Makarov

Pistole, které nepatří do žádné z ostatních kategorií

mmaass
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#61 » stř 2. lis 2011, 15:18

To Bruno: Dekuji za radu, se mi bude hodit a urcite ji vyuziju.
Jinak pred chvili jsem jel juknout za zenou do prace a normalne jsem projizdel okolo B.V.S. (byla to opravdu nahoda), tak jsem rychle zabrzdil a zaparkoval. V obcode jsem se setkal s dvema pany, ktere se neustale nad sebou utahovali, takze jsem hned cejtil, ze tam to bude v pohode. Zeptal jsem se zda vedou PM a zda maji ulozenky, bylo me odpovezeno, ze ano a ze pro ni hned dojde do skladu. Prinesl ji, polozil prede mnou a rekl at si ji prohlidnu. Rozborku jsem nedelal, jelikoz tam bylo opravdu videt, ze tu zbran snad drzel jenom ja a mozna ten prodejce ktery mi ji podal, vypadal opravdu krasne, nebyla osoupana, vsechno slo ztuha, nemam spatnou fizickou kondici, spis naopak (ve fitku jsem peceny vareny) ale na tahnout zaver byl opravdu problem (nervozitou jsem mel trochu spocene ruce) :) do hlevne jsem nahlidl jen z predni casti a bylo videt, ze cas na kterou dopadalo svetlo uplne zari, takze kdyz to zkratim vypadala bajecne. Zeptal jsem se, zda by nechteli nechat zalohu za tu zbran a ze bych ji doplatil a vyzvednul az po obdrzeni ZP. Na coz mi bylo receno, ze jich jeste maji nekolik desitek kusu, takze vubec nehrozi, ze by za 3 nebyli a rekli, ale kdyby nahodou dochazeli, tak mi nejaky pekny ponechaj. Takze s B.V.S prvni zkusenost opravdu VYTECNA!

mmaass
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#62 » stř 2. lis 2011, 15:23

To Allegro:
Tak moje zkusenost s Brymovou je popsana v prispevku predtim, takze jejich obchudu se budu snazit vyhybat jen jak to pujde :roll: . Nejsem milionar (bohuzel :) ) ale radeji si nekde jinde priplatim ale za to se ke me budou chovat jako k zakaznikove.

anton

Příspěvek#63 » stř 2. lis 2011, 15:58

Jak už jsem psal, v Praze žádný problém ... těch možností je fakt hodně, stačí vybírat ať už se jedná o ty zbraně, příslušenství nebo střelivo. Já na ostravsku tak maximálně seženu levnou střelnici :roll:

Bruno

Příspěvek#64 » stř 2. lis 2011, 22:14

Ano plně souhlasím s Allegrem.PM co se sem dovážejí nejsou žádné šunty.A když si jí ještě prohlédneš pro sichr,není co řešit.

Bruno

Příspěvek#65 » stř 2. lis 2011, 22:37

To:mmaass
Ano závěr se natahuje dost těžko.Zvykneš si.Vratná pružina je dost silná.Je to z důvodu,že PM má
dynamický závěr, a tím pádem pevně uloženou hlaveň.No a náboj 9x18 je výkonem už na hraně při použití v pistoli této konstrukce.Zkus ze začátku než si zvykneš,nejdřív natahnout kohout a teprve potom závěr.Je to snažší.Ta pružina používáním (střelbou),nějak markantně nezměkne.Já mám z Maka vystřeleno asi 4 000 nábojů.No možná že pružina maličko změkla,ale spíš bych řekl že se mi to jenom zdá,a že mám používáním ten správný grif,a natažení závěru mi nedělá problém.

mmaass
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#66 » čtv 3. lis 2011, 06:48

Myslim si, ze je to jenom o zvyk. Kdyz se s tim clovek ,,chvili,, pohraje tak se na to zvykne.
Jinak jeste otazka na ty znalejsi, az si ho poridim tak mam ho jeste pred prvni strelbou nejak rozebrat a treba promazat nebo tak neco? A co si mam poridit na cisteni?

