Springfield/HS XD/XDM

Glock a spol.
johnnyjak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#31 » pát 3. říj 2014, 13:51

Jaký hřbet máte na svém XDm nasazený? Nově zkouším číslo 3 a na sucho se mi to zdá lepší než původní dvojka.
Velikost hřbetu tady ale spíš reguluje úhel mezi rukou a osou hlavně, teď se mi při zapíchnutí lépe hledá muška. Změna objemu rukojeti mi nepřipadá tak významná.

coffee
Vedení LOS

Příspěvek#32 » pát 3. říj 2014, 19:29

Vyndání zápalníku je stejně jednoduché jako u G, jen je třeba vytlouct kolík (což je skutečně děs). Jinak bacha při rozebírání spoušťového mechanismu, pružinky vyskočí a bez předlohy se to špatně předepíná do původního stavu :lol:

johnnyjak píše:S nerezovým závěrem vypadá snad ještě líp ;) . Já to říkám pořád, že přestože se jedná o "hnusný plasťák", je XDm docela hezké :D .

Potenciální problém vidím jen v poměrně komplikované rozborce nad rámec běžné údržby. Moc se například netěším, až bude potřeba vyčistit kanál zápalníku. Celkově mi konstrukce přijde trochu složitější, než by mohla být, ale jestliže to dohromady dává pistoli, ze které se takhle snadno dobře střílí, jsem ochotný tyhle mínusy akceptovat.

I.C.E

Příspěvek#33 » pon 1. pro 2014, 13:42

chci zeptat na zkusenosti s Springfield XDS 9mm a XDS .45, a kde se daji vyzkouset popr sehnat do SK to mam kousek ( v Proarms nemaji nic a neví kdy je budou mít) . A jaky je rozdil mezi HS-9 a XDS 9mm

A posledni vec prime srovnani rozmeru XDS s G42 popr G36.

Moc rád bych si XDS vyzkoušel i na střelnici pokud je někdo kdo ji má ze Zlína a okolí, moc rád se domluvím.

XDS se mi zamlouvá čím dál víc jen ji nějak nikde nemají k osahání. a vyzkoušení. Popř uvitám i nějaké prospekty, specifikace v CZ děkuji.

Ravkar

Příspěvek#34 » pon 1. pro 2014, 13:56

tslaby

Příspěvek#35 » pon 1. pro 2014, 14:50

XDs na našem trhu snad zatím není. Zatím asi pouze v zámoří.

I.C.E

Příspěvek#36 » pon 1. pro 2014, 17:33

Ravkar: v Brně jsem byl a XDS ani HS-9 subcompact tam nemají jen starší Springfild asi XD tam je.

Ravkar

Příspěvek#37 » pon 1. pro 2014, 18:05

I.C.E. plus jeden z instruktorů Triggeru má Springfield jako svou osobní zbraň. Jméno už nevím, zvláštní znamení: levák :-) Třeba by Tě nechal prasknout.

I.C.E

Příspěvek#38 » pon 1. pro 2014, 20:13

jj vím o něm s ním jsem právě o XDčkách mluvil, sám na ni čekal asi 3 roky, říkal. což je docela mazec. neměl ji ale sebou.

hodně pěkně vypadjí i XD-MOD2 subkompakty 3" v 9mm a .45 otázka zda se dostanou i knám :-( a kdy

Kód: Vybrat vše

http://www.springfield-armory.com/xd-mod-2-series/

I.C.E

Příspěvek#39 » pát 12. pro 2014, 20:26

chci se zeptat zda Springfield XDM 3,8" Compact má jednořaddý či dvojřaddý zásobník a porovnání velikosti s XDS 3,3"

johnnyjak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#40 » pát 12. pro 2014, 23:49

Všechny XDM jsou dvouřadé. 3.8" Compact je jen "oříznutý" 4.5"

porovnání XDS a XDM
Obrázek

I.C.E

Příspěvek#41 » pát 12. pro 2014, 23:53

moc krásné. radost pohledět. ještě kdyby bylo vidět pohled zezadu či zepředu na tlouštku vedle sebe s výškou. sháním s jednořaddým zásobníkem a nejlépe s tím světlým závěrem. ta vypadá moc pěkně.

johnnyjak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#42 » sob 13. pro 2014, 00:09

lepší fotku jsem nenašel, ale snad bude stačit ;) .
Obrázek

I.C.E

Příspěvek#43 » sob 13. pro 2014, 00:35

jj stačí díky. čili XDM je s dvojřaddým zásobníkem?

popř když je položíš na sebe aby bylo líp vidět jak se liší rozdíl?

děkuji

johnnyjak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#44 » sob 13. pro 2014, 01:03

Já je na sebe položit nemůžu protože mám jen model 4.5" - porovnání jsem našel na internetu během cca tří minut :) . A jak jsem psal výš, lepší fotku jsem zatím neviděl.
I když... tady bys mohl najít, co hledáš: http://www.firearmstalk.com/forums/f59/ ... day-75352/

I.C.E

Příspěvek#45 » sob 13. pro 2014, 01:10

ok, díky moc. kouknu. já myslel že je máš obě.

jak jsi spokojený s tou tvojí? máš ji v originále nebo jsi něco měnil? a čím vším ji krmíš bere vše?

Zpět na