CZ 858
Samonabíjecí pušky
- jamira
Příspěvek#167 » úte 3. lis 2015, 19:23
V délce hlavně a v kapacitě zásobníku, mladý obránče vlasti 
Tac.2 je určen hlavně pro export do zemí, které nepřipouštějí "military" vzhled zbraní. Verze Tactical 2 má standardně krátký zásobník na 5 nábojů a délku hlavně 477mm oproti klasické "kose" s délkou hlavně 390mm a zásobníkem na 30 nábojů.

Tac.2 je určen hlavně pro export do zemí, které nepřipouštějí "military" vzhled zbraní. Verze Tactical 2 má standardně krátký zásobník na 5 nábojů a délku hlavně 477mm oproti klasické "kose" s délkou hlavně 390mm a zásobníkem na 30 nábojů.
- marinakus
- Kubecx
Příspěvek#172 » pát 6. lis 2015, 23:12
Zdravim všechny, jsem šťastným majitelem SA 58 z roku 1960 Píčka, předělanou verzi na kat. B. Mám vystříleno asi 100ks nábojů a vše v pořádku při střelbě. Ale!
Při poslední návštěvě střelnice jsem po několika ranách přestal střílet, když jsem měl natažený náboj v komoře. Zbraň jsem zajistil. Pak jsem klasicky vyndal zásobník a opětovným natažením náboj vyhodil. Ale všiml jsem si, že na zápalce náboje je lehký otisk úderníku, přitom jsem však spoušť nezmáčkl. Tak jsem to zkusil znovu a opět náboj měl lehký otisk. Poté jsem zkusil i jenom natáhnout aniž bych střílel předtím a tento "natažený" náboj opětovně vyndat a hle, opět otisk.
Puška po nebo při natažení sama nevystřelí, ale ten otisk se mi nelíbí a nemá tam co dělat :angry: :angry: , dle mého názoru a zkušeností.
Nějaké rady, tipy a triky co je příčinou a jak toto řešit? Díky za odpověď.
Při poslední návštěvě střelnice jsem po několika ranách přestal střílet, když jsem měl natažený náboj v komoře. Zbraň jsem zajistil. Pak jsem klasicky vyndal zásobník a opětovným natažením náboj vyhodil. Ale všiml jsem si, že na zápalce náboje je lehký otisk úderníku, přitom jsem však spoušť nezmáčkl. Tak jsem to zkusil znovu a opět náboj měl lehký otisk. Poté jsem zkusil i jenom natáhnout aniž bych střílel předtím a tento "natažený" náboj opětovně vyndat a hle, opět otisk.
Puška po nebo při natažení sama nevystřelí, ale ten otisk se mi nelíbí a nemá tam co dělat :angry: :angry: , dle mého názoru a zkušeností.
Nějaké rady, tipy a triky co je příčinou a jak toto řešit? Díky za odpověď.

- smety
- eerr
Příspěvek#174 » stř 11. lis 2015, 19:37
Kubecx: Nic si z toho nedělej , to je normální. Pokud si dáš plnej zásobník a "proházíš" náboje komorou tak otisk zápalníku bude na všech. Je to jak psal "smety" ale nemá to souvislost s "Hermex" efektem.
Prodloužená verze 858 nemá tvrdochrom , prý tam jsou hlavně LW. Měly by být přesnější (s odpovídajícími náboji) ale pokud se bude střílet původně vojenskou-zcivilněnou municí (má rtuťové zápalky) musí se pořádně a několikrát čistit aby hlaveň neshnila. Jediné prodloužené "58" s chromem v hlavni o kterých vím bylo pár kousků FSN 01 U (ne všechny) - Novohradský
Prodloužená verze 858 nemá tvrdochrom , prý tam jsou hlavně LW. Měly by být přesnější (s odpovídajícími náboji) ale pokud se bude střílet původně vojenskou-zcivilněnou municí (má rtuťové zápalky) musí se pořádně a několikrát čistit aby hlaveň neshnila. Jediné prodloužené "58" s chromem v hlavni o kterých vím bylo pár kousků FSN 01 U (ne všechny) - Novohradský
- sunny-x
Příspěvek#175 » čtv 12. lis 2015, 07:34
Zdar,
včera jsem si vyrobil kartáček na čištění plynového kanálku. Né ten, v kterém běhá píst, ale mezi hlavní a pístem.
Potřeboval jsem:
Mezizubní kartáček 4 mm a 5 mm.
Plastovou trubičku.
Sekundové lepidlo.
Rozebral jsem mezizubní kartáčky a drátek se štětinami vlepil sekunďákem do trubičky. A to je vše. Viz. foto. Životnost zatím neznám, včera jsem to použil poprvé.
Pokud máte někdo jiný způsob. Prosím podělte se. Díky
PS: Rady typu, že je to zbytečné si nechte...
včera jsem si vyrobil kartáček na čištění plynového kanálku. Né ten, v kterém běhá píst, ale mezi hlavní a pístem.
Potřeboval jsem:
Mezizubní kartáček 4 mm a 5 mm.
Plastovou trubičku.
Sekundové lepidlo.
Rozebral jsem mezizubní kartáčky a drátek se štětinami vlepil sekunďákem do trubičky. A to je vše. Viz. foto. Životnost zatím neznám, včera jsem to použil poprvé.
Pokud máte někdo jiný způsob. Prosím podělte se. Díky
PS: Rady typu, že je to zbytečné si nechte...
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- radimsuchanek
- Kontaktovat uživatele:
- radimsuchanek
- Pupak
- Bonanza
- jamira
Příspěvek#180 » čtv 12. lis 2015, 18:57
Plynový kanálek - ten je jasný - odfuk plynů a výstřelových spalin na hlavu pístu pro funkci posunu závěru dozadu. Ty dva šikmé otvory cca 2 cm za kanálkem směrem dozadu, ty slouží k odfuku přebytečného tlaku plynů, když hlava pístu dosáhne zadní úvrati a následně pružina vrací píst zpět dopředu?
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí