GrandPower nebo Glock ?
Glock a spol.
- bobr
- jomekabi
- Bydliště: Tabor _______________________ člen sdružení LEX | http://www.gunlex.cz
Příspěvek#6 » pon 11. kvě 2009, 23:54
Horst: Sice nemam ani jednu, ale obe znam. G je celosvetove osvedceny pracant, o tom neni pochyby. GP je oproti nemu mnohem mladsi, ale jiz si ziskala take velmi dobrou povest. Obe zbrane jsou vyborne na noseni a na akcni strelbu, na sportovni mirenku uz tak moc ne.
V zasade to je o osobnich preferencich. G je pistole s primotaznym udernikem, DAO, bez kohoutu. GP je klasicka SA/DA konstrukce s kohoutem, a na pohled je mnohem hezci. Osobne bych sel do GP (pokud bych chtel plastaka), ovsem jak rikam, je to na osobnich preferencich. Jak zde jiz nekdo rekl, otlapkej je obe, nejlepe na strelnici.
V zasade to je o osobnich preferencich. G je pistole s primotaznym udernikem, DAO, bez kohoutu. GP je klasicka SA/DA konstrukce s kohoutem, a na pohled je mnohem hezci. Osobne bych sel do GP (pokud bych chtel plastaka), ovsem jak rikam, je to na osobnich preferencich. Jak zde jiz nekdo rekl, otlapkej je obe, nejlepe na strelnici.
- Kurt
Příspěvek#7 » úte 12. kvě 2009, 17:07
Hodně záleží na tom, jaké máš zkušenosti (resp. předchozí zbraně). Podle toho si vyber buď s kohoutem (GP) nebo bez (Glock). Samozřejmě jde i o to, jak padne do ruky, ale to u Glocku nebude problém, protože mají široké portfolio modelů. Glock je menší (subkompaktní modely) ale GP je hezčí.
Jako plus Glocku bych viděl jeho rozšířenost a širokou nabídku doplňků (pouzdra, tuning díly).
Co se pak týče výběru toho pravého Glocka, mohu ze zkušenosti doporučit předváděčky MPi (v Praze bude za pár dnů): http://www.mpicz.cz/aktuality/?clanek=15
Jako plus Glocku bych viděl jeho rozšířenost a širokou nabídku doplňků (pouzdra, tuning díly).
Co se pak týče výběru toho pravého Glocka, mohu ze zkušenosti doporučit předváděčky MPi (v Praze bude za pár dnů): http://www.mpicz.cz/aktuality/?clanek=15
- Horst
Příspěvek#8 » úte 12. kvě 2009, 20:02
Tak pánové, klobouk dolů. Zatím co názor tak to samé se honí v hlani mě
Chodit jednou za půl roku si bouchnout ,tak to asi ee. Na vopravdu dobrý IPSC tak na to nemám jak střelecky tak finančně. Nechci kupovat Tanfoglio za 11 a pak brečet že to nestřílí. Určitě bude platit, že žádná volba z těchto dvou zbraní není rána mimo kruhy.
GPčko vypadá jako vopravdová a Glc je i pro jednorukýho
. Tak to si asi hodím korunou. Sedí mi obě. Servisní zázemí ex, tak tedy pana nebo vorel...................
Díky za názory.
Edit: Na střelnici jsem měl taky obě. No a tak sem se nemohl rozhodnout.

GPčko vypadá jako vopravdová a Glc je i pro jednorukýho

Díky za názory.
Edit: Na střelnici jsem měl taky obě. No a tak sem se nemohl rozhodnout.

Naposledy upravil(a) Horst dne úte 12. kvě 2009, 20:15, celkem upraveno 1 x.
- boris_
Příspěvek#10 » stř 13. kvě 2009, 12:02
som silno K100 pozitivny hoci mam v zbierke aj ine znacky. mam staru C seriu K00 a som spokojny. z fullsize plastakov mi prave K100 vyhovovala najviac. servis GP je co do postoja k zakaznikovi bezkonkurencny. fabrika ponuka K100 v pomerne velkom pocte moznych modifikacii. dodatocne som si dal poladit spust, mam nove poistky, STI kohut, menene mieridla... K100 sa da naskladat rovnako ako Gecko podla preferencii uzivetela.
kedze v sortimente K100 zatial nie je subkompakt, pozri sa na to takto. pri jednej pistoli urcite nezostanes... preco nevziat fullsize K100 a subkompakt G26
kedze v sortimente K100 zatial nie je subkompakt, pozri sa na to takto. pri jednej pistoli urcite nezostanes... preco nevziat fullsize K100 a subkompakt G26

- Horst
Příspěvek#11 » stř 13. kvě 2009, 18:49
Hele to není žádná sranda. Fakt uvažuju o tom mít zbraně dvě. Ale jenom pro doplnění informací. Dnes jsem se byl tedy definitivně rozhodnout co teda koupit. A je to..............................
GrandPower K100 v provedení MARK 6.
GrandPower K100 v provedení MARK 6.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- Martin
Příspěvek#14 » čtv 14. kvě 2009, 13:56
Ja mám "slovenku" skoro 2 roky a když byly 2x menší problémy,poslali mi z SK bezplatně okamžitě nové díly.Výborně sedí v ruce,výborně funguje se vším,zkoušel jsem asi 5 druhů střeliva.Jedině co jí nejede jsou ony "populární" S&B s ocel.pomosazenou nábojnicí. Z 50 jich tak 5 nezkousne.Čištění v pohodě,přesnost slušná,co dodat? Tento týden jsem byl na střelnici,chlap tam měl Glocka v ráži .45,kterou tam někomu půjčil.Ten někdo vystřelil,přitom nechtěně zmáčnul pojistku zásobníku.A byl šrumec.Zásobník vyletěl jak raketa,celý se rozpadl,plast.části na hadry,kolega střelec zkrvavený palec...Myslím, že i když to byl začátečník, tak by pistole měla být tak "blbuvzdorná", že by při výstřelu rozhodně zásobník vyletět neměl. Tím u mě Glock dost prohrál. Dodal bych, že nevím, v jakém stavu pistole byla, neznám totiž majitele, to pro pořádek 

-
sincityman - Příspěvky: 30
- Kontaktovat uživatele:
- sincityman
Příspěvek#15 » čtv 14. kvě 2009, 17:02
Tak to je moc divné, spíše to vyopdá na moc našláplé střelivo a tím pádem prasklou nábojnici pod nepodepřenou komorou. Mám G 21 a i když vystřelím bez zásobníku, nic se nestane, když zásobník vypustím, tak se o zem nerozbije a to, že byl vadný záchyt zásobníku a při výstřelu, byl zásobník vyražen ven, se mi stalo také bez jakýchkoliv následků takže to opravdu tipuji na vadné střelivo, ať již koupené či přebíjené a následnou snahu majitele svést to na nováčka.....
Destrukce Glocku následkem špatného střeliva jsou známy a komora je u zádní části nábojnice nepodepřená celkem dost...

Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí