Walther PPK
Pistole, které nepatří do žádné z ostatních kategorií
- stip
Příspěvek#243 » pát 24. led 2025, 11:30
no jasně, protože to je pistole Johna McClaina, nebo Martina Riggse, tak to lidé kupují. Kdyby někdo udělal novovýrobu Cz 27, tak to nikdo nezaplatí, protože 20 tis. za pistoli majora Zemana nikdo nedá.CzechJoker píše:Ono je to podobné třeba u Beretty (84, 92)...
- CzechJoker
- CzechJoker
Příspěvek#244 » pát 24. led 2025, 11:55
Ty pány s cizím jménem neznám. Znám ty Berrety a myslím si, že jsou oblíbené z jiných důvodů, než jsou nějací pantátové.
Pokud jde o Honzu Zemana, v době, kdy byl majorem, už nejspíš nosil ČZ vz. 50, nebo ČZ vz. 70. Ale to je samozřejmě ve vztahu k dotazů tazatele irelevantní. Ptal se, jestli je ta zbraň o tolik lepší, že stojí 3x tolik. Za mě není, dnes to bude na rozdíl od minulosti malosériová výroba, která je při ceně práce, celního řízení a všem opičáren kolem výrazně dražší. Svoje kupce to najde, stejně jako TomCat, ale masovka to nebude.
Pokud jde o Honzu Zemana, v době, kdy byl majorem, už nejspíš nosil ČZ vz. 50, nebo ČZ vz. 70. Ale to je samozřejmě ve vztahu k dotazů tazatele irelevantní. Ptal se, jestli je ta zbraň o tolik lepší, že stojí 3x tolik. Za mě není, dnes to bude na rozdíl od minulosti malosériová výroba, která je při ceně práce, celního řízení a všem opičáren kolem výrazně dražší. Svoje kupce to najde, stejně jako TomCat, ale masovka to nebude.
- Adam84
Příspěvek#245 » čtv 13. úno 2025, 08:31
Zdravím všechny a obracím se na vás s prosbou o radu.
Poohlížím se po Waltheru PPK, našel jsem teď pár zajímavých nabídek, ale zajímá mě jeden rozdíl.
U jedněch je pod logem Walther značení ,,Made in W. Germany", u druhých není.
Oboje Ulm.
Je ve zbraních s a bez tohoto značení nějaký rozdíl? Jsou ty bez ,,Made in..." nějaká následná výroba někde jinde, než v Německu?
Nerad bych koupil nějaký nesmysl.
Přikládám foto pro srovnání.
Předem děkuji za odpovědi a přeji všem fajn den.
Poohlížím se po Waltheru PPK, našel jsem teď pár zajímavých nabídek, ale zajímá mě jeden rozdíl.
U jedněch je pod logem Walther značení ,,Made in W. Germany", u druhých není.
Oboje Ulm.
Je ve zbraních s a bez tohoto značení nějaký rozdíl? Jsou ty bez ,,Made in..." nějaká následná výroba někde jinde, než v Německu?
Nerad bych koupil nějaký nesmysl.
Přikládám foto pro srovnání.
Předem děkuji za odpovědi a přeji všem fajn den.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
-
AlexandrDarius - Příspěvky: 20
- AlexandrDarius
Příspěvek#247 » pon 5. kvě 2025, 09:39
Opavak99 píše:Zdravím, má někdo zkušenost s novovýrobou ? Moc se mi PPK/S líbí, ale nerad bych za tu cenu koupil šmejd.
https://www.guns-trade.cz/pistole-samon ... -stainless
Díky
Drzel jsem PPK/S v ruce, raze 22lr (na prodej u Brymove) a drzi se to moc hezky, vypada hezky. Co jsem cetl a koukal, predelavka na 9 mm short dela strelbu narocnejsi a mene prijemnou. Vyrabi to v USA pro tamni klientelu, podle toho vypada cena.
Nakonec jsem si koupil za tretinu nemecky original v razi 7,65 mm, pro kterou ta zbran byla navrzena.
Videl jsem prodavat i nejake pouzivane nerezy a zda se mi, ze ta uprava prilis nesvedci castemu noseni, je na tom vsecko videt.
V ceskem prostredi je to jak s hodinkami Prim. Muzete mit originalni Prim Sport ve spickovem stavu za 10-20 K, nebo si koupit moderni predelavku s obdobne nic moc strojkem, v nerezu, za 80+ K.
- Gimpel
Příspěvek#248 » pon 5. kvě 2025, 17:22
Stran PPK/S v .22 LR (nelíbí se mi), bych hodně vybíral dle výrobce.
Je jich více, že i něco jako Springfield a S&W. Kdybych vůbec nějaké, tak právě od těch drahých.
Levný je německý Umarex, jemuž nevěřím vůbec, ať sebehezčí slovo to Walther vyrazí.
S normálním PPK v .22 LR mne nedrážděte. Kdysi jsem překupníkům, když jsem je zrovna měl, i třicet to tisíců nabízel, marně.
Je jich více, že i něco jako Springfield a S&W. Kdybych vůbec nějaké, tak právě od těch drahých.
Levný je německý Umarex, jemuž nevěřím vůbec, ať sebehezčí slovo to Walther vyrazí.
S normálním PPK v .22 LR mne nedrážděte. Kdysi jsem překupníkům, když jsem je zrovna měl, i třicet to tisíců nabízel, marně.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí