Walther PPK
Pistole, které nepatří do žádné z ostatních kategorií
- peggy
Příspěvek#61 » sob 15. pro 2012, 09:25
Takže ještě jednou:
- mám už pár let PPK 7,65Br Ulm, nikdy jsem neměl závadu, a věřte, že mám něco odstříleno
- rám má tloušťku 2,2mm (měřeno šuplérou na mém kusu, přiměli jste mě to rozebrat), žlábek pod táhlem spouště má hloubku 1,3mm, takže materiálu tam zbývá 0,9mm (což mi přijde docela dostatečné)
-žádná prasklina se nekoná, a to mám prosím lehký (duralový rám (PPK-L)
Podle mého názoru Bruno příliš zobecnil a dramatizoval několik málo známých problémů, které se na foru ventilovaly. Z toho počtu PPK a PP, které byly vyrobeny a jsou v užívání je to zlomek. Pokud se navíc týkaly problémů s vývodkami u některých zásobníků, nebo ještě tuhou pružinou, považuji to za banalitu. Problémy u ráže .22 jsou kapitola sama pro sebe.
Na konec bych dodal, že nejsem skalní fanda PPK a chovám povícero různých zbraní. Střelectví se věnuji cca 20 let a rukama mi už prošlo ledacos. PPK nosím už pár let a jeví se mi jako jedna z nejlepších konstrukcí co znám.
- mám už pár let PPK 7,65Br Ulm, nikdy jsem neměl závadu, a věřte, že mám něco odstříleno
- rám má tloušťku 2,2mm (měřeno šuplérou na mém kusu, přiměli jste mě to rozebrat), žlábek pod táhlem spouště má hloubku 1,3mm, takže materiálu tam zbývá 0,9mm (což mi přijde docela dostatečné)
-žádná prasklina se nekoná, a to mám prosím lehký (duralový rám (PPK-L)
Podle mého názoru Bruno příliš zobecnil a dramatizoval několik málo známých problémů, které se na foru ventilovaly. Z toho počtu PPK a PP, které byly vyrobeny a jsou v užívání je to zlomek. Pokud se navíc týkaly problémů s vývodkami u některých zásobníků, nebo ještě tuhou pružinou, považuji to za banalitu. Problémy u ráže .22 jsou kapitola sama pro sebe.
Na konec bych dodal, že nejsem skalní fanda PPK a chovám povícero různých zbraní. Střelectví se věnuji cca 20 let a rukama mi už prošlo ledacos. PPK nosím už pár let a jeví se mi jako jedna z nejlepších konstrukcí co znám.
- Bruno
- sided
Příspěvek#64 » sob 15. pro 2012, 10:32
Já se jen divím že od tý doby co ultratajné informace o pistoletu Makarova prosákly ze CCCP přes železnou oponu to ještě ostatní zbrojovky nezabalily a znovua znovu se pokoušejí o konkurenci.
Jooo počkat, že prý ten zázrak vychází z Waltrovy konstrukce? Kdepak, sověti ho vyráběli o moc dřív a dařilo se jim ho tak dlouho tajit. 

- Bonanza
- Bruno
- peggy
Příspěvek#67 » sob 15. pro 2012, 11:25
No tak PP a PPK sloužily také desítky let v řadě armád a u policie, já sám mám PPK s přejímacími značkami Bundeswehru. O jiných typech Walthra nemluvě (P38, P1). A ruské vylepšení ( i když některá řešení jsou velmi dobrá) m.j. spočívá třeba ve zrušení tlačítka na vypouštění zásobníku, což mi moc dobré nepřipadá.
Ale tato diskuse se již stává iracionální.
- 1N4148
Příspěvek#68 » úte 25. pro 2012, 20:05
Řešil někdo z vás posun hledí na PP/PPK? Chtěl jsem si na svém PP posunout hledí, protože je z nějakého důvodu asi o 0,3 mm vyosené (už jsem to tak koupil). Zkoušel jsem to klasicky poklepáním ze strany přes mosaznou tyčinku, ale vůbec jsem s hledím nemohl pohnout, je úplně zatuhlé. Ani aplikovat WD40 nepomohlo. Má někdo tip jak na to?
- Walt
Příspěvek#71 » čtv 3. led 2013, 03:29
peggy píše:No tak PP a PPK sloužily také desítky let v řadě armád a u policie, já sám mám PPK s přejímacími značkami Bundeswehru. O jiných typech Walthra nemluvě (P38, P1). A ruské vylepšení ( i když některá řešení jsou velmi dobrá) m.j. spočívá třeba ve zrušení tlačítka na vypouštění zásobníku, což mi moc dobré nepřipadá.
zachyt zasobniku na spodku rukojeti ma spousta armadnich pistoli, tipuju to na zadani vojaku
- KITTbx
- Bydliště: Ostrava ______________________ člen sdružení LEX www.gunlex.cz
- peggy
Příspěvek#73 » čtv 3. led 2013, 12:13
To by ale tlačítko nesmělo být zapuštěné. Kdo tvrdí něco o náhodném stisknutí , nikdy asi neměl PPK v ruce. Ano, řada armádních špiček byla vždy extrémně konzervativní a vyžadovala ledacos. Moderních pistolí se starým typem záchytu zásobníku podle mě až tak moc nebude.
Ale pozor! Tento typ diskuse (Makarov x PPK) bude opět směřovat kamsi ... řešme zde jen PPK, prosím.
Ale pozor! Tento typ diskuse (Makarov x PPK) bude opět směřovat kamsi ... řešme zde jen PPK, prosím.
- peggy
Příspěvek#74 » čtv 3. led 2013, 12:21
Abychom se drželi tématu:
Existují přípravky na posun pomocí šroubu, na obrázcích jsou nějaké složitější profesionální, ale jde to napodobit (hlavně ten poslední):

1N4148 píše:Řešil někdo z vás posun hledí na PP/PPK? Chtěl jsem si na svém PP posunout hledí, protože je z nějakého důvodu asi o 0,3 mm vyosené (už jsem to tak koupil). Zkoušel jsem to klasicky poklepáním ze strany přes mosaznou tyčinku, ale vůbec jsem s hledím nemohl pohnout, je úplně zatuhlé. Ani aplikovat WD40 nepomohlo. Má někdo tip jak na to?
Existují přípravky na posun pomocí šroubu, na obrázcích jsou nějaké složitější profesionální, ale jde to napodobit (hlavně ten poslední):

Naposledy upravil(a) peggy dne čtv 3. led 2013, 12:24, celkem upraveno 1 x.
- KITTbx
- Bydliště: Ostrava ______________________ člen sdružení LEX www.gunlex.cz
Příspěvek#75 » čtv 3. led 2013, 12:22

Ostatně nejen u PP/PPK, i u jiných a modernějších zbraní se to stává....
Uvedl jsem jasný a pochopitelný důvod, rozebírat zde nemá cenu, je to prostě tak.
A střílel a nejen z PPK

Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX