GP K100
Glock a spol.
-
KapitánPacička - Příspěvky: 341
- KapitánPacička
Příspěvek#931 » pon 11. zář 2023, 20:15
SC1: Ktery konkretni model pistole mas ? Jestli se jedna jeste treba o model MK6,MK7...Tak pridirani neni nic neobvykleho... Jestli uz mas ale MK12, tak asi malo mazes = ono kriticke misto, kde doseda hlaven na luzko zaveru. Tam to chce opravdu kapnout kapku, motoroveho oleje. Chce to hustejsi olej, ktery se neodpari a zustane to poradne mastne.
K100 je jedina pistole, ktera se musi provozovat extra premazana.
K100 je jedina pistole, ktera se musi provozovat extra premazana.
- wratko
Příspěvek#932 » pon 11. zář 2023, 22:20
So zadieranim pri stasti na kus nema problem ani MK12. To je proste GP, jedna velka loteria... Moja P1 po 150 ranach zvladla aj zo 5-6 zadrziek na zasobnik, a to ani nespominam z akeho blata bol vyrobeny zaver ked po 250 ranach mal ozute uzamykacie bloky.
GP oznacuje K100/Q100 ako sluzobne zbrane, sluzobna zbran musi fungovat aj keď je znecistena a nie prave extra premazana spickovym olejom. To sa da odpustit vyladenemu sportovemu specialu a nie zbrani do sluzby a na obranu.
GP oznacuje K100/Q100 ako sluzobne zbrane, sluzobna zbran musi fungovat aj keď je znecistena a nie prave extra premazana spickovym olejom. To sa da odpustit vyladenemu sportovemu specialu a nie zbrani do sluzby a na obranu.
-
KapitánPacička - Příspěvky: 341
- KapitánPacička
Příspěvek#934 » úte 12. zář 2023, 08:20
wratko: Souhlas. Kdyz jsem s K100 drive i "zavodil" tak bylo potreba ji behem zavodu trosku primazat. Takze olejnicku vzit sebou
Jinak jsem vedel, ze kolem 150-200 vystrelu uz zaver nekdy neuzamknul a byla zavada. Nekdy stacilo po zaveru zezadu bouchnout rukou a jelo se dal. Jindy jsem musel prebit a prijit o naboj
Na strelnici se to da prekousnout, ale na noseni ani nahodou !
A vlastne uz i na zavody mam jinou
Me se na K100 nejvic libi asi to rotacni uzamykani
( Taky dost zalezi, cim se krmi. Pokud nekdo strili prebijenky, s prachem ktery extra spini, tak ty zavady se budou stavat casteji.) To uzamceni je proste choulostivejsi, ale ma svoje kouzlo.

Na strelnici se to da prekousnout, ale na noseni ani nahodou !
A vlastne uz i na zavody mam jinou

Me se na K100 nejvic libi asi to rotacni uzamykani

( Taky dost zalezi, cim se krmi. Pokud nekdo strili prebijenky, s prachem ktery extra spini, tak ty zavady se budou stavat casteji.) To uzamceni je proste choulostivejsi, ale ma svoje kouzlo.
- Piggy
Příspěvek#935 » úte 12. zář 2023, 09:24
Pokud zbraň spolehlivě dá prvních 150 ran bez závady, mně to na nošení k ochraně ŽZM stačí.
Stejně nejsem schopen mít u sebe víc než 100 nábojů, na co mi stačí zásobníky (20 + 2x17 + 3x15 + 1 v komoře).
Několik málo závodů jsem s ní absolvoval, vesměs do 100 nábojů a bez závady. To K22S občas zlobí.
Stejně nejsem schopen mít u sebe víc než 100 nábojů, na co mi stačí zásobníky (20 + 2x17 + 3x15 + 1 v komoře).
Několik málo závodů jsem s ní absolvoval, vesměs do 100 nábojů a bez závady. To K22S občas zlobí.
- wratko
Příspěvek#936 » úte 12. zář 2023, 12:28
Ak spolahlivo znamená že je zbran vycistena, specialne namazana a striela len fabricke strelivo s cistym prachom tak je latka riadne nizko, 150 ran je zhruba hranica kedy na beznom plastaku zacina byt vidno ze sa z neho vystrelilo. Bezne som na kurzoch kde je spotreba 500 ran ci sutaze so spotrebou 250 ran a to uz byva bez udrzby pre GP bohuzial extrem.
To že pri MK23 kompletne prekopali system tiez o niecom vypoveda....Verim ale ze to uz konecne vymakali, uz ma celkom svrbia prsty.
To že pri MK23 kompletne prekopali system tiez o niecom vypoveda....Verim ale ze to uz konecne vymakali, uz ma celkom svrbia prsty.
- Prcek
Příspěvek#937 » úte 12. zář 2023, 15:19
Mám K100 asi 17 let a mazal jsem pouze motorovým olejem
Zpočátku byly problémy s vůlemi a po cca 100-120 ranách nedojížděl závěr a vůle se zvětšovaly v rámci záruky. Pak už problémy nebyly, ale čistil jsem po téhle zkušenosti po každém střílení. Nicméně momentálně leží v trezoru, bezkohout zvítězil
A jak tady někdo píše, snad to konečně doladí výrobce... podobně jako jednou snad budou 100% fungovat zásobníky ve Stribogu, že... 

- Jarda89
Příspěvek#939 » úte 12. zář 2023, 16:52
Mě se K100 líbí vzhledově ale na nošení bych jí nevěřil (X-trim fakt jenom jako nouzovku, nemá blokaci zápalníku). Na to mám ale G19. Na střelnici je to úplně v klídku, stejně dám málokdy víc jak 100 ran. V úterý ji pojedu vyzkoušet, tak jsem celkem zvědavý. Další na co jsem zvědavý, tak jestli při správné údržbě bude znovu oxidovat hlaveň (kdyžtak si k narozkám koupím novou
)

- Prcek
- Piggy
Příspěvek#941 » stř 13. zář 2023, 11:39
To nepopieram. Ale za seba nevidím dôvod ju klásť oveľa vyššie, než je potrebné. Samozrejme kto chce mať vyšší stupeň spoľahlivosti, môže si ju podvihnúť podľa vlastného uváženia.wratko píše:Ak spolahlivo znamená že je zbran vycistena, specialne namazana a striela len fabricke strelivo s cistym prachom tak je latka riadne nizko,
- Jarda89
Příspěvek#944 » úte 19. zář 2023, 15:38
Dík, tak se zítra mrknu do železářství
Dneska jsem dal 100ks 7,5g nontoxů a dobrý. Jenom ta světlovodná moucha je pod třechou úplně naprd. Teď si akorát nenechat znovu zoxidovat venek hlavně a bude to ok. Kuci slovenský měli asi lepší den a závěr nenese vůbec žádný známky používání.

Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí