Puška po nebo při natažení sama nevystřelí, ale ten otisk se mi nelíbí a nemá tam co dělat :angry: :angry: , dle mého názoru a zkušeností.
Nějaké rady, tipy a triky co je příčinou a jak toto řešit? Díky za odpověď. :wink:

smety
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#173 » sob 7. lis 2015, 11:16

Není to otisk úderníku, ale zápalníku - protože je uložen volně a je možné, že svojí setrvačností může udělat otisk na zápalce.
Se slabým otiskem zápalníku jsem se setkal při hermex efektu, kdy sklouzne úderník ze záchytu.

eerr

Příspěvek#174 » stř 11. lis 2015, 19:37

Kubecx: Nic si z toho nedělej , to je normální. Pokud si dáš plnej zásobník a "proházíš" náboje komorou tak otisk zápalníku bude na všech. Je to jak psal "smety" ale nemá to souvislost s "Hermex" efektem.
Prodloužená verze 858 nemá tvrdochrom , prý tam jsou hlavně LW. Měly by být přesnější (s odpovídajícími náboji) ale pokud se bude střílet původně vojenskou-zcivilněnou municí (má rtuťové zápalky) musí se pořádně a několikrát čistit aby hlaveň neshnila. Jediné prodloužené "58" s chromem v hlavni o kterých vím bylo pár kousků FSN 01 U (ne všechny) - Novohradský

sunny-x

Příspěvek#175 » čtv 12. lis 2015, 07:34

Zdar,
včera jsem si vyrobil kartáček na čištění plynového kanálku. Né ten, v kterém běhá píst, ale mezi hlavní a pístem.
Potřeboval jsem:
Mezizubní kartáček 4 mm a 5 mm.
Plastovou trubičku.
Sekundové lepidlo.

Rozebral jsem mezizubní kartáčky a drátek se štětinami vlepil sekunďákem do trubičky. A to je vše. Viz. foto. Životnost zatím neznám, včera jsem to použil poprvé.
Pokud máte někdo jiný způsob. Prosím podělte se. Díky

PS: Rady typu, že je to zbytečné si nechte...
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

radimsuchanek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#176 » čtv 12. lis 2015, 09:00

...pěkné, osobně používám kartáčky na čištění endoskopů.

Style

Příspěvek#177 » čtv 12. lis 2015, 11:16

Sunny-x: Super nástroj, pustím se do výroby.

Pupak

Příspěvek#178 » čtv 12. lis 2015, 14:22

Používám takový ty chlupatý dráty na fajfku, říká se tomu čistič dýmek a maj to v každý větší trafice. Balení 50ks stojí pár pětek, na vyčištění spotřebuju maximálně dva. Přijde mi to jednodušší, než vyrábět nějaký sofistikovaný nástroje.

Bonanza

Příspěvek#179 » čtv 12. lis 2015, 15:25

Čistil jsem taky fajfkodrátkem, za pár korun a stačilo. Ale kdybych už moji 858 neprodal, tak bych určitě vyrobil tento kanálkokartáček a čistil s ním. Dobrý nápad.

jamira

Příspěvek#180 » čtv 12. lis 2015, 18:57

Plynový kanálek - ten je jasný - odfuk plynů a výstřelových spalin na hlavu pístu pro funkci posunu závěru dozadu. Ty dva šikmé otvory cca 2 cm za kanálkem směrem dozadu, ty slouží k odfuku přebytečného tlaku plynů, když hlava pístu dosáhne zadní úvrati a následně pružina vrací píst zpět dopředu?

Zpět na