CZ P-09

Glock a spol.

ianraider

Příspěvek#31 » pon 3. úno 2014, 15:07

tomas fuk Tak P- 07 měla i jiné než kosmetické nedostatky... Ostatně ,pokud se na zbrani cokoliv ,,vydouvá,, je asi něco špatně a u zbraně této cenové relace nepřijatelné...Další z podstatných věcí je, že nezávisle dva střelci měli stejnou zkušenost v mrazivém období Bylo tuším kolem -12,-14 a obě jaksi přestali střílet... Jako lehký služebák pro mne tedy není a ani nebude !! Navíc je širší než jiné ,,PET,, zbraně :lol: A poslední věc,na střelnici,kde jsou k vyzkoušení mají další ,pro některé nic neznamenající poznatek - praskají jim přední části vodící kulisy. Třeba jsou to pro některé maličkosti,pro mne podstatné věci,pro které si ji nepořídím.

tomas fuk

Příspěvek#32 » pon 3. úno 2014, 17:52

Tak nikdo ti ji nenuti. A je rozdil, jestli mas P-07 r.v. 2008, nebo 2010, nebo 2013. Tu 2013 jsem mel v patek v ruce a je zase trosicku jina. Jina povrchovka a voditko vratne pruziny je treba jako u glocku. Novy model 2014 bude mit navic vymenne hrbety, lestena skluzavka, jiny tvar spouste, kovove miridla, to same uz ma P-09.
Pistole ze strelnic jsou taky jina kapitola. Mnohdy od vybaleni z krabice nebyly nikdy cistene, jen protazeny lauf hadem a promazani kluznych ploch.
Ty pistole si najdou sve kupce. Trh je siroky a kazdy si vybere to, co mu sedne a co se mu libi.
Ja osobne jsem na novou P-07 a P-09 zvedavy a pokud bude prilezitost, tak si je rad vyzkousim.

ianraider

Příspěvek#33 » pon 3. úno 2014, 23:02

tomas fuk tak zhruba do konce měsíce na AVIMU bude ,,nová,,P-07,a i P-09. Máš možnost,jestli jsi z okolí je vyzkoušet. Jinak je mi fuk,kdo si co koupí a v čem utopí své peníze... Dovolil jsem si jen prezentovat zkušenosti od lidí,kteří mohli P-07 mít na otestování. Nejsou to ale žádní prosťáčkové,kteří podléhají článkům ze SR,či jiných periodik. Mají naopak se zbraněmi velké pracovní zkušenosti a také ví,co je na zbrani předností a co negativum. V žádném případě nezatracuji majitele značky ČZ UB. Každá zbraň,jak jsi podotkl,si najde svého majitele... Jsou zbraně vynikající,dobré,průměrné,a .... CZ DUTY je jen CZ. Osobně považuji a rozšířenost mezi střelci to potvrzuje, u ČZ lepší a spolehlivější modely. :twisted:

Bohuliby

Příspěvek#34 » pon 3. úno 2014, 23:31

Já bych to tak nebral, že to je jenom CZ ! Ale i já mám k tomu taky velké výhrady, hlavně ta cena, je adekvátní ? Rozhodně, pokud mám možnost, tak vyzkouším vše. Střílel jsem pouze z Duty, ale poslední zbraň, kterou jsem koupil byla PPX, a kromě ceny, se mně vůbec zdá, že je lepší.
Mám celkem 4 zbraně CZ a rozhodně je mám rád, jen mně příjde, že v poslední době CZ je trochu na vedlejší koleji. Každý si koupí, co se mu líbí, ale já ještě počkám, třeba někdy dostanu chuť.
Pouze můj názor !

ianraider

Příspěvek#35 » úte 4. úno 2014, 07:11

Bohuliby - ano,za tuto cenu také očekávám jinou písničku :lol: Jak jsi napsal - každý kupuje podle chuti....S tou vedlejší kolejí ,to je výstižné srovnání :P

cmk
Vedení LOS

Příspěvek#36 » úte 4. úno 2014, 16:59

Lehke odboceni... Prvni CZ75 se kterou jsem opravdu neco nastrilel byl Shadow...
Po jeho porizeni jsem nechapal, jak nekdo muze rikat, ze CZ75 ma horsi spoustak nez Glock.
Proste v SA rezimu to bylo neporovnatelny...
Casem jsem si osahal jine CZ - bud klasicke CZ75, nebo hure 75 BD nebo neco s Omegou a pochopil jsem, jak i "krumploidni" SfA dokaze byt lepsi a prijemnejsi nez spoustak, ktery k ma sice predpoklady k tomu byt lepsi, ale musis si ho nechat nekde dopilovat, pokud to vubec jde.

A brat si nazor z toho, co nastrilela baba, co to drzela prvne v zivote?

To je jako by ses ptal adepta na ridicak, jak je nejlepsi a nejrychlejsi projizdet Brnensky zavodni okruh...

Ale ano - umim si predstavit 1 priklad, k cemu bych si Duty poridil.
Pokud bych si udelal zkousky na zkusebniho komisare, potreboval bych neco, na cem bych lidi zkousel z manipulace a strelby s kratkou zbrani... Pak si umim predstavit Duty nebo nejakou rozumne jetou obyc. CZ75B.

Milanos

Příspěvek#37 » úte 4. úno 2014, 19:05

Já vlastním P07 DUTY vyrobená 2013 a vydouvání rámu se neděje a stříleno i v mrazech a také naprosto v pohodě :) .Zatím jsem spokojený rozhodoval jsem se mezi glockem a P-07 a jsem rád že jsem vybral tak jak jsem vybral.
Jinak třeba ta chyba v mrazech byla tím že to promazali něčím co ztuhlo a tím to ovlivnilo funkčnost.

kasrman

Příspěvek#38 » úte 4. úno 2014, 19:17

zdravím.mám duty 2 roky vystříleno asi 1500ks bez sebemenší závady a nedostatku.je stále jako nová.já jsem maximálně spokojený

Bohuliby

Příspěvek#39 » stř 5. úno 2014, 23:29

To mazání může být špatné, pochopitelně ! Můj starý kamarád puškař, říká, zbraň má být suchá a střelec může být jemně mázlý, pochopitelně po střelbě ! Určitě o tom ví své, zejména z loveckých zbraní, proto já mažu jedině odparovým přípravkem, ale to jsem trochu odkočil, sorry.

ianraider

Příspěvek#40 » čtv 6. úno 2014, 00:55

Já naopak všechny své zbraně mažu a pravidelně čistím. Je logické,kde se potkává kov s kovem,má být mazivo,které zmenšuje opotřebení a zvyšuje spolehlivost zbraně. Mazal jsem i všechny Glocky,které jsem kdy vlastnil ! Proč ? protože to považuji za správné, můj k dlouholetý kamarád a zbrojíř mi to potvrdil. S trochou nadsázky i u střílení platí - kdo nemaže,nemusí dojet....

Bohuliby

Příspěvek#41 » čtv 6. úno 2014, 22:56

Máš pravdu, mazat se musí, ale s citem.

CMK : S to babou bez ZP, je špatný moment ve Střelecké revue, trochu divná relkama na CZ P-09.

kasrman

Příspěvek#42 » sob 8. úno 2014, 17:07

už si tady někdo tu p-09 koupil?

Bak

Příspěvek#43 » pon 10. úno 2014, 00:51

Ahoj, zítra se jde vyřizovat nákupko a následující týden jedu do podnikovky. Zatím jsem pevně přesvědčen, ze koupím P-09, tak pokud si to nerozmyslím s jejím nákupem, až jí odzkouším, budu postupně psát dojmy, zkušenosti a závady (k čemuž doufám nedojde ;) )

Bak

Příspěvek#44 » úte 11. úno 2014, 12:38

Trošku jsem to urychlil, 09 už je doma. V sobotu bude premiéra na střelnici, pak se o ni rozepíšu.

fejfarz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#45 » úte 11. úno 2014, 12:46

Tak gratulace už se těším na první dojmy. Měl jsem Dutynku byly skvělá tak jsem zvědavý na 09.

Zpět na