Bruno

Příspěvek#67 » čtv 3. lis 2011, 11:40

Každopádně bych ho vyčistil.Může ,ale nemusí tam být nějaký starý konzervační prostředek.
Já používám olej Break Free CLP.Mám s ním ty nejlepší zkušenosti.Když je hlaveň čistá,tak se namotá na vytěrák nějakej nesavej hadřík.Na něj se nakape pár kapek oleje a hlaveň se šuruje aspoň
10minut.Výsledek je ten,že teflon který v oleji je,se pěkně rozetře.Potom vždy postřelbě stačí lauf projet hadrem na vytěráku.Hlaveň je opět zrcadlo.Žádné mosazné kartáčky atd.nejsou potřeba.
Neusazují se žádné spaliny.Další použití oleje na hlaveň se má opakovat po 1200 výstřelech.Já to dělám po tisíci.Jinak kluzné části i povrchovku dělám,že kápnu jednu kapku a prstem to rozetřu.Potom už jenom vyleštím.Pistole se leskne tak že vypadá lépe než nová.No a ještě sem tam kapku na pérka.Víc ne,to je zbytečné.Vím jsou i jiné oleje.V testech v USA,vyšel jako druhý nejlepší
na světě.Důležité je taky to,že nesmrdí jako třeba Konkor.Cena u nás ve městě je kolem 200kč.
Já mám lahvičku už 10 let,a pořád tam trochu oleje ještě je.A to používám na více zbraní.Opravdu nemá cenu s ním plýtvat.Proto je dobrý nesavej hadřík.A potom už jenom vyleštit.

allegro

Příspěvek#68 » čtv 3. lis 2011, 11:49

pro: mmaass
pro: Bruno :-)

Nového jsem zbavoval nánosů vazelíny. K čištění teď k naprosté spokojenosti používám Brunox Turbo Spray a k promazávání (na pérka) olej BALLISTOL. Nicméně to je poměrně levnější řešení oproti Break Free CLP, ale je pravda, že Brunox by někomu mohl páchnout, mě tyhle prostředky voní a ke zbraním to patří.

mmaass
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#69 » čtv 3. lis 2011, 12:13

Diky za radu chlapi

Bruno

Příspěvek#70 » čtv 3. lis 2011, 14:28

Ano každý máme svůj oblíbený postup i olej.Každý to dělá podle svého,jak je naučený,a jak mu to vyhovuje.

anton

Příspěvek#71 » čtv 3. lis 2011, 16:10

A co říkáte na silikonový olej ? Jeden jsem koupil v Lidlu (W5), tak by mě zajímalo, jestli je vhodné jej používat i na pistoli :)

allegro

Příspěvek#72 » čtv 3. lis 2011, 19:45

zatím co jsem koupil v lídlu z kosmetiky a pseudočistících prostředků a případně i řemeslnického nářadí "v akci" mi přijde všechno low endové, lepší koupit osvědčenou a doporučovanou "značku", než experimentovat za pár korun, všechno z lídlu šlo do koše :-)

to se netýká dražších salámů, sýrů a jiných neakčních výrobků, ty jsem sežral :-)

anton

Příspěvek#73 » čtv 3. lis 2011, 20:24

A myslíš že sovětští soudruzi to čistili a mazali imperialistickými značkovými prostředky ? Spíš bych si tipnul, že to čistili technickým benzínem a mazali vazelinou nebo motorovým olejem :D A stejně stříleli bez problémů 8-)

kralik

Příspěvek#74 » čtv 3. lis 2011, 20:51

no, rekl bych ze ovsem v te dobe je zivotnost zbrane a presnost na vic jak 5 kroku nikoho moc nezajimala.... nebylo proc - zivotnost zbrane rozhodne vysoce presahovala zivotnost soudruha.
Dnes si kazdy sveho milacka pipla...

allegro

Příspěvek#75 » čtv 3. lis 2011, 20:56

Jenže ta vazelína, co tam dávali ožralý vodkou odkojený skladnící, byla rusky poctivá, mazadla mají rusové skvělý, "ruský" mazadlo bych si ale v Lídlu nekoupil, protože to bude napůl nebo spíš na tři čtvrtě ředěný levným čínským kuřecím sádlem. Tak takhle. Ruský = dobrý (co se týká zbraní), Rakouský lídlovský = podřadný levný zlevněný neprodejný v Rakousku, Německu a jinde v náročnějších zemích EU. K nám to sypou a my to naivně kupujem, a pak to skoro plný vyhazujeme, ale to už je mimo téma Makarov, nicméně máme ho všichni rádi a o tom to je :-). Vivat Makarov! Ale takhle: i když ho ničim mazat nebudeš, stejně vydrží :-)

Zpět na