Walther PPK
Pistole, které nepatří do žádné z ostatních kategorií
- mmaass
Příspěvek#46 » pát 24. úno 2012, 13:51
Tak jsem byl pred chvili v Bearece nakoupit ,,papani,, do Maka (za 4,- Kc no neber to
) a koukl jsem se na ty PPKacka..dostal jsem do ruky tri kousky (celkem jich tam ma asi opravdu dost).. stav zbrani je opravdu vselijakej, urcite byli hodne pouzivane (jak noseni tak i strelba), na otazku, ktera zbran je v prvni a ktera je ve druhe cenove kategorii mi odpovedet nedokazal, jelikoz prej mu to tam nekdo sprehazel, ale rikal, ze na cene se urcite dohodnem. Osobne z tech 3 zbrani, dve bych si kvuli stavu neporidil..dost opotrebovana hlaven, jsou hodne videt znamky noseni (nejspis s nimi jejich puvodni majetele chodili i na bazen
), na muj vkus byla velka vule zaveru..ale ten jeden vypadal relativne slibne takze tak 4500,- bych zanej asi dal

- Bohuliby
Příspěvek#47 » pát 24. úno 2012, 19:12
Do 16 hod. to tam nestíhám, vždy je to jen náhoda, když se tam dostanu. Ty zbraně tam opravdu nemá nic moc, když jsou tam pouze ty dvě dámy,tak ty nevědí o zbraních nic. PPK má v nabídce teď i BVS, poválečná výroba, cena 4900, asi tam má jenom dva kusy, kvalita bude ale lepší. Tedˇtam někdy pojedu, omrknu to a dám vědět. Na náboje Beareka dobrá.
- Bruno
Příspěvek#49 » pát 14. pro 2012, 18:49
Nechci nikomu vnucovat svůj názor.Svého času jsem uvažoval o PPK.Přečetl jsem si na různých Fórech názory na Pepka.Líbila se mi u něj plochost,váha atd.Ideál na nošení.
Po přečtení zkušeností střelců na jiných Fórech jsem okamžitě od koupi couvnul.
Často dochází ke vzpříčení náboje,nepodání náboje a závěr se při střelbě nedovírá.Dále se údajně objevují praskliny na pravé straně rámu pod závěrem.Nechci Pepka pomlouvat,to vše jsem vyčetl hlavně na jednom Fóru který je dost známý.Nechci mu tady dělat reklamu.
Zkrátka jsem Pepka nekoupil.Nechtěl jsem řešit v případné nouzi problém se zaseknutým nábojem.
No ta k jsem si pořídil na nošení a obranu to nejlepší co jsem našel.Makarova.

O Americké verzi PPK jsem taky dost četl.Cena kolem 20 000kč vůbec kvalitě neodpovídá.Tím myslím cenu za nového.Jak říkám,zlatý Makarov.
Po přečtení zkušeností střelců na jiných Fórech jsem okamžitě od koupi couvnul.
Často dochází ke vzpříčení náboje,nepodání náboje a závěr se při střelbě nedovírá.Dále se údajně objevují praskliny na pravé straně rámu pod závěrem.Nechci Pepka pomlouvat,to vše jsem vyčetl hlavně na jednom Fóru který je dost známý.Nechci mu tady dělat reklamu.
Zkrátka jsem Pepka nekoupil.Nechtěl jsem řešit v případné nouzi problém se zaseknutým nábojem.
No ta k jsem si pořídil na nošení a obranu to nejlepší co jsem našel.Makarova.

O Americké verzi PPK jsem taky dost četl.Cena kolem 20 000kč vůbec kvalitě neodpovídá.Tím myslím cenu za nového.Jak říkám,zlatý Makarov.
- Bruno
Příspěvek#53 » pát 14. pro 2012, 23:24
To:magnum
Ne měl jsem hlavně na mysli ráži 7,65.Netvrdím že to dělají všechna PPčka,ale většina ano.
Jak jsem napsal chce to číst i jinde.Číst hlavně tam kde píšou majitelé těchto pistolek.
Mám přítele který má Pepka.Střílí z něj perfektně.Dokonce přišel na to proč se mu nedovírá závěr,i když vyměnil vratnou pružinu.Na pažbičce na pravé straně je pružina.V její horní části směrem k rámu často praská rám.Mnozí majitelé Pepka to ani nevědí.Stačí sundat pravou střenku a zkontrolovat to.Opět, samozřejmě nepraskají všechny,ale dost často se to stává.Ten kdo si to místo prohlédne,sám příjde na to proč tam k prasknutí dochází.
Ne měl jsem hlavně na mysli ráži 7,65.Netvrdím že to dělají všechna PPčka,ale většina ano.
Jak jsem napsal chce to číst i jinde.Číst hlavně tam kde píšou majitelé těchto pistolek.
Mám přítele který má Pepka.Střílí z něj perfektně.Dokonce přišel na to proč se mu nedovírá závěr,i když vyměnil vratnou pružinu.Na pažbičce na pravé straně je pružina.V její horní části směrem k rámu často praská rám.Mnozí majitelé Pepka to ani nevědí.Stačí sundat pravou střenku a zkontrolovat to.Opět, samozřejmě nepraskají všechny,ale dost často se to stává.Ten kdo si to místo prohlédne,sám příjde na to proč tam k prasknutí dochází.
- Carloss
- magnum
Příspěvek#55 » sob 15. pro 2012, 00:29
Docela odvážné tvrzení, že většina pepků má tyto problémy. Ty znáš většinu majitelů PPK?
no i pokud si přečtu všechna vlákna o PPK na všech forech v ČR, tak nide se nepíše, že tohle dělají všechny PPK. Kdyby tomu tak bylo, tak není PPK tolik oblíbenou zbraní.
Občas mají dětské problémy nové uloženky, protože se potřebují ochodit součástky a po 100 rannách máš pokoj.

Občas mají dětské problémy nové uloženky, protože se potřebují ochodit součástky a po 100 rannách máš pokoj.
- Bruno
- Bruno
Příspěvek#58 » sob 15. pro 2012, 02:18
Nevím, jestli se tady už něčím podobným někdo v minulosti nezaobíral, ale PPK má přece jenom jednu mouchu konstrukčního charakteru. Tuším, že z pravé strany(je to více patrné po demontáži pažbiček), je profrézovaná šikmá drážka pro táhlo a spodní stěna této drážky má jenom nějakou tu desetinku a co i říkal zkušený puškař, ve většině případů to tam časem praskne. Někdy to prý nedělá dále nic a někdy to může pokračovat až do vedení závěru. Mám pěkný válečný kousek z r.1943, který má dle zachovalosti min. nastříleno a už je taky v tom místě načnutý. Zatím to nic nedělá, tak časem uvidíme.
Tak tohle napsal jeden z majitelů PPK
To teda Makarov nemá.

To teda Makarov nemá.

- magnum
Příspěvek#59 » sob 15. pro 2012, 02:25
:O :O :O jeden z tisíců majitelů. Tak to by jej měli všichni nejspíše vyhodit. Protože praská rán, každá druhá nabojnice se sekne, nepodává... tolik hlupáků, kteří mají doma nepovedený šrot! Který se vyráběl od roku 31 tuším až do devadesátých let... neuvěřitelné, že němci dělali 50 let kontrukčně tak nepovedenou zbraň.
(Ta profrézovaná drážka byla tuším jen u předválečných a válečných kousků). Co tam máš dál?
(Ta profrézovaná drážka byla tuším jen u předválečných a válečných kousků). Co tam máš dál?
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí