Glock 26 nazory

Glock a spol.
Rough boy

Příspěvek#16 » stř 3. úno 2016, 08:05

r626 píše:... kdyz nekdo druhej vytahne taky zbran a bude mit 15 ran, tak jsem v pruseru ani nevim jak :-)...

Myslím, že když někdo druhej vytáhne zbraň, tak jste v průseru oba. A jestli jeden bude mít 6 a druhej 15, tak to podle mě vůbec neznamená, že ten s 15ti z toho vyleze se zdravou kůží. Navrch bude mít vždycky rychlejší a přesnější.
To je ale dost scifi, většina konfliktů v našich zeměpisných šířkách, kde bylo k sebeobraně použito legálně držené střelné zbraně (alespoň ty které se dostaly k soudu a do médií), skončily max. třemi výstřely. Takže spíš bych volil ne podle kapacity, ale jak dokážu s tou konkrétní zbraní střílet jednoruč, jednoruč se zkrvavenou rukou kdy má zbraň tendeci klouzat, případně kolik jsem toho schopný trefit třeba slabou rukou. Tudíž abych nebyl OT, sice g43 je asi lépe dlouhodobě nositelná (já nosím g42 což je podobné), ale co se týče ovladatelnosti ve výše popsaných situacích, je pro mě g26 daleko vhodnější. Takže je to možná kočkopes, ale určitě bych ji nezatracoval. Je to všechno o vyzkoušení. Ale zbraň na nošení bych nevolil podle kapacity zásobníku/válce.

DOC

Příspěvek#17 » sob 5. bře 2016, 12:51

Ahoj, G26 3.gen. mám od r. 2004. Tehdy jsem ji vyměnil za G17 z důvodu komfortu při nošení. Nechodím na žádné závody a střílím jen abych se udržel ve střelecké kondici a nepravidelně. Myslím si (a už to tu několikrát i padlo), že před koupí je nutno zvážit na co zbraň chceš. G26 je výborná k tomu účelu, pro jaký byla vyrobena. Z mého laického/uživatelského pohledu je malá, lehká, s ještě dostatečným počtem nábojů, vysoce spolehlivá a na střelnici vydrží tu samou zátěž jako služební verze. Mám nastříleno odhadem 9,5-10tis.nábojů, nevím přesně, z toho nejvíce tovární (SB) provenience a cca 2tis. Limitů a nepamatuju si nějaký problém. Pokud bylo pár nekomplikovaných zádržek, tak vlivem nekvalitní přebíjené munice (Limit). Se SB bez jakýchkoliv problémů i po těch letech (pravda, vzhledem k mému počtu nastřílených nábojů je jen pěkně zajetá). Jak stárnu a tloustnu, přijde mi trochu zatěžující tloušťka pistole, zvláště, když jsou už na světě jednořadé (G42 a 43). Glocka nosím buď v originálním vnějším glockovském pouzdru, nebo ve vnitřní Dastě a vždy to bylo velmi nenápadné a "nevybulující". Jen to trochu tlačí do prdele. Nosím kvůli zásobníkové pružině permanentně jen 6 nábojů-myslím že je to dostačující, nemám nahozeno v komoře a vždy když na střelnici dostřílím, vyměním za nové. Zásobník používám jen bez botky. Už jsem si po těch letech navykl i při nácviku tasení a střelbě na malíček mimo rukojeť a nemám s tím potíž. Je nutno upozornit na specifickou "glockovskou" spoušť, která nemusí sednout každému a to je nutno si osahat ještě před koupí. Vzhledem k mé postupující lenoře postupným nárokům na pohodlí nošení mám objednán a čekám (koncem března) na G42 a G26 prodám kamarádovi-ale problém je spíše v mé osobě, nikoli v pistoli samotné :-). Také jsem někde slyšel formou "jedna paní povídala", že G26 4.generace je co se týče spolehlivosti horší, nežli 3.generace. Ale to nejsem schopen ověřit či posodit validně.
Shrnu-li to, je G26, 3.generace naprosto skvělá, účelná, trvanlivá, dobře a diskrétně se nosí a mohu jen doporučit...

Návštěvník

Příspěvek#18 » sob 12. bře 2016, 16:56

Za mne jednoradak. G26 se mi libi kvuli sdileni navyku s fullsize, ale je tluste bago a botkou je na vysku skoro stejne s G19, cimz ztraci smysl. Kratky zadni hrbet a velky radius je pro mou vetsi ruku taky problem, neni za co chytit a neopre se v dlani.

Nosim PPS ve vnitrnim pouzdre ve formalnich hadrech (tj. tesne padnouci sita kosile a kalhoty) a neni videt.
G43 je velikosti snad pro deti a trpajzliky, volil bych PPS vs. Shield bez pojistky. Padlo na zasobnikove pojistce je super vec, dostupne obema rukama a nemuze se stisknout v pouzdre.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Zpět